05 Aralık 2017, Salı 09:37:16

SHGM'de flaş atama!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde flaş bir atama gerçekleşti.
  • Arkadaşlar SHGM nin durumu ortada. Kızmayın onlara. Baksanıza belgelendirme yaparken uluslararası TÜV, BSI vs gibi belgeler kabul görmüyor ama TSE kabul görüyor. Zihniyet böyle çalışıyor.
  • Olan SHGM'ye oldu. THY'nin Ankara ofisliği yetmiyırmuş gibi şimdi de Askerlerin arka bahçesi oldu deseniz
  • Sağlam solcudur yorumlardan farkedebikirsiniz şenlenmiş buralar :)) ssm den gittiğine mi sevinsem oraları iş bilmeyen yandaşlarla mı dolduracağına üzülsem bilemedim :(
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde daha ATPL sınav sistemini beceremediler... Kim neyi becericek Allahsen... Çalışan sistemi bozup çalışmayan ve üç aydır çalıştırılamayan sınav sistemi getirdiler... Acaba hangi işleri düzgün... İnşallah bu abimizden üç kuruş ekmek çıkar da bişeyler yapar...
  • Demedi demeyin, çok geçmeden oradaki herkesle, sırayla , sanki planlı gibi kavga eder. Yanlış karar.
  • Makine Mühendisinin idari makamda işi ne ? Gitsin mühendisliğini icra etsin daha isabetli olurdu, en azından bilgi ve tecrübelerini aktarabilirdi.
  • Amerika veya İngiltere ayağı olmayan bir yere gelemiyor mu?
  • Havada hiç görmediğimiz adamlar yine havacılık yapıyormuş gibi yapıp genel müdürlük makamında oturacaklar öyle mi ? Yüzme bilmeyen, yüzme bilene ne öğretebilir, onu nasıl yönetebilir ? Bu hatadan ne zaman vaz geçeceğiz ?
  • Can abi o kadar çalışkan, yardımsever birisidir ki, orada siyasiler rahat bırakmazlar onu. Umarım yolundan şaşmadan aklındaki ve gönlündeki işleri hayata geçirebilir.
  • Muhteşem bir havacı SHGM değerli bir havacı kazandı. vatana millete hayırlı olsun. doğru karar. tebrik ederim.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde flaş bir atama gerçekleşti.

2017/542 sayılı kararla gerçekleştirilen atamayla Can Erel, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı. 

Yayımlanan kararda, "Açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı'na Can Erel'in atanması, 657 sayılı Kanunun 93'üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2'inci maddesi gereğince uygun görülmüştür" denildi.

Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla birlikte Can Erel, resmen SHGM Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Can Erel Kimdir?

Ankara’da doğan Erel, orta öğrenimi sırasında kazandığı TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu başarı bursunu İTÜ Makina Fakültesi Uçak Mühendisliğinde de sürdürerek aynı yıl Türk Hava Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın Türk havacılık endüstrisini yapılandırmak üzere seçtiği 11 öğrenciden biri olmuştur.

Erel, mezuniyeti sonrası ülkemizin havacılık endüstrisinde bir “Teknoloji Mükemmeliyet Merkezi” olan 1’nci Hava İkmal Bakım Merkezi - Eskişehir’de “Mühendis Teğmen” olarak 1982 yılında göreve başlayarak askeri uçaklar ve ilgili sistem ve aksesuarlarının Ar-Ge, bakım ve entegrasyonu ile ilgili proje mühendisliği,  işgücü/işyükü, finansal ve stratejik planlama konularında 18 yıl görev yapmıştır.

ABD Hava Kuvvetleri Wright-Patterson Hava Üssünde F-16 Sistem Program Ofisi’nde 2000-2002 yıllarında Türkiye F-16 Programı Kıdemli Milli Temsilciliği yapan Erel ülkeye dönüşü sonrası yeniden göreve başladığı 1’nci Hava İkmal Bakım Merkezi’nde Hava Kuvvetleri envanterindeki savaş ve eğitim uçakları, tüm turbo güç grupları ve ilgili sistemlerin teknik ve teknolojik yönetiminden sorumlu Teknik Yönetim Başkanı iken 2005 yılında emekli olmuştur.

Ulusal havacılık endüstrisine ara elemanı yetiştiren birçok okulun oluşumunda doğrudan sorumluluk alarak katkı sağlayan Erel, TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclisi "Teknoloji & Öğretim/Eğitim”den sorumlu Başkan Yardımcısı ve bu meclisi temsilen YÖK ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinesindeki “Sivil Havacılık Komisyonu" ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Ar-Ge Komisyonu" üyesidir.

SHGM'de flaş atama!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

SHGM ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar SHGM nin durumu ortada. Kızmayın onlara. Baksanıza belgelendirme yaparken uluslararası TÜV, BSI vs gibi belgeler kabul görmüyor ama TSE kabul görüyor. Zihniyet böyle çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarılar ~ 6 yıl önce
Can EREL havacılık için uğraş vermiş değerli bir mühendisdir.Gerçek bi Atatürkçüdür.Eğitim sorunlarıyla ilgilenen elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışan bir gönüllüdür.Açın bakın kendi kişisel sitesini.Yaptığı analizlere bakın.Eğitimde kalitesizliğin önüne geçmeye çalışan biridir.Vatanseverdir bu adam hemen taşlamayın papyon taktı diye.Mail listesinde olanlara havacılık tarihinde bugün konulu mail atardı hergün.Sizler bilmezsiniz ama ankarada ki rüzgar tünelinin kaldırılmaması için çok uğraştı.Sizler bilmezsiniz.Badem bıyıklı değildir beyler haberiniz olsun.Sizin bildiğiniz yöneticilerden değildir.İnsan yerine koyar sizle konuşur elinden geldiğince anlatmaya çalışır.Taşlamayın artık.Kaliteli bi insandır.
Yazık oldu ~ 6 yıl önce
Olan SHGM'ye oldu. THY'nin Ankara ofisliği yetmiyırmuş gibi şimdi de Askerlerin arka bahçesi oldu deseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şşş sakin ~ 6 yıl önce
Sağlam solcudur yorumlardan farkedebikirsiniz şenlenmiş buralar :)) ssm den gittiğine mi sevinsem oraları iş bilmeyen yandaşlarla mı dolduracağına üzülsem bilemedim :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 6 yıl önce
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde daha ATPL sınav sistemini beceremediler... Kim neyi becericek Allahsen... Çalışan sistemi bozup çalışmayan ve üç aydır çalıştırılamayan sınav sistemi getirdiler... Acaba hangi işleri düzgün... İnşallah bu abimizden üç kuruş ekmek çıkar da bişeyler yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kavga ~ 6 yıl önce
Demedi demeyin, çok geçmeden oradaki herkesle, sırayla , sanki planlı gibi kavga eder. Yanlış karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sait ~ 6 yıl önce
Makine Mühendisinin idari makamda işi ne ? Gitsin mühendisliğini icra etsin daha isabetli olurdu, en azından bilgi ve tecrübelerini aktarabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 6 yıl önce
Amerika veya İngiltere ayağı olmayan bir yere gelemiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mescid ~ 6 yıl önce
Mescidler genel müdürü olabilir. Çeşmelere takunyalara sahip çıkar muslukları kapatır.
Egitim ~ 6 yıl önce
İlim çinde bile olsa alınız.Kardeş aynıdonanım sende de varda biryerlere gelemedi?Kardeşimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.Türkiyenin çalışkan insanlara ihtiyacı var.
Olmadı ~ 6 yıl önce
Havada hiç görmediğimiz adamlar yine havacılık yapıyormuş gibi yapıp genel müdürlük makamında oturacaklar öyle mi ? Yüzme bilmeyen, yüzme bilene ne öğretebilir, onu nasıl yönetebilir ? Bu hatadan ne zaman vaz geçeceğiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 6 yıl önce
bizde her iş tersten yürüyor.
Havan batsın ~ 6 yıl önce
Yürüttüğün mantık da verdiğin örnek de çok saçma. Senin gibi bi örnek veriyim de kulağa nasıl saçma geldiğini anla. Ayağı yere basmayan yerde ne iş görebilir ki müdür olsun.
Can abi ~ 6 yıl önce
Can abi o kadar çalışkan, yardımsever birisidir ki, orada siyasiler rahat bırakmazlar onu. Umarım yolundan şaşmadan aklındaki ve gönlündeki işleri hayata geçirebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belkıs ~ 6 yıl önce
Muhteşem bir havacı SHGM değerli bir havacı kazandı. vatana millete hayırlı olsun. doğru karar. tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000