10 Ağustos 2011, Çarşamba 10:09:35

ŞEREMETYEVO ALARMDA

Rus ajanslarında çıkan haberlerde, bir intihar komandosunun İstanbul üzerinden Moskova’ya gelmeye hazırlandığı iddia edildi. İddialara göre, eylemci Moskova metrosunu kana bulamaya hazırlanıyor.
  • adam istanbuldan seremetyovoya ucup orada eylemi metroda yapcak....mmmmm acaba first class mi ucacak? bu bilgide varmi aceba ellerinde ve/veya herhangi alerjisi?
Rus İnterfaks haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir güvenlik görevlisi, polisin terör saldırısıyla ilgili bir ihbar aldığını illeri sürdü. Haber kaynağının iddiasına göre, ihbarda bir Irak vatandaşının Perşembe günü İstanbul’dan Moskova’nın Şeremetyovo Havalimanı’na gelerek kentte intihar saldırıları düzenleyeceği uyarısı yapıldı. İnterfaks kaynağı, “İhbar mektubu havalimanına elektronik adres üzerinden İngilizce gönderildi. Tercümenin ardından havalimanı güvenlik servisi polise başvurdu. Şuanda bu bilgi araştırılıyor” dedi.

Yetkili ihbarın yalan olabileceğini de ifade ederek, “Belki de iyimser birisi bu yöntemle kendi tanıdığı birisine çelme atmaya çalışıyor. Zira çelme atmaya çalıştığı şahıs dürüst bir vatandaş da olabilir” diye ekledi.

Olayı "Türk intihar komandosu Moskova metrosunda terör saldırısına hazırlanıyor" diye duyuran Rus Life.news haber ajansının iddiasına göre ise ihbar mektubu 9 Ağustos’ta gönderilmiş.

İddiaya göre, eylemcinin adı Omar Salah. Moskova saatiyle 17:25’te Şeremetyovo Havalimanı’na inecek. Şeremetyovo Havalimanı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Havalimanı güvenlik servisi bu tür benzer ihbarlara çok ciddiyetle yaklaşıyor” denildi. İhbarla ilgili Moskova metrosunda tüm güvenlik görevlilerine acilen bilgi gönderildiği kayd edildi.
ŞEREMETYEVO ALARMDA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
adam istanbuldan seremetyovoya ucup orada eylemi metroda yapcak....mmmmm acaba first class mi ucacak? bu bilgide varmi aceba ellerinde ve/veya herhangi alerjisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000