19 Eylül 2018, Çarşamba 10:08:44

Sevilay Yılman THY Basın Müşaviri'ne çattı!

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili olarak yazdığı yazılara bilgi almak için yaptığı aramalara yanıt gelmemesinden dolayı THY Basın Müşaviri'ne çattı. "Sayın Bakan bir talimat da THY için lütfen!" diyerek çağrıda bulundu.
  • Üniformayı Türk'e tasarlatınca ne olduğunu da gördük.
  • Gazete yazarı olup “filan” kelimesini 30 kere kullanmak ayrı bir başarı. Falan filan inter milan yazsaydınız keşke :)
  • “Gazeteci” avukatmisin hakim yada savci illa ki sana cvp verecekler bir kaide yok! PR diye birsey var ama sen bilmezsin gazeteciligin T.C sinirlar icinde biliniyor THY bir global marka. Yada soyle diyelim yerli tasarimci yerli fotografci yerli falan filan dunyada nekadar reklami olurdu Turkiye sinirlari haricinde. Uzun lafin kisasi guzel bir PR calismasi butun havacilik dergi ve web haberlerinde yer buldu. Fazla dik kafalik yapma ve THY ile ugrasma .. ama neden ugrastigini da herkes biliyor
  • THY:Derin devlet.
  • Kabin memuru maaslaei standart seviye olan 2999 tl’ye dusurulup her ucus oncesi amir hosteslere flight safety ve first aid sorulari sormalidir.
  • Ben pilotum ben bile sirketime ulasamiyorum sen nasil ulasacaksin :D
  • 2 yada 3 yıl evvel yeni atanan çocuk yaştaki basın müşaviri için birşeyler yazmıştım o zaman kimse sallamadı ulan bu torpil nelere kadir be... Yiyin bakalım Haramzade topluluğu yiyin inşallah birbirinizi de yersiniz.
  • Sen kimsin ki vatan din düşmanı alevi
  • Thy de kabin hizmetlerinde neler dönüyor bir araştırılsın... Yönetim nasıl kandırılıyor mesela şöyle bir işten çıkarılanlar araştırılsın çok kişinin canı yanar.
  • böyle yazı mı olur. eline kalemi kağıdı alan gazeteci olmuş.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili olarak yazdığı yazılara bilgi almak için yaptığı aramalara yanıt gelmemesinden dolayı THY Basın Müşavirliği'ne çattı.

Siz istediğinizi deyin, biz bildiğimizi okuruz' der havasında olan THY yönetimini esefle kınıyorum" diyen Yılman "Özellikle biz gazetecilerle iletişim kurmakla mükellef Basın Danışmanı Yahya Üstün’ü gerçek anlamda görevini ifa etmeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Yılman'ın "Eğitim kaldırım taşı döşemeye benzemez Abbas Bey!" başlığıyla (19 Eylül 2018) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Sayın Bakan bir talimat da THY için lütfen!

Bunca yıllık gazeteciyim… Ve herhalde mesleğe başladığımdan bu yana onlarca kez haberini yapmışımdır güzide ve milli gururumuz Türk Hava Yolları’nın… Ve her yazdığımda da mutlaka yazdıklarımla ilgili kurumun yetkililerinden geri dönüş almışımdır.

Ancak son dönemde öyle bir yönetim var ki işin başında… Ne yazarsan yaz dönüş filan yapılmıyor.

Hatta bırakın dönüş yapmalarını filan görüş almak için kendim arıyorum ona bile cevap verilmiyor. Bırakın cevabı geri aranıp da; “Ne vardı?” denilmiyor.

Dün Ulaştırma Bakanlığı’nın Yeni Havalimanı'nda çalışan işçilerin iş bırakma eylemleri ve devamında yaşananlarla ilgili açıklamasını okuyunca aklıma geldi bunu yazmak.

Tebrik ediyorum kendilerini… Ne denilirse denilsin, işçilerin eylem yapmalarıyla ilgili hangi senaryolar çizilirse çizilsin bunlara aldırış etmeyip, havalimanı inşaatını yapan İGA' nın bünyesindeki beş yüze yakın taşeron firmaya, “Varsa işçilerin sorunları, derhal çözün” talimatı vermişler.

Bu harika bir hareket ve naçizane kendilerinden böyle bir hareketi bir de THY için yapmalarını isteyeceğim.

(Mümkünse tabii… İmkanı varsa)

Bilindiği gibi, başta Türkiye tekstil sektörünün öncü kurum ve kuruluşlarının başkanları, üyelerine olmak üzere günledir THY’nin İtalyanlara tasarlattıkları yeni üniforma ile ilgili çok sert eleştiriler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.

Aralarında benim de olduğum birçok gazeteci ve Türkiye’nin dünya markası olmuş modacıları dahil buna.

Ancak sanki THY bu ülkede değil, başka ülkenin hava yolu şirketi filan… Hadi biz gazetecileri geçiniz… Dünyaya kafa tutan en iddialı sektörümüzün duayenlerinin yeni üniformaların neden bir İtalyan’a tasarlattıklarını, neden kullanılan mankenlerin tamamının yabancı olduğu, hatta çekilen fotoğraflar için neden bir İngiliz’in tercih edildiğine dair sorularına karşılık açıklama yapma gereği duymadı.

Dedim ya baştan… Ben bunca yıllık gazeteciyim böyle kayıtsızlık THY’de ilk defa görüyorum.

Bu yüzden de kusura bakmasınlar ama; “Siz istediğinizi deyin, biz bildiğimizi okuruz” der havasında olan THY yönetimini esefle kınıyor, özellikle biz gazetecilerle iletişim kurmakla mükellef Basın Danışmanı Yahya Üstün’ü gerçek anlamda görevini ifa etmeye davet ediyorum! Hadi yoğun filan bir açıklama yapamıyor bari kendisini bu konu hakkında bilgilenmek için arayan gazetecilere bir zahmet cevap versin. Ya da verdirsin bir asistanına filan…

Sevilay Yılman THY Basın Müşaviri'ne çattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Gereksiz Haber Yapmayın ~ 6 yıl önce
Üniformayı Türk'e tasarlatınca ne olduğunu da gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inter milan ~ 6 yıl önce
Gazete yazarı olup “filan” kelimesini 30 kere kullanmak ayrı bir başarı. Falan filan inter milan yazsaydınız keşke :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PR ~ 6 yıl önce
“Gazeteci” avukatmisin hakim yada savci illa ki sana cvp verecekler bir kaide yok! PR diye birsey var ama sen bilmezsin gazeteciligin T.C sinirlar icinde biliniyor THY bir global marka. Yada soyle diyelim yerli tasarimci yerli fotografci yerli falan filan dunyada nekadar reklami olurdu Turkiye sinirlari haricinde. Uzun lafin kisasi guzel bir PR calismasi butun havacilik dergi ve web haberlerinde yer buldu. Fazla dik kafalik yapma ve THY ile ugrasma .. ama neden ugrastigini da herkes biliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
THY:Derin devlet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgi ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslaei standart seviye olan 2999 tl’ye dusurulup her ucus oncesi amir hosteslere flight safety ve first aid sorulari sormalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tg ~ 6 yıl önce
Baksen..artik uzun cumlelerde kurabiliyor..aferin sana
... ~ 6 yıl önce
Amir de hostes degil mi? :)) Ona kim soru soracak :))
eren ~ 6 yıl önce
Standarti kim belirledi baban mi
Goood boyyy ~ 6 yıl önce
Kardeş sen nasıl mall of istanbulsun acaba? Yürü get
Sxa ~ 6 yıl önce
Sen sunexçisin belli ayıp kıskanma
Pilot ~ 6 yıl önce
Ben pilotum ben bile sirketime ulasamiyorum sen nasil ulasacaksin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
2 yada 3 yıl evvel yeni atanan çocuk yaştaki basın müşaviri için birşeyler yazmıştım o zaman kimse sallamadı ulan bu torpil nelere kadir be... Yiyin bakalım Haramzade topluluğu yiyin inşallah birbirinizi de yersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 6 yıl önce
Sen kimsin ki vatan din düşmanı alevi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece bu olsa ~ 6 yıl önce
Thy de kabin hizmetlerinde neler dönüyor bir araştırılsın... Yönetim nasıl kandırılıyor mesela şöyle bir işten çıkarılanlar araştırılsın çok kişinin canı yanar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
filan mış muş ~ 6 yıl önce
böyle yazı mı olur. eline kalemi kağıdı alan gazeteci olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000