25 Mart 2020, Çarşamba 08:57:51

SHGM yolcu haklarında düzenlemeye gitti

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle havayolu şirketlerinin birbiri ardına sefer iptali sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de yolcuların mağdur olmaması adına yolcu haklarında düzenlemeye gitti.
  • Bu durumu bir açıklayalım. Thy bu krizi çözemeyince bilal ekşi shgm genel Müdürünü arar. Heöen yönetmeliği değiştir aksi takdirde böyle shy yolcu kapsamında bu kadar ödeme yapamayız diyor. Sonra ne oluyor? 1 günde yönetmelik değişiyor. Thy nin nakit akışını yönetemeyen yöneticiler daha fazla para alsın diye vatandaşlar mağdur olsun.
  • Etrafamidaki yaz tatili icin yer ayirtanlarin hepside paralarinin iyadesini istiyor,insanlar ne bilsin yarin birgun ne olacagini bilmiyor,bence cok haklilar.
  • geçici 1. maddeyi gözden kaçırmışsınız airporthaber...yolcu haklarının 8-9-10. maddeleri de uçuşlar tekrar başladıktan sonra 2 ay daha sürmek üzere geçici olarak kaldırılmış durumda. yani uçuş iptalinde yolcu hakkı olan tazminat ve gecikmelerdeki telefon, ikram vs vs hizmetler kaldırıldı bu süreçte
  • Bu nasil bir yonetmeliktir cidden insan sasiriyor. Tarih degisikligini istedigi bir tarihe mi yapabilir? Adam 2023 Ocak ayina isterse yapmak zorunda mi havayolu? Ya da ucret iadesini iki ay sonra alir diyor, ucuslar basladigi tarihten sonra iki ay gecemeden iade verilemeyecek mi? Tarih degisikligini 9 ay sonrasina yaptirmak istiyor, degisiklik ucretinden muaf mi oluyor ayni zamanda? Bu kadar ucu acik, bu kadar muallakta bir yonetmelik yazabilmek ciddi anlamda ozveri ister. Kim yazmissa, hem yolcunun, hem de havayolunun kafasini karistirabildigim kadar karistirayim diye dusunmus sanirim?
  • Parasını veriyorum o hostesler önümde saygı ile eğilecekler. Suyumu da eksik etmeyecekler lavaboları da bal dök yala isterim. Saolsunlar thy de genel de de böyle iyidirler ama pegasustan hosnut degilim.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle havayolu şirketlerinin birbiri ardına sefer iptali sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) de yolcuların mağdur olmaması adına yolcu haklarında düzenlemeye gitti

Dünya genelinde havayolları koronavirüs nedeniyle tarihin en büyük krizini yaşıyor. Havayollarının sefer iptallerindeki sayı katlanarak artarken, zorunlu haller dışında da uçak yolculuğuna talep virüs endişesiyle her geçen gün düşüyor. Hastalığın yayılması, zayıf yolcu talebi ve yeni seyahat kısıtlamaları, havayolu şirketlerinin uçuşlarını daha da azaltmasına yol açtı.Dünya genelinde birbiri ardına uçuşların iptal olması sonrası Türkiye'de de havayolları, uçaklarından birçoğunu yere indirdi. Havayolu şirketleri yolcuların iptaller sonrası mağdur olmaması adına düzenlemeler yaparken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de yolcu haklarında düzenlemeye gitti.

BİLET İADESİ VE DEĞİŞİKLİK HAKKI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına  Dair Yönetmelik'te (SHY-Yolcu) değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği de bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yolcu hakları yönetmeliğine göre COVID-19 salgını nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcunun,  hava taşıma işletmesinin boş koltuk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı getirildi. Bunun yanı sıra yolcu, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini uçuş yasakları kalktıktan sonraki iki ayın sonrasında hava taşıma işletmesinden alabileceği maddesi de yönetmelikte yer aldı.

SHGM yolcu haklarında düzenlemeye gitti

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Shgm-thy ~ 4 yıl önce
Bu durumu bir açıklayalım. Thy bu krizi çözemeyince bilal ekşi shgm genel Müdürünü arar. Heöen yönetmeliği değiştir aksi takdirde böyle shy yolcu kapsamında bu kadar ödeme yapamayız diyor. Sonra ne oluyor? 1 günde yönetmelik değişiyor. Thy nin nakit akışını yönetemeyen yöneticiler daha fazla para alsın diye vatandaşlar mağdur olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 4 yıl önce
Etrafamidaki yaz tatili icin yer ayirtanlarin hepside paralarinin iyadesini istiyor,insanlar ne bilsin yarin birgun ne olacagini bilmiyor,bence cok haklilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diğer madde ~ 4 yıl önce
geçici 1. maddeyi gözden kaçırmışsınız airporthaber...yolcu haklarının 8-9-10. maddeleri de uçuşlar tekrar başladıktan sonra 2 ay daha sürmek üzere geçici olarak kaldırılmış durumda. yani uçuş iptalinde yolcu hakkı olan tazminat ve gecikmelerdeki telefon, ikram vs vs hizmetler kaldırıldı bu süreçte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu ~ 4 yıl önce
Bu nasil bir yonetmeliktir cidden insan sasiriyor. Tarih degisikligini istedigi bir tarihe mi yapabilir? Adam 2023 Ocak ayina isterse yapmak zorunda mi havayolu? Ya da ucret iadesini iki ay sonra alir diyor, ucuslar basladigi tarihten sonra iki ay gecemeden iade verilemeyecek mi? Tarih degisikligini 9 ay sonrasina yaptirmak istiyor, degisiklik ucretinden muaf mi oluyor ayni zamanda? Bu kadar ucu acik, bu kadar muallakta bir yonetmelik yazabilmek ciddi anlamda ozveri ister. Kim yazmissa, hem yolcunun, hem de havayolunun kafasini karistirabildigim kadar karistirayim diye dusunmus sanirim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 4 yıl önce
şu an satışta olan bir zaman için değişikliği yapabilirsiniz. Thy için bu bir yıl sonrası Pegasus için de 25 ekim 2020. aldığınız eski biletin tutarını yeni biletin tutarından mahsuplaşırlar, eğer ödemeniz gereken fark çıkarsa ÖDERSİNİZ, alacağınız yönde çıkarsa da ALAMAZSINIZ...yönetmelik bilale anlatır gibi olmamış evet ama firmaların bilgilendirme mesajları gayet net. bizim halkımız biraz anlayış özürlü
Hem yolcu hem havacı ~ 4 yıl önce
Parasını veriyorum o hostesler önümde saygı ile eğilecekler. Suyumu da eksik etmeyecekler lavaboları da bal dök yala isterim. Saolsunlar thy de genel de de böyle iyidirler ama pegasustan hosnut degilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 4 yıl önce
Burnunun ortasına bir çakarım senin görürsün hizmeti.
Ayıp ayıp ~ 4 yıl önce
İnsanlar senin kölen değil dostum Evet hizmet etmek için maaş alıyor hava yolu personeli lakin sana köle olmak için değil...... cahil olduğunu ispatlamasaydın iyiydide.
Rica ~ 4 yıl önce
Rica ediyorum bunu bir de uçakta yüzüme söyle :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000