01 Eylül 2013, Pazar 11:18:20

SHGM DEVREYE GİRDİ YASAK YİNE DE KALKMADI

Kazakistan’ın, Sky Havayolları’nın Kazak yolcuları mağdur ettiği gerekçesiyle Türk şirketlerinin charter (tarifesiz) uçuşlarına getirdiği yasaklama kararı devam edecek.
  • Arkadaşlar sivil havacılık ve DHMİ telefon acıp sordunuzmu
  • Kötüye bir şey olmuyor yatlarda katlarda günlerini gün ediyorlar, kanunlar bile parası olandan yana maalesef, sadece çalışanlarını mağdur etmedi günü kurtarmak için açtı tip eğitim sınıfı topladı parayı, dünyanın parasını topladı sonuç yok hepsi mağdur belkide çoktan haciz kağıtları evlere yollanmıştır bile bu insanların ve yöneticilerinin hapse girmesi gerekir. as kes kral sensin şimdi bir şirket daha açsın millet hurra oraya doluşur gene yapar yapacağını yaptırım olmadıktan sonra atış serbest ne tutarsa hesabı.
  • bende bir sky maduru olarak sormak istiyorum..tum bu mahkeme sureci sonunda hakettigimiz alacaklarimizi bir sekilde alamazsak..shgm"ne karsi alacaklarimiz icin yada gorevini kotuye kullanma vs.vs herhangi bir dava acma ve bu davayi kazanabilme sansimiz olabilir mi?inanin bunca madur insanin bu hale gelmesinde kimin payi varsa sonuna kadar cezasini cekmesini istiyorum-ahiretteki yerleri zaten belli ama bu dunyada da bilsunlar cezalarini..tum madur arkadaslarima tekrar gecmis olsun..
  • Bu kadar yazılan çizilene rağmen hala ne SHGM ne de DHMI harekete geçmedi.İnsanlar perişan haldeler,kimsenin maaşı ödenmedi ki,ben maaşımı tamamen aldım diyen varsa çıksın ortaya.Devlet hala görmezden geliyor bu durumları.Siz görmeyin,gören biri mutlaka çıkacak ve hesap soracaktır...
  • BÜTÜN HAVACI ARKADASLARIMIZI MAĞDUR ETTİNİZ BUNUN VEBALİNİ NASIL VEREEKSİNİZ İNSANLAR KÖTÜ DURUMDA POZ VERMEYİ BIRAKIN MEDYAYA
  • Beter olsunlar ....Sky da çalışan onlarca insan rezil kepaze oldu denetmenciler sadece otellerde keyif çattı şimdi uğraşıp dursunlar
  • Tok açın halinden anlamaz. SHGM yöneticilerinin maaş ve yollukları zamanında yattığı sürece SKY ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNE cevap verecek adım atmaları çok zor. 2.5 ay önce AOC iptal ediliyor ama HALA TEMİNAT NAKDE ÇEVRİLİP çalışanların alacakları ödenmiyor. İnsaf. Gerçekten insaf!!!! Eğer ödenmeyecek ise lütfen bir açıklama yapsınlar. ZULME SEYİRCİ KALMAK ZALİME ORTAK OLMAKTIR.
  • Müstahak.. Belki!!!!! ders çıkarırlar..
  • Alacaklarımız konusunda sıkıntılarımızı Nazarbay'a iletelim bari.Eminim ki bizleri iplemeyen SHGM 'den ve mahkemelerden bile daha ilgili ve alakalı davranacaktır.
  • Bu bir gecede değiştirdiği sözde yönetmelikte yer alan ve çalışanların ödenmemiş maaşlarını korumaya yönelik maddesi var... Ama uygulamada ödenmemiş maaş olup olmadığını SKY'ın çok dürüst patronlara sorup, onlarında "çalışanlara ödenmemiş maaşımız yoktur" ifadesine istinaden DHMI ve EUROCONTROL ödemelerine başlanmış... Çalışanlar artık maaşlarını rüyasında görür... Hesabı da mahşerde kapatır...

Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) devreye girmesiyle 1 Ekim’e uzatılan yasak kararının, daha sonra bazı yaptırımlarla sürdürüleceği belirtildi.

SHGM’nin, Türk havayolu şirketlerinin charter uçuşlarına uygulanan yasağın kaldırılması amacıyla Kazakistan Sivil Havacılık Otoritesi ile yürüttüğü görüşmeler sonuçsuz kaldı. Görüşmelerde, Türkiye’den Kazakistan’a gerçekleştirilen tarifeli uçuşların sayısı artırılırken, charter seferlere izin çıkmadı. SHGM yetkilileri, Kazakistan’daki hükümetin bir süre önce çıkardığı kanun hükmünde kararname gereği, charter uçuşların yasaklandığını ve bu konuda değişikliğe gidilemediğini söyledi. Yasağın devam edeceğini ve Türk şirketlerinden gelen taleplerin yeniden değerlendirileceğini ifade eden yetkililer, “Devletler, charter uçuşlar konusunda anlaşma imzalayamıyor. Bu yüzden charter uçuşlar, ülkelerin vereceği karara göre tek taraflı gerçekleşiyor. Havayolu şirketlerimiz yeniden müracaatlarını yapacak. 1 Ekim’den sonra da, Kazakistan tarafından uygun görülen şirketlere charter uçuş izni verilecek” dedi.

Sky Havayolları’nın uçuşlarını durdurması üzerine mağduriyet yaşayan Kazak yolcular sebebiyle Türk Hava Yolları (THY) ile Pegasus, Atlasjet, Corendon ve Tailwind gibi özel havayolu şirketlerinin Kazakistan-Türkiye arasında gerçekleştirdiği uçuşlar yaklaşık iki ay önce yasaklanmıştı. Kazakistan Sivil Havacılık Otoritesi, SHGM’nin devreye girmesi ve yaklaşık 400 bin biletli yolcunun yeni bir mağduriyet yaşamaması için yasağı 1 Ekim’e ertelemişti. Kazakistan Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri, Sky Havayolları’nın uçuşlarını durdurması ile 15 bine yakın turistin mağdur edildiğini ifade etmişti. Bu kriz sebebiyle Kazakistan’da düzenlenen toplantıda, uçak ve otel parasını aylar öncesinden ödeyen turistlerin rezervasyonlarının iptal edildiği ve paralarının da iade edilmediği kaydedildi. Toplantı sonrasında, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatıyla Türk şirketleri tarafından gerçekleştirilen tüm charter uçuşlar 13 Temmuz’dan itibaren iptal edildi. Karar üzerine, Kazakistan’dan İstanbul, Antalya ve Bodrum’a haftada 100’e yakın charter uçuş düzenleyen havayolu şirketleri, büyük bir tedirginlik yaşadı. Ekonomik sıkıntı sebebiyle seferlerini durdurmak zorunda kalan Antalya merkezli Sky Havayolları’nın uçuş işletme ruhsatı ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2,5 ay önce iptal edildi.

Bu arada Türkiye ile Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı ve sivil havacılık yetkilileri, iki ülke arasındaki uçuşların ve sivil havacılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzaladı. Ayrıca iki ülke arasında 1992’de imzalanan anlaşmanın vergi, gümrük ve ücret tarifeleri gibi hususlarda güncelleme yapılarak Hava Ulaştırma Anlaşması yenilendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka ve Kazakistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Azat Bekturov başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, Kazakistan’a haftalık 21 frekans tarifeli sefer yapma hakkı kazanıldı. Uçuşlar eski başkent ve bölgede önemli bir ticaret merkezi Almatı’ya haftalık 13 frekansa çıkarıldı. Buna ilaveten, başkent Astana’ya haftalık 5 frekanslık sefer düzenleme imkânı sağlandı. Ayrıca Karganda ve Kızılordu, Türk taşıyıcıları için Kazakistan’da sefer düzenlenecek noktalar arasına eklenerek 3 ilave frekans daha elde edildi.

Mustafa Gün / Zaman

SHGM DEVREYE GİRDİ YASAK YİNE DE KALKMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

skyzede... ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar sivil havacılık ve DHMİ telefon acıp sordunuzmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 11 yıl önce
Kötüye bir şey olmuyor yatlarda katlarda günlerini gün ediyorlar, kanunlar bile parası olandan yana maalesef, sadece çalışanlarını mağdur etmedi günü kurtarmak için açtı tip eğitim sınıfı topladı parayı, dünyanın parasını topladı sonuç yok hepsi mağdur belkide çoktan haciz kağıtları evlere yollanmıştır bile bu insanların ve yöneticilerinin hapse girmesi gerekir. as kes kral sensin şimdi bir şirket daha açsın millet hurra oraya doluşur gene yapar yapacağını yaptırım olmadıktan sonra atış serbest ne tutarsa hesabı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yargi yolu..? ~ 11 yıl önce
bende bir sky maduru olarak sormak istiyorum..tum bu mahkeme sureci sonunda hakettigimiz alacaklarimizi bir sekilde alamazsak..shgm"ne karsi alacaklarimiz icin yada gorevini kotuye kullanma vs.vs herhangi bir dava acma ve bu davayi kazanabilme sansimiz olabilir mi?inanin bunca madur insanin bu hale gelmesinde kimin payi varsa sonuna kadar cezasini cekmesini istiyorum-ahiretteki yerleri zaten belli ama bu dunyada da bilsunlar cezalarini..tum madur arkadaslarima tekrar gecmis olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 11 yıl önce
Bu kadar yazılan çizilene rağmen hala ne SHGM ne de DHMI harekete geçmedi.İnsanlar perişan haldeler,kimsenin maaşı ödenmedi ki,ben maaşımı tamamen aldım diyen varsa çıksın ortaya.Devlet hala görmezden geliyor bu durumları.Siz görmeyin,gören biri mutlaka çıkacak ve hesap soracaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMEKLİ ~ 11 yıl önce
BÜTÜN HAVACI ARKADASLARIMIZI MAĞDUR ETTİNİZ BUNUN VEBALİNİ NASIL VEREEKSİNİZ İNSANLAR KÖTÜ DURUMDA POZ VERMEYİ BIRAKIN MEDYAYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 11 yıl önce
Beter olsunlar ....Sky da çalışan onlarca insan rezil kepaze oldu denetmenciler sadece otellerde keyif çattı şimdi uğraşıp dursunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skyzede ~ 11 yıl önce
Tok açın halinden anlamaz. SHGM yöneticilerinin maaş ve yollukları zamanında yattığı sürece SKY ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİNE cevap verecek adım atmaları çok zor. 2.5 ay önce AOC iptal ediliyor ama HALA TEMİNAT NAKDE ÇEVRİLİP çalışanların alacakları ödenmiyor. İnsaf. Gerçekten insaf!!!! Eğer ödenmeyecek ise lütfen bir açıklama yapsınlar. ZULME SEYİRCİ KALMAK ZALİME ORTAK OLMAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hımz ~ 11 yıl önce
Müstahak.. Belki!!!!! ders çıkarırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY ÇALIŞANI ~ 11 yıl önce
Alacaklarımız konusunda sıkıntılarımızı Nazarbay'a iletelim bari.Eminim ki bizleri iplemeyen SHGM 'den ve mahkemelerden bile daha ilgili ve alakalı davranacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetmelik... ~ 11 yıl önce
Bu bir gecede değiştirdiği sözde yönetmelikte yer alan ve çalışanların ödenmemiş maaşlarını korumaya yönelik maddesi var... Ama uygulamada ödenmemiş maaş olup olmadığını SKY'ın çok dürüst patronlara sorup, onlarında "çalışanlara ödenmemiş maaşımız yoktur" ifadesine istinaden DHMI ve EUROCONTROL ödemelerine başlanmış... Çalışanlar artık maaşlarını rüyasında görür... Hesabı da mahşerde kapatır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rücu ~ 11 yıl önce
Daha batmadan noter kanalı ile Sky'a çekilen ihtarlar varken SHGM bu karara imza attı ise bu durumda alacaklar SHGM'ye rücu edilir.
Yönetmelik... ~ 11 yıl önce
İşte o zaman o Sivil Havacılığı da DHMİ'yi de Mahkemeye veririm. SHY-6A'ya uymadıkları için! Yeminle...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000