21 Kasım 2017, Salı 14:01:36

SHGM'den akrobasi uçuşlarına yeni düzenleme

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, akrobasi uçuş ve eğitimleriyle ilgili usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla yeni bir taslak hazırladı. Peki, SHGM tarafından hazırlanan taslakta neler var?
  • Pilot lisansında yetki için en az PPL yeterli olsa bile, sağlık mevzuatında Class-2 akrobasi için yetersizdir, akrobasi pilotlarının Class 1 sağlık koşullarını karşılar durumda olması uçuş emniyeti açısından özellikle görme duyusunun uçuşlarda en önemli his olduğu düşünülürse, göz limitlerinde class 2 yetmez...Bu konunun SHGM Sağlık Dairesi tarafından gözden geçirilmesi yerinde olur.
  • En iyi akrobasi pilotları ilaçlama pilotlarıdır. Telin içinden mi altından geçen mi 100 ft ağaçlarının ortasından gecen kalkan mi yani böyle pilotlar var. Asıl akrobasi pilotları bunlar.E tabi tankta 350 lt ilaçla. .. Tabi bunu gösteriler de yapan tanıtım turizm alanlarında festivallarda akrobasi hareketler yapan ve devam edenlere saygılarımı sunarım. Umarım en güzel yönetmelikler dilediğiniz gibi istediğiniz gibi daha iyi olur. Sevgiler.
  • Eline sağlık Oğuzhan....
  • Asıl olan gösteri lisansı sahibi olmaktır. Yani herkes kafasına göre 500 kişiyi toplayıp üzerinde gösteri yapmamalıdır. Bunun kontrolü ciddi yapılmalıdır. Gelelim akrobasiye. Ben tarlaların, göllerin üzerinde loop atıyorsam bundan kime ne? Shgm'nin işi gücü yok bunlarla mı uğraşacak. Show işi bir profesyonellik gerektiyor onu zaten şuan dahi izinsiz yaptırmıyorlar. Birileri durduk yere eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş. Şimdi öyle güzel kurallar yazarlar ki dönüşlerde 30 dereceden daha fazla yatıramaz millet kanadı. Aslan shgm.

Sivil Hava Genel Müdürlüğü (SHGM), akrobasi uçuş ve eğitimlerini de kapsayan yeni bir taslak hazırladı.

SHGM tarafından hazırlanan taslakta, "Uçak, planör pilotu lisanslarına sahip pilotlar, sadece gerekli yetkiye sahip oldukları takdirde, yetkili oldukları kategorideki akrobatik hava araçlarında akrobasi yapabilirler" denildi.

Pilotların ve hava gösterisi organize eden kişi ya da kuruluşların, herhangi bir hava aracı ile yapacakları akrobatik uçuş ve eğitimlerinin, akrobatik ve akrobatik olmayan gösteri uçuşları, eğitimleri ve gösteri organizasyonlarının sınıflandırılması, standartlarının belirlenmesi ve yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlenmesi amacıyla Akrobatik Uçuş Yetkilendirme Esaslarına Talimatı (SHT-AKRO) Taslağı hazırlandı.

SHGM GÖRÜŞ TOPLAYACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından akrobasi eğitimi veren Onaylı Eğitim Organizasyonlarını, gerekli eğitimlerini vermek üzere yetkilendirilmiş akrobasi öğretmenlerini, akrobasi/gösteri kontrol pilotlarını, akrobasi/gösteri pilotlarını, gösteri organizatörlerini, direktörlerini ve görevlilerini kapsayan Taslak Talimat ile ilgili ilgili görüşler, 20.12.2017 tarihi mesai bitimine kadar “Görüş Bildirme Formunu” doldurmak suretiyle [email protected] adresine iletilebilecek.

SHGM tarafından hazırlanan taslağın tam metnine ulaşmak için TIKLAYIN

©AirportHaber.com

SHGM'den akrobasi uçuşlarına yeni düzenleme

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Class 1 ~ 6 yıl önce
Pilot lisansında yetki için en az PPL yeterli olsa bile, sağlık mevzuatında Class-2 akrobasi için yetersizdir, akrobasi pilotlarının Class 1 sağlık koşullarını karşılar durumda olması uçuş emniyeti açısından özellikle görme duyusunun uçuşlarda en önemli his olduğu düşünülürse, göz limitlerinde class 2 yetmez...Bu konunun SHGM Sağlık Dairesi tarafından gözden geçirilmesi yerinde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 6 yıl önce
İcat çıkartın. Caddede halkın 2 metre yanından 80 km/h hızla geçen dayının ne raporu var?
Class 1'e ~ 6 yıl önce
Ülkemizde sanki 2500 kişilik akrobasi pilotu camiası var vızır vızır uçuyor ve bunlar sağlık muayeneleri eksik olduğundan adeta birer saatli bomba mı sanıyorsun?
eleştirilere cevap ~ 6 yıl önce
sizin kafanız mı karışık? gösteri uçuşu nerede yapılır? gösteri uçuşunun yapıldığı bölgelerdeki insan yoğunluğundan haberiniz var mı? gözlerindeki bir sıkıntıdan dolayı uçağı, gösteriyi izleyen kalabalığın üzerine çaksa bir pilot, ne olacak? akrobasi pilotluğu kesinlikle riskli bir iştir ve aranan sağlık koşulunun class 1 olması gerekir. caddede 80 km ile giden adamla akrobasi pilotunu bir tutacak cehalet anca bizim ülkemizde olur zaten. diğeri de akrobasi camiası sanki çok kalabalık da bilmem ne demiş. dar görüşlülük böyle bir şey işte. bir tane akrobasi pilotunun kazası yeterli insanların ölmesi için. kaldı ki o pilotun da canı var. kendisini riske atmak istese bile otorite buna izin vermemeli.
Class1 ~ 6 yıl önce
Bence Class1 rumuzlu kişinin gözlerinde problem var. Dünya'da akrobasi uçuşu yapmak için class1 medical gereken hangi ülkeyi gördü acaba?
yuha yanıt ~ 6 yıl önce
Sivil Havacılık senin gibi değişime kaliteye direnç gösterenler yüzünden heba olmasın :) Class 1 le sıkıntın mı var? Sürekli IFR uçan pilottan bile Class1 istenirken , bu görüşe saygısızlık da neyin nesi! Trafikteki dayı ile akrobasi pilotunu bir tutman senin ayıbın , ki herkes kendine göre başlık seçer; yuh selam olsun sana ...
Saatli bombaya ~ 6 yıl önce
Bir sektörde çalışan pilot sayısı "2500"leri bulmuyor diye, daha az diye, ayağı topal tek gözü görmeyen bir de astigmatlı mı olsunlar diyorsun??? Zaten bir iki tane var ne yapalım hasta masta idare mi edelim mantığı bu...Bunun takdiri senin gibilere değil Uçuş Doktorlarına veriliyor zaten. Sen rahat ol, yorma kaffanı...
Eleştirilere ~ 6 yıl önce
"Eleştirilere Cevap" ismiyle yazana:Sağduyulu cevabınız için teşekkür ediyorum. Aklın yolu birdir. Emniyetli uçuş için gereken kriterlerden taviz verilmemelidir.
restricted agricultural aviation ~ 6 yıl önce
En iyi akrobasi pilotları ilaçlama pilotlarıdır. Telin içinden mi altından geçen mi 100 ft ağaçlarının ortasından gecen kalkan mi yani böyle pilotlar var. Asıl akrobasi pilotları bunlar.E tabi tankta 350 lt ilaçla. .. Tabi bunu gösteriler de yapan tanıtım turizm alanlarında festivallarda akrobasi hareketler yapan ve devam edenlere saygılarımı sunarım. Umarım en güzel yönetmelikler dilediğiniz gibi istediğiniz gibi daha iyi olur. Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker ~ 6 yıl önce
Eline sağlık Oğuzhan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetki karmaşası ~ 6 yıl önce
Asıl olan gösteri lisansı sahibi olmaktır. Yani herkes kafasına göre 500 kişiyi toplayıp üzerinde gösteri yapmamalıdır. Bunun kontrolü ciddi yapılmalıdır. Gelelim akrobasiye. Ben tarlaların, göllerin üzerinde loop atıyorsam bundan kime ne? Shgm'nin işi gücü yok bunlarla mı uğraşacak. Show işi bir profesyonellik gerektiyor onu zaten şuan dahi izinsiz yaptırmıyorlar. Birileri durduk yere eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmuş. Şimdi öyle güzel kurallar yazarlar ki dönüşlerde 30 dereceden daha fazla yatıramaz millet kanadı. Aslan shgm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 6 yıl önce
Ben tarlaların göllerin uzerinde loop atıyorsam kime ne? Cidden boyle dusunuyosun ya cok guldum buna.
Komik mi? ~ 6 yıl önce
Havacılığı sadece TC sınırlarında yapmışsın. Çok belli oluyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000