05 Temmuz 2022, Salı 18:50:43

SHGM o maddeyi değiştirdi: Türk pilotların yabancı şirketlere geçişi zorlaştı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Ekip Geçişleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.Türk pilotların yabancı şirketlere geçişi zorlaştırıldı
  • anlaşılan çalışma şartlarını daha kötü yapacaklar ve gitmeyelim diye şimdiden önlem alıyorlar.. yılların kazanımları bir bir elimizden giderken SKPK ve tek motora devam değil mi sayın yıldızlı büyüklerimiz!!
  • İstihdamda kalma koşulunun devam ettirilmesi karşılığında ücret, dinlenme hakkı ya da sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkından feragat etmeye zorlamak çalışma hakkının ihlal edilmesi demektir. Ve suçtur. Buna karşılık işçilerin haklarını araması ise suç olmayıp, hukuksal güvencenin bir parçasıdır. Çünkü ‘güvence’ kavramı, hak arama ve koruma yollarının varlığını da kapsar. Ayrıca işçilerin çalışma koşullarını olumsuz etkileyen uygulamalara karşı toplu eylem hakkı da vardır. Kapsamı işyeri ve çalışma koşullarıyla sınırlı olmayan bu hakkın dayanağı ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, AİHM kararları ve ILO belgeleridir.
  • ayni shgm yabanci pilotların Türk sirketlerde calismasini neden ywsaklamiyor peki? nedir bu kendi vatandaşına düşmanlık????
  • Hadi bakalım Şark görevi hayırlı olsun...
  • Shgm arkamızı da dönelim mi. Bir bu kalmıştı.
  • Bir bakarsın all Pilots hasta olup istirahat almak zorunda kalırmış.
  • gözlerimdeki ışıltıya bak, ne görüyorsun?? hopp verification tamam ;)) makam sahibi yetkin olmayınca tehtidi de tutarsız oluyor ;)) komiksiniz ya Allah da sizi güldürsün.
  • Faa lisansı için 14 sınava girmeye gerek yok. Tek sınav yaklaşık 1000 soruluk arşivden çalışılıyor. Sonra 3 günlük Atp kursu(yaklaşık 3000$) sonra short type rating(4 sim) ve check uçuşu. Toplam 1 ayda 8-10k $ a FAA çevirilebiliyor.
  • SHGM böylelikle uçuş emniyetini tehlikeye atmıştır.
  • Alın size havaiş sendikası işte. Hiçbir uğraşı çabası yok. EN FAZLA AIDATI PİLOTLARDAN KESMELERİNE RAGMEN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Ekip Geçişleri Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı.

Yapılan değişiklik ile birlikte Türk pilotların yabancı havayolu şirketlerine geçişleri zorlaşmış oldu.

Ekip Geçişler Yönetmeliği'nin 5'ince maddesinde şu ifadeler yer aldı:

"Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmiş lisans sahibi uçuş ekiplerinin bağlı bulundukları havayolu işletmelerinden muvafakat olmaksızın ayrılarak yabancı havayolu işletmeleri bünyesine katılmak istemeleri durumunda, ilgili uçuş ekiplerinin asgari 6 (altı) ay süreyle "Verification" başvuruları kabul edilmez."

SHGM o maddeyi değiştirdi: Türk pilotların yabancı şirketlere geçişi zorlaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (208)

FO ~ 2 yıl önce
anlaşılan çalışma şartlarını daha kötü yapacaklar ve gitmeyelim diye şimdiden önlem alıyorlar.. yılların kazanımları bir bir elimizden giderken SKPK ve tek motora devam değil mi sayın yıldızlı büyüklerimiz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SS ~ 2 yıl önce
İstihdamda kalma koşulunun devam ettirilmesi karşılığında ücret, dinlenme hakkı ya da sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkından feragat etmeye zorlamak çalışma hakkının ihlal edilmesi demektir. Ve suçtur. Buna karşılık işçilerin haklarını araması ise suç olmayıp, hukuksal güvencenin bir parçasıdır. Çünkü ‘güvence’ kavramı, hak arama ve koruma yollarının varlığını da kapsar. Ayrıca işçilerin çalışma koşullarını olumsuz etkileyen uygulamalara karşı toplu eylem hakkı da vardır. Kapsamı işyeri ve çalışma koşullarıyla sınırlı olmayan bu hakkın dayanağı ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, AİHM kararları ve ILO belgeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 2 yıl önce
ayni shgm yabanci pilotların Türk sirketlerde calismasini neden ywsaklamiyor peki? nedir bu kendi vatandaşına düşmanlık????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TONY MONTANA ~ 2 yıl önce
Hadi bakalım Şark görevi hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 2 yıl önce
Shgm arkamızı da dönelim mi. Bir bu kalmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güç kuvvet ve birlik ~ 2 yıl önce
Bir bakarsın all Pilots hasta olup istirahat almak zorunda kalırmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 2 yıl önce
gözlerimdeki ışıltıya bak, ne görüyorsun?? hopp verification tamam ;)) makam sahibi yetkin olmayınca tehtidi de tutarsız oluyor ;)) komiksiniz ya Allah da sizi güldürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faa daha rahat ~ 2 yıl önce
Faa lisansı için 14 sınava girmeye gerek yok. Tek sınav yaklaşık 1000 soruluk arşivden çalışılıyor. Sonra 3 günlük Atp kursu(yaklaşık 3000$) sonra short type rating(4 sim) ve check uçuşu. Toplam 1 ayda 8-10k $ a FAA çevirilebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş emniyeti ~ 2 yıl önce
SHGM böylelikle uçuş emniyetini tehlikeye atmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 2 yıl önce
Alın size havaiş sendikası işte. Hiçbir uğraşı çabası yok. EN FAZLA AIDATI PİLOTLARDAN KESMELERİNE RAGMEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000