13 Temmuz 2022, Çarşamba 22:19:51

SHGM: "Durumu yakından takip ediyoruz"

Avrupa sivil havacılık sektöründe yaşanan kaos nedeniyle Türkiye'den personel arayışına girilmişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) konuyla ilgili açıklama geldi.
  • Uçuş okulları milyon euro kazanıyor. Şirketler aynı şekilde iyi para kazanıyor, olan pilota oluyor. Bizim uçuş okullarında yetişen çocuklar berbat durumda ve şirketlerin tecrübesiz pilot almaktan dili yandı. Şirketler bu yüzden Type reyting'li pilot bulamazsam yurt dışından pilot getiririm diyor. Okullara ya da şirketlere shgm bir yaptırım düşünüyor mu? Denetimsizlikten Herkes kafasına göre takılıyor shgm ne iş yapıyor sadece patronların isteklerine mi boyun eğiyor. Havacılık falan kalmadı
  • Ülkende işsiz en az 1000 pilot var ne afganı pakisi?
  • Gidecek özelliklere sahip olmanıza rağmen gidemiyorsunuz. Geç bu muhabbeti. Ne korkak adamlarsınız siz ya.
  • 3 yıldır işsiz yüzlerce pilot var ülkede. SHGM'nin yaptığı terbiyesizlik.
  • pilot maaşları 19bin tlye düsürülmeli
  • Allah'a şükür sektör lideri olduk zamanla şartlar düzelecek, kimse bir yere gitmesin. O ülkeler kendi vatandaşlarını istihdam edince ilk sizin kıçınıza vurur tekmeyi
  • Pilot olarak gidemezsem dahi, garezine takoz olarak gideceğim. Chocks in place.
  • Halkalı veya Yeşilköy
  • e git kardeş o zaman, senin için verification letter zaten istenmiyor ki, 6 ay beklemeye tabi olasın. Yarın git Stuttgart'ta başla başlayabiliyorsan bavul yükleyicisi olarak.
  • Madem dini referans veriyorsun, kul hakkı ile ilgili olanlara da bakalım: “ Mallarınızı aranızda bâtıl sebeplerle yemeyin! İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, onları hâkimlere rüşvet olarak vermeyin!” bakara 188, nisa 29.

Avrupa'daki sivil havacılık sektöründe yaşanan kaos nedeniyle Türkiye'den personel arayışına girilmişti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) konuyla ilgili açıklama geldi.

"Bazı ülkelerin, havacılık profesyonellerimizi istihdam etmeye yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını titizlikle takip etmekteyiz" denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Değerli sektör çalışanlarımız;

Avrupa ve dünya, havacılık sektöründe kâbusu yaşarken Türk Sivil Havacılığı sizin sabır ve azminiz sayesinde lider konumunu sürdürmeye devam etmektedir. Bu nedenle, bazı ülkelerin ve bu ülkelere ait işletmelerin, ülkemiz sivil havacılığına imrenmeleri ve sizleri istihdam etmeye yönelik çalışmalarını son derece normal karşılıyoruz.

Bu kapsamda, son günlerde bazı ülkelerin, havacılık profesyonellerimizi istihdam etmeye yönelik yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını titizlikle takip etmekteyiz.

Bu ülkelerin yapmış olduğu çalışmaların bir diğer amacının, sizler gibi nitelikli ve başarısı tasdiklenmiş profesyonelleri istihdam etmenin yanı sıra ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişini durdurmaya yönelik olduğunun da bilincindeyiz.

Konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, Türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz.

Bu konuda işverenlerin de aynı duyarlılıkta olması çok önemlidir. Bahse konu olan personelin çalıştıkları mevcut kurum ve kuruluşlarından ayrılmak istemelerine ilişkin geri dönüşler doğru bir şekilde ele alınmalı, bunlara pratik ve hızlı çözümler üretilmelidir. Bu geri dönüşlerde kurumsallaşma problemlerine yönelik hususlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Ücretsel nedenlerle ayrılma taleplerine ilişkin de ilgili havacılık şirketlerimizin bütçelerinin el verdiği ölçüde konuyla ilgili gereken adımları atmalarını ve personel kayıplarını minimize etmeye yönelik gerekli değişiklikleri yapmalarını rica ederiz.

Bununla birlikte, sadece ücretsel bir karşılaştırma yapmak yanıltıcı olabileceğinden, havacılık sektöründe bireysel değil bütünsel çözümlerde, ilgili ülkelerle çalışabileceğimiz unutulmamalıdır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak, çalışma şartları ve iş devamlılığının temini alanlarında yürüttüğümüz önemli çalışmalarla birlikte, iki yıl içerisinde Türk Sivil Havacılığı’ nın çok daha seçkin bir konumda olacak olması ana hedefimizdir. Bunu hep birlikte başarıp bizden sonraki nesillere çok daha güzel bir gelecek bırakacağımıza dair en ufak bir şüphemiz yoktur.

Sağlık ve esenlik temennisiyle, kalın sağlıcakla."

SHGM: "Durumu yakından takip ediyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (280)

İşli pilot ~ 2 yıl önce
Uçuş okulları milyon euro kazanıyor. Şirketler aynı şekilde iyi para kazanıyor, olan pilota oluyor. Bizim uçuş okullarında yetişen çocuklar berbat durumda ve şirketlerin tecrübesiz pilot almaktan dili yandı. Şirketler bu yüzden Type reyting'li pilot bulamazsam yurt dışından pilot getiririm diyor. Okullara ya da şirketlere shgm bir yaptırım düşünüyor mu? Denetimsizlikten Herkes kafasına göre takılıyor shgm ne iş yapıyor sadece patronların isteklerine mi boyun eğiyor. Havacılık falan kalmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilot ~ 2 yıl önce
Ülkende işsiz en az 1000 pilot var ne afganı pakisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep aynı ~ 2 yıl önce
Gidecek özelliklere sahip olmanıza rağmen gidemiyorsunuz. Geç bu muhabbeti. Ne korkak adamlarsınız siz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz Pilot ~ 2 yıl önce
3 yıldır işsiz yüzlerce pilot var ülkede. SHGM'nin yaptığı terbiyesizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
pilot maaşları 19bin tlye düsürülmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşver ~ 2 yıl önce
Allah'a şükür sektör lideri olduk zamanla şartlar düzelecek, kimse bir yere gitmesin. O ülkeler kendi vatandaşlarını istihdam edince ilk sizin kıçınıza vurur tekmeyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okçular ~ 2 yıl önce
Saw da Çok gidecek okçu tanıyorum yeterki adamlar alsınlar diyenler var. düşüncem adamları korumazsaniz donanımlı harekat memuru bulamazsınız.
Burhan ~ 2 yıl önce
Pilot olarak gidemezsem dahi, garezine takoz olarak gideceğim. Chocks in place.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El Capitan ~ 2 yıl önce
Halkalı veya Yeşilköy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Abin ~ 2 yıl önce
e git kardeş o zaman, senin için verification letter zaten istenmiyor ki, 6 ay beklemeye tabi olasın. Yarın git Stuttgart'ta başla başlayabiliyorsan bavul yükleyicisi olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rederans ~ 2 yıl önce
Madem dini referans veriyorsun, kul hakkı ile ilgili olanlara da bakalım: “ Mallarınızı aranızda bâtıl sebeplerle yemeyin! İnsanların mallarından bir kısmını, bile bile haksız yere yemek için, onları hâkimlere rüşvet olarak vermeyin!” bakara 188, nisa 29.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ye ~ 2 yıl önce
Madem bir yere girmeyin diyorsunuzda tk dan haksız hukuksuz isten atılan dışarıda is bulamayan personel ne yapcak haksızlığa hukuksuzluğa uğrayan personeller için ne çözüm yolu sunuyorsunuz ? Neden tk ya soruşturma baslatmiyorsunuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000