27 Mart 2018, Salı 13:23:32

SHGM'den 3 bin 617 denetim

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geçen yıl sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik toplam 3 bin 617 denetleme gerçekleştirildi.
  • % 80/90 kadarı boş işlerdir.Ayrica shgm yi kim denetleyecek...!!
  • Neden arff bence bunda tgs yer hizmetlerinin hakki var
  • Ben uçuş okulunda öğrenciyken denetlemeye geleceklerini haber veriyorlardı. Onlar gelene kadar her şey usulüne uygun hale getiriliyordu. Balık baştan kokar... Liyakatın en önemli olması gerektiği kurum SHGM. Ancak durum tam tersi...
  • Devletin sırtındaki yüksünüz. Alandaki çalışmayarak para kazanan tek birimsiniz siz bi susun.
  • Haber başlığındaki sayılar ile içerik tutarsız. 3617 denetim faaliyeti mi? safa/saca/sana bulgu sayısı mı?, denetim sayısı mı? Vuzûha kavuşturulması gerekirdi. Ayrıca SHGM'nin safa bulgularının düşürülmesinde en küçük bir katkısı yoktur. Safa bulgusuna tabi uçaklar ya IST ya Saw, yada AYT'den gidiyor. Bu başarıyı sahiplenecekse havayolu şirketleri ve Yer hizmeti şirketlerinin sahiplenmesi gerekirdi. Shgm bizim uçaklarımıza yapılan denetimlere misilleme bile yapmaktan acizdir. Safa denetimlerinin açılımını da görelim, hangi havayoluna nerede ve kaç tane denetim gerçekleştirmiştir. Mükemmelik ayrıntıda bu haber de ayrıntı yok şişirme var sadece. Ucuz algı oyunlarını geçelim lütfen
  • ilk önce kendini bir denetle.
  • Bu başarı ARFF'nindir
  • File saglam,top yamuk degil. Arff sınavı gecti.
  • Dhmi arff kurumuzumun yüz akıdır . Her türlü denetimden çıkarız Allahın izniyle
  • He'll olsun T.C.SHGM

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geçen yıl sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik toplam 3 bin 617 denetleme gerçekleştirildi.

SHGM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sivil havacılık faaliyetlerinin emniyet ve güvenlikten ödün vermeden, uluslararası standartlara uygun sürdürülmesi amacıyla geçen sene denetimlere hız kesmeden devam edildi.

Ticari hava taşıma işletmelerine geçen yıl 115 denetim gerçekleştirildi. Bakım ve uçuşa elverişlilik kapsamında; 347 uçuşa elverişlilik, 127 bakım kuruluşu, 57 bakım sorumluluğu ve 13 bakım eğitim kuruluşu denetlemesi yapıldı.

Kurum tarafından ayrıca, uçuş eğitim organizasyonlarına 44, tıp intibak eğitim organizasyonlarına 14, dispatch organizasyonlarına 5, hava sağlık alanında yetkili hastanelere 18 denetlemenin yanı sıra 342 özel yetki, 10 ramp, 7 dil yeterliliği hizmet sağlayıcı denetlemesi gerçekleştirildi.

Havaalanı denetlemeleri kapsamında 27 denetim yapılırken havaalanı bazında yer hizmet kuruluşları 26, hizmet hizmeti kuruluşları 115, heliportlar 33, sıhhi ve gayrisıhhi iş yerleri 48 kez denetlendi.

Havaalanlarına yönelik 68 kez güvenlik denetlemesi yapan SHGM tarafından seyrüsefer hizmetleri kapsamında da 40 denetlemede bulunuldu.

Yerli ve yabancı hava araçlarına yönelik emniyet denetlemeleri kapsamında ise geçen yıl sonu itibarıyla 431 adet yabancı hava aracı emniyet denetimi (SAFA), 68 adet yerli hava araçlarına yapılan ramp denetlemesi (SANA) ve 1662 işletmelerin kendi uçaklarına yaptıkları ramp denetlemesi (SACA) gerçekleştirildi.

Denetlemeler kapsamında SAFA puanı, geçen yıl sonu itibarıyla Avrupa Birliği üye ülkelerinin 0,51 olan değerinden daha iyi bir değer olan 0,27'ye ulaştı.

SHGM'den 3 bin 617 denetim

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Plt(bu başka) ~ 6 yıl önce
% 80/90 kadarı boş işlerdir.Ayrica shgm yi kim denetleyecek...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 6 yıl önce
Onları da dünyaca meşhur kuruluşumuz TSE denetliyor. Komedi gibi ama...
Dogrucu ~ 6 yıl önce
Neden arff bence bunda tgs yer hizmetlerinin hakki var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 6 yıl önce
Ben uçuş okulunda öğrenciyken denetlemeye geleceklerini haber veriyorlardı. Onlar gelene kadar her şey usulüne uygun hale getiriliyordu. Balık baştan kokar... Liyakatın en önemli olması gerektiği kurum SHGM. Ancak durum tam tersi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Devletin sırtındaki yüksünüz. Alandaki çalışmayarak para kazanan tek birimsiniz siz bi susun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Ainen THK gibi luzumsuz, halkin parasini yiyen biseye yaramaz bir kurulusdur, bunlari kim denetliyor? Kimse,bu SHGM,THK hainse ulke nenyapsin? BUNLARI GORUN ARTIK,Bunlarin hepsi karanlik gucler.Reisss nerdesin.
Hangi başarı ~ 6 yıl önce
Haber başlığındaki sayılar ile içerik tutarsız. 3617 denetim faaliyeti mi? safa/saca/sana bulgu sayısı mı?, denetim sayısı mı? Vuzûha kavuşturulması gerekirdi. Ayrıca SHGM'nin safa bulgularının düşürülmesinde en küçük bir katkısı yoktur. Safa bulgusuna tabi uçaklar ya IST ya Saw, yada AYT'den gidiyor. Bu başarıyı sahiplenecekse havayolu şirketleri ve Yer hizmeti şirketlerinin sahiplenmesi gerekirdi. Shgm bizim uçaklarımıza yapılan denetimlere misilleme bile yapmaktan acizdir. Safa denetimlerinin açılımını da görelim, hangi havayoluna nerede ve kaç tane denetim gerçekleştirmiştir. Mükemmelik ayrıntıda bu haber de ayrıntı yok şişirme var sadece. Ucuz algı oyunlarını geçelim lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEN ~ 6 yıl önce
ilk önce kendini bir denetle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Bu başarı ARFF'nindir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff olmasa ~ 6 yıl önce
Bugun turkiyede havacilik diye birsey olmazdi. Ne pilot ne km hikaye kumrular martilar leylekler ve dahi ucaklar bile arff sayesinde ucuyor!!!
Arff ~ 6 yıl önce
File saglam,top yamuk degil. Arff sınavı gecti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Dhmi arff kurumuzumun yüz akıdır . Her türlü denetimden çıkarız Allahın izniyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 6 yıl önce
He'll olsun T.C.SHGM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000