09 Mayıs 2015, Cumartesi 13:20:16

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

İstanbul 3. havalimanında yer teslimi 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldı. Havalimanının temeli de yakın zamanda atılacak
  • proceed RTE
  • Ne günlere kaldık ya DHMİ Genel Müdürüne bak, hayatında hiç yap işlet devret ihalesi Şartnamesi sözleşmesi okumamış adama DHMİ yi emanet edersen olacağı bu. Şu söylediklerini ihaleyi kazanamayan firmalar mahkemeye taşısa biz bunları bilmiyorduk o zaman bizde yapardık madem böyle garantiler var diye , ihalenin iptaline kadar gider bu iş. Tabi yapmazlar şuan öyle birşey başka mevzu ama bu kadar olmamalı gerçekten. DHMİ Genel Müdürü ziyaretine gelenleri resmi sitede yayınlamanın Peşine düşeceğine biraz kurumu tanımaya çalışsın neredeyim ben desin ne işler yapıyoruz biz desin bu ihaleler nasıl oluyor desin biraz işi öğrensin yoksa işi çok zor. Nerede Orhan Birdal nerede bu arkadaş. Yazık .
  • ülke için elzem ve yapılması zorunlu olan bir işin bile küçük hesaplara alet edildiğini görmek düşündürücü eksiklikler belki yaşanabilir ancak muhakkak ki bu havalimanı yapılacaktır, yapılmalıdır.
  • Insan gercekten hayret ediyor , koca Dhmi genel müdürünün sözleşmeden haberi yok. Üstelik Türkiye'nin en büyük ihalelerinden biri , kurumun önündeki en büyük iş. Hadi sözleşmeyi okumadın bari kavramlardan haberin olsun biraz o da yok , komedi gerçekten. Hadi hepsini bilmiyorsun bari Havalimanı'nın temelinin atıldığından haberin olsun arkadaş bu kadar olur mu , Başbakanla Cumhurbaşkanıyla temeli atıldı oranın bu kadar olur mu ya , bir sonraki gazete röportajında gazetecilerden Dhmi nin açılımını sormalarını istiyorum belki onu biliyordur.
  • Temel atması yapıldı oranın. Sayın genel mudur 120 ülkeyi gezerken onu atlamis heralde.
  • 1-DHMİNİN IGA NIN ALACAGI KREDİYE KEFİL OLMAK GARANTİ VERMEK İCIN YETKİSİ VARMI.. 2-3996/11A MADDESINE GORE DHMI KREDIYE KEFIL-GARANTİ VEREBILIR M 3-IGA NIN KREDI SOZLESMESINİ DHMIYE SUNMA SURESI KASIM 2014DE BITMIS OLABILIR MI?
  • 2017 imiş..gözümüze baka baka YALAN SÖYLÜYORLAR. 1 mayıs 2015 ten sayın 42 ayı, süre budur. o arazide 30 ayda bi cacık yapılamaz.............
  • Urfair Ben de senin Türkçeni anlamakta zorlanıyorum. Zihniyet ile yazım aynı şekilde tuhaf.
  • Shgm değil canım DHMİ, Shgm bilal ekşi den sorulur
  • Merak ediyorum sizin SHGM genel muduru olmak icin ozelliginiz neydi. Yeni ulastirma bakanina yakin olmaniz degilmi. Onu secim sonucu buyuk yenilgi bekliyor.

İstanbul 3. havalimanında yer teslimi 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldı. Havalimanının temeli de yakın zamanda atılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanında yer tesliminin 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldığını belirterek, "Havalimanının temeli de yakın zamanda atılacak" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, 3. havalimanında projenin master planının, zemin problemleri nedeniyle küçük değişikliklere uğradığını ifade etti.

Havalimanında yakın zamanda temel atma çalışmalarının başlayacağını anlatan Yıldırım, "Tarih verilmedi, bunu şirket belirleyecek. Ben, önümüzdeki hafta dedim ama son tarih henüz netleşmedi. Önemli olan yer teslimidir. Yatırım süresi çalışmaya başladı. İş planı, bizim onayımızdan geçmek kaydıyla şirketin kontrolünde ve sorumluluğunda. Önemli olan adım adım ve doğru bir şekilde yürümesi" diye konuştu.

Kredi sözleşmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getiren Yıldırım, sözleşmenin bu ay içinde imzalanacağını söyledi. DHMİ olarak kredi sözleşmesine kısmen garanti verdiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sözleşmemizde yatırım miktarının belli bir kısmı, öz kaynaklarla karşılanmak zorunda, bir kısmı da kredilendirilecek. Kredilendirilme kısmına belli şartlarda bizim garanti vermemiz söz konusu. Borç üstlenim anlaşması diye geçiyor. Çünkü DHMİ işin asıl sahibidir.

Alınacak kredinin belli bir yüzdesine biz, borç üstlenim anlaşmasıyla kefil olmuş oluyoruz. Sözleşme şartlarıyla bellidir, rakam olarak söylemek gerekirse bizim üstleneceğimiz kısım 5 milyar avro civarında. Sözleşme netleşip imzalandıktan sonra kesin rakamlar ortaya çıkacak."

Havalimanının ilk etabının daha önce 29 Ekim 2017'de açılacağının açıklandığını anımsatan Yıldırım, "İnşallah yetişir. Firma yetkilileri, 2017 sonu 2018'in başına yetiştireceklerini söylüyorlar. Biz de öyle olacağını umuyoruz. Ama ilk etap için süreleri yer tesliminin ardından 42 aydır. Ne kadar erken biterse kendilerinin lehine olur. O süreyi işletme süresi olarak kullanma şansını elde ederler" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, son teknolojinin kullanılacağı havalimanında 5 uçağın birbirini etkilemeden aynı anda iniş ve kalkış yapabileceği 5 paralel bağımsız pistin bulunacağını söyledi.

Hava durumuna bağlı olarak beklenmedik şiddetli rüzgarlara karşı da 6. pistin dikey olarak yapılacağını anlatan Yıldırım, 3. havalimanının dünyada örnek bir proje olduğunu bildirdi.

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
proceed RTE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne günler ~ 9 yıl önce
Ne günlere kaldık ya DHMİ Genel Müdürüne bak, hayatında hiç yap işlet devret ihalesi Şartnamesi sözleşmesi okumamış adama DHMİ yi emanet edersen olacağı bu. Şu söylediklerini ihaleyi kazanamayan firmalar mahkemeye taşısa biz bunları bilmiyorduk o zaman bizde yapardık madem böyle garantiler var diye , ihalenin iptaline kadar gider bu iş. Tabi yapmazlar şuan öyle birşey başka mevzu ama bu kadar olmamalı gerçekten. DHMİ Genel Müdürü ziyaretine gelenleri resmi sitede yayınlamanın Peşine düşeceğine biraz kurumu tanımaya çalışsın neredeyim ben desin ne işler yapıyoruz biz desin bu ihaleler nasıl oluyor desin biraz işi öğrensin yoksa işi çok zor. Nerede Orhan Birdal nerede bu arkadaş. Yazık .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
ülke için elzem ve yapılması zorunlu olan bir işin bile küçük hesaplara alet edildiğini görmek düşündürücü eksiklikler belki yaşanabilir ancak muhakkak ki bu havalimanı yapılacaktır, yapılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 9 yıl önce
Insan gercekten hayret ediyor , koca Dhmi genel müdürünün sözleşmeden haberi yok. Üstelik Türkiye'nin en büyük ihalelerinden biri , kurumun önündeki en büyük iş. Hadi sözleşmeyi okumadın bari kavramlardan haberin olsun biraz o da yok , komedi gerçekten. Hadi hepsini bilmiyorsun bari Havalimanı'nın temelinin atıldığından haberin olsun arkadaş bu kadar olur mu , Başbakanla Cumhurbaşkanıyla temeli atıldı oranın bu kadar olur mu ya , bir sonraki gazete röportajında gazetecilerden Dhmi nin açılımını sormalarını istiyorum belki onu biliyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel atma mı ~ 9 yıl önce
Temel atması yapıldı oranın. Sayın genel mudur 120 ülkeyi gezerken onu atlamis heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN ALI BEY ~ 9 yıl önce
1-DHMİNİN IGA NIN ALACAGI KREDİYE KEFİL OLMAK GARANTİ VERMEK İCIN YETKİSİ VARMI.. 2-3996/11A MADDESINE GORE DHMI KREDIYE KEFIL-GARANTİ VEREBILIR M 3-IGA NIN KREDI SOZLESMESINİ DHMIYE SUNMA SURESI KASIM 2014DE BITMIS OLABILIR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
2017 imiş..gözümüze baka baka YALAN SÖYLÜYORLAR. 1 mayıs 2015 ten sayın 42 ayı, süre budur. o arazide 30 ayda bi cacık yapılamaz.............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Urfair Ben de senin Türkçeni anlamakta zorlanıyorum. Zihniyet ile yazım aynı şekilde tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shgm değil canım DHMİ, Shgm bilal ekşi den sorulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Merak ediyorum sizin SHGM genel muduru olmak icin ozelliginiz neydi. Yeni ulastirma bakanina yakin olmaniz degilmi. Onu secim sonucu buyuk yenilgi bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000