13 Temmuz 2019, Cumartesi 10:28:18

Selçuk Üniversitesi ilk uçağını aldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) “Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin” pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere 2017 model tek motorlu eğitim uçağı üniversite filosunu kaydedilen ilk uçak oldu.
  • Davutta c172 ye dönüyor herhalde bunuda satmiş...!!!
  • Neden kendi uçagımızı Türk yapımı kulanmıyorlar?
  • Pilot açığı nerede 7bin? Öle bi açık olsa işsiz pilot mu olur? İnsanları kandırmayın lütfen.
  • Davut air’in ucagi degil mi bu?
  • An ltlbariyle issiz first oficer sayisi maalesef 400’un uzerindedir.
  • ... foto için uçağı bari on line park etseydiniz
  • Tecnam uçağı eğitim için tehlikelidir.üniversiteler havacılık bölümü açtılar siz geç kaldınız.size kim akıl verdiyse,sanki vurgun var.okul açmak kolaymı.insanları kandırmayın,yalanla heveslendirmeyin.nerde 7000 pilot açığı.hala ıtpl olup işe giremeyen bir sürü pilot boşta.yazarsam onlarca isim vereyim.okula öğrenci alacağım diye uyduruk bir uçakla çıkılmaz,hani senin pilot kadron hani teknisyenlerin.shgm de 1 uçağa bir okul açacaksa yandık.gidin başka eğitiminize havacılık neyinize.teknamla tekrar yazıyorum ikaz ediyorum,hiçbir zaman eğitimde bütün hareketleri yapamazsınız ve düz uçup dönüş yapın derim.
  • Parayla yüksek lisans ve doktora satıp okulu bile görmeden sadece parasıyla eğitim satın alınan bu okuldan , çok ciddi bir iş olan pilotajı daha da sulandırmasını engellemek gerek. Sivil havacılık bu tarz okulları kontrol etmeli. Et mi yorrrrr.
  • Ultralight katogorindeki hava araçları ile nasıl ticari egitim veriliyor (pic lerde dahil)hala anlamış değilim...!!!
  • Herkesın hayallerını ellerındekı paralarına goz dıken bır sıstem halen pılot acıgı var dıyor INANMAYIN !!! Suan ıssız 1000 uzerı turk lısanslı pılot var ve herkes sagdan soldan unıden yurt dısından ıcınden pılot oldu oluyor deıl artık pıyasa patladı ve bu ıse gırmek ısteyen adam kılı kırk yarmalı !! Imsanların wlındekı avucundakıne goz dıkmede uzerımıze yok kandırmayın kardesım vatandası artık yeter !!!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) “Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin” pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere 2017 model tek motorlu eğitim uçağı üniversite filosunu kaydedilen ilk uçak oldu.

Selçuk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Gelişen havacılık teknolojisi ve havayolu ulaşımının dünyada artan önemi dolayısıyla, ülkemizde de ciddi yatırımların yapılması, İstanbul Hava Limanının açılması, uçuş noktası olarak 55 adet pistin bulunması, her şeyden önemlisi ülkemizin uluslararası hava yol taşımacılığının ipek yolunu oluşturması, kurumumuz için de havacılık alanında çözümün bir parçası olma gereğini doğurmuştur. Sektörde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler neticesinde 2019 yılı için ülkemizde pilot açığının yaklaşık olarak 7 bin civarında olduğu tespit edilmiştir.

Bu sayı sürekli gelişen hava yolu taşımacılığına ve artan uçak sayısına orantılı olarak yükselerek devam etmektedir. Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yapılan yoğun ve titiz çalışmalar neticesinde kalıcı adımlar atılmış ve pilotaj eğitimi verebilmek aynı zamanda ülkemiz havacılığına katkı yapabilmek için 2018 yılı sonunda ‘Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin’ kuruluşu gerçekleştirildi. Akademinin kurulmasının ardından Selçuk Üniversitesine ait ICAO standartlarına uygunluk çalışmaları ile gerekli izin ve bilgi yazışmaları yapılan 2 bin 500 metre uzunluğunda 45 metre eninde tüm uçakların iniş kalkış yapabileceği kapsamlı bir meydan ve pist çalışmasında temel atma aşamasına gelindi. Bakım ve hangarlama hizmetlerinin verilebileceği bir meydan özelliği taşıyan pist bölgesi Konya il merkezine 30 kilometre mesafede Sarayönü ilçesinde bulunmaktadır.

Tüm bu hazırlıklar ile özellikle bölgemizin en büyük eksiği olan Genel Havacılık ve Sportif Havacılık faaliyetlerinin başlatılması da hedeflenmektedir. Yaklaşık bir buçuk yıllık bir emekle ve yoğun bir mesai ile hazırlıkları tamamlanan bu süreci takiben ‘Sivil Havacılık Uçuş Akademisinin’ pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere 2017 model tek motorlu eğitim uçağı gerekli tüm yasalar prosedür uygulanarak Selçuk Üniversitesi filosunu kaydedilen ilk uçak olmuştur” denildi. 



Selçuk Üniversitesi ilk uçağını aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Plt. ~ 5 yıl önce
Davutta c172 ye dönüyor herhalde bunuda satmiş...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Neden kendi uçagımızı Türk yapımı kulanmıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot açığı ~ 5 yıl önce
Pilot açığı nerede 7bin? Öle bi açık olsa işsiz pilot mu olur? İnsanları kandırmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday ~ 5 yıl önce
Elinde lisansı olup işsiz pilot var mı türkiyede gerçekten?
Hocammm ~ 5 yıl önce
Davut air’in ucagi degil mi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.o ~ 5 yıl önce
An ltlbariyle issiz first oficer sayisi maalesef 400’un uzerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo adaylari ~ 5 yıl önce
Onlar issiz FO’lar degil lisansini yeni almis tecrubesiz pilotlar, tipli ve tipte ucus saati olan hicbir pilot issiz kalmaz.
Titiz ~ 5 yıl önce
... foto için uçağı bari on line park etseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selçuk yönetiçileri ~ 5 yıl önce
Tecnam uçağı eğitim için tehlikelidir.üniversiteler havacılık bölümü açtılar siz geç kaldınız.size kim akıl verdiyse,sanki vurgun var.okul açmak kolaymı.insanları kandırmayın,yalanla heveslendirmeyin.nerde 7000 pilot açığı.hala ıtpl olup işe giremeyen bir sürü pilot boşta.yazarsam onlarca isim vereyim.okula öğrenci alacağım diye uyduruk bir uçakla çıkılmaz,hani senin pilot kadron hani teknisyenlerin.shgm de 1 uçağa bir okul açacaksa yandık.gidin başka eğitiminize havacılık neyinize.teknamla tekrar yazıyorum ikaz ediyorum,hiçbir zaman eğitimde bütün hareketleri yapamazsınız ve düz uçup dönüş yapın derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konyalı Kaptan ~ 5 yıl önce
Parayla yüksek lisans ve doktora satıp okulu bile görmeden sadece parasıyla eğitim satın alınan bu okuldan , çok ciddi bir iş olan pilotajı daha da sulandırmasını engellemek gerek. Sivil havacılık bu tarz okulları kontrol etmeli. Et mi yorrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt. ~ 5 yıl önce
Ultralight katogorindeki hava araçları ile nasıl ticari egitim veriliyor (pic lerde dahil)hala anlamış değilim...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pastadaki çilek ~ 5 yıl önce
Herkesın hayallerını ellerındekı paralarına goz dıken bır sıstem halen pılot acıgı var dıyor INANMAYIN !!! Suan ıssız 1000 uzerı turk lısanslı pılot var ve herkes sagdan soldan unıden yurt dısından ıcınden pılot oldu oluyor deıl artık pıyasa patladı ve bu ıse gırmek ısteyen adam kılı kırk yarmalı !! Imsanların wlındekı avucundakıne goz dıkmede uzerımıze yok kandırmayın kardesım vatandası artık yeter !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000