08 Şubat 2018, Perşembe 09:44:01

SHGM, Rus yetkililerle anlaştı

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, Rus yapımı Ka-32 helikopterlerinin önümüzdeki bahar aylarında Türkiye’ye sevkiyatını öngören anlaşmayı imzaladığı belirtildi.
  • ormanlarimiz yanıyor ve yakiliyor. bahsi geçen helikopter o ışte çok faydalı görevler yapabiliyor.
  • Rusyaya gitmişken bari pazardan bir kaç madalya satın alsaydınız da bu kimin fikriyse bir tören yapıp ona taksaydık. Mecbur kalırsak at nalı da takabiliriz.
  • Türk SHGM ne büyük bir icraat yapmış ya, bu güne kadar SHGM'de çalışanlar bunu nasıl düşünememiş? Nasıl akıl edememiş? Nasıl kimsenin aklına rus helikopterlerinin sertifikasyon işlemlerinin yapılması gelmemiş? Hadi madem o gelmemiş RED STARIN helikopterlerini neden geri göndermiş. Haydar yalçının kulakları çınlasın.
  • Böylece de Can Erelin ilk icraatını görmüş olduk. Ülke için hayırlı uğurlu ve kademli olsun. Can Erel Kaan Havacılıkta da çalışmışmıydı?
  • uçtunda mi, biliyor ve yazıyorsun
  • Bunlar hurda olmadımı 23te 50 yıllık teknoloji olcak pes❕
  • İşlerin b.kunu çıkarmışlar. Bu helikooterin EASA veya FAA tip sertifikası yok ki? Bu neyin anlaşmasıymış?
  • helikopter yaptığı ışte çok başarılı ve üretimi devam ediyor.fiyatının da uygun olduğunu biliyorum.Kaan Havacılık ta yaptığı işlerde gayet iyi.ayrıca deneyimli kadrosu var.kendilerine iyi uçuşlar ve başarılar.CG
  • Hurdalari doldurmayin ulkeye, ucuz etin yahnisi yavan olur, o yuzyil once dizayn edilen hurdanin neyini begendin?
  • şaka gibi, kamera şakası olsa gerek::)))))

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, Rus yapımı Ka-32 helikopterlerinin önümüzdeki bahar aylarında Türkiye’ye sevkiyatını öngören anlaşmayı imzaladığı belirtildi.

Sputnik’in haberine göre Rosaviatsiya'dan yapılan açıklamada, "Rosaviatsiya Başkanı Aleksandr Neradko ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, Nais-2018 sivil havacılık altyapısı fuarı sırasında, uçuşa elverişlilik alanındaki işbirliğiyle ilgili uygulama anlaşmasını imzaladı. Uygulama anlaşmasının imzalanması, Rus Ka-32 helikopterlerini Türk alıcılarına önümüzdeki baharda sağlama imkanını açıyor" dendi.

RUS HAVA ARAÇLARININ TÜRKİYE'YE İTHALİ KOLAYLAŞIYOR

Anlaşma, Rosaviatsiya ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği uçuşa elverişlilik belgelerinin karşılıklı olarak tanınmasını amaçlıyor ve böylelikle Rus hava araçlarının Türkiye'ye ithalatı için elverişli rejim oluşturuyor.

Türk tarafı, Rosaviatsiya'nın Ka-32 helikopterine verdiği lisans ve diğer belgelere, kendi araçlarına verdiğine benzer güven düzeyini sağlama niyetinde.

BU YIL 3 ADET KA-32 TESLİM EDİLECEK

Daha önce Rusya Helikopterleri Holdingi, Türkiye'ye bu yıl içinde 3 adet Ka-32A11BC itfaiye helikopterinin teslim edileceğini bildirmişti. İlk helikopterin üretilip Kaan Air şirketine teslim edilmeye hazır olduğu belirtilmişti.

Ka-32 çok maksatlı helikopter arama kurtarma, yüksek montaj çalışmaları, yangın söndürme, yük taşıma, hasta ve yaralı tahliye, devriye ve özel operasyonlara destek amaçlı tasarlanmıştı.

Ka-32A11BC helikopteri günümüzde Rusya dışında Kanada, İspanya, Portekiz, İsviçre, Çin, Güney Kore ve Endonezya'da kullanılıyor.

SHGM, Rus yetkililerle anlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

cayir cayir ~ 6 yıl önce
ormanlarimiz yanıyor ve yakiliyor. bahsi geçen helikopter o ışte çok faydalı görevler yapabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 6 yıl önce
Zaten bu işleri Rus Helikopterleri yapmıyırmuy du? M 18. şimdi bu da ne demek oluyormuş. Buyursun gelsin yine yapsın ne engel varmış? Yapılanı ve imzalananı anlayan var mu?
Rus Madalyası ~ 6 yıl önce
Rusyaya gitmişken bari pazardan bir kaç madalya satın alsaydınız da bu kimin fikriyse bir tören yapıp ona taksaydık. Mecbur kalırsak at nalı da takabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah maşallah ~ 6 yıl önce
Türk SHGM ne büyük bir icraat yapmış ya, bu güne kadar SHGM'de çalışanlar bunu nasıl düşünememiş? Nasıl akıl edememiş? Nasıl kimsenin aklına rus helikopterlerinin sertifikasyon işlemlerinin yapılması gelmemiş? Hadi madem o gelmemiş RED STARIN helikopterlerini neden geri göndermiş. Haydar yalçının kulakları çınlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAN yürüüi ~ 6 yıl önce
Böylece de Can Erelin ilk icraatını görmüş olduk. Ülke için hayırlı uğurlu ve kademli olsun. Can Erel Kaan Havacılıkta da çalışmışmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antika ~ 6 yıl önce
uçtunda mi, biliyor ve yazıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hurda ~ 6 yıl önce
Bunlar hurda olmadımı 23te 50 yıllık teknoloji olcak pes❕

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ys ~ 6 yıl önce
İşlerin b.kunu çıkarmışlar. Bu helikooterin EASA veya FAA tip sertifikası yok ki? Bu neyin anlaşmasıymış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O, ~ 6 yıl önce
helikopter yaptığı ışte çok başarılı ve üretimi devam ediyor.fiyatının da uygun olduğunu biliyorum.Kaan Havacılık ta yaptığı işlerde gayet iyi.ayrıca deneyimli kadrosu var.kendilerine iyi uçuşlar ve başarılar.CG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antika ~ 6 yıl önce
Bunların nesine başarılı diyorsunuz. Bunlar eski değil antika teknoloji. Bari yorum yazmayın allah aşkına.
Kardesim ~ 6 yıl önce
Hurdalari doldurmayin ulkeye, ucuz etin yahnisi yavan olur, o yuzyil once dizayn edilen hurdanin neyini begendin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tırt ~ 6 yıl önce
şaka gibi, kamera şakası olsa gerek::)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000