04 Temmuz 2020, Cumartesi 09:42:15

Selçuk Bayraktar; 'Akıncı herkesi büyülüyor'

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kapadokya Üniversitesinin Youtube üzerinden gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin önemli isimlerinin konuk olarak ağırlandığı "Alev Alatlı ile Murakabe Günleri" yayınının konuğu oldu.
  • E benim kayınbaba padisa alsayidi ben güzel vurgunları vururdum
  • gurur duyduk. Parcaların tamamını yerlı uretım yaptıgınız gunlerı de goruruz ınsallah. En kucuk operasyonda adamlar motor ve dıger krıtık parcaları vermeyı kesıyor, daha da kotusu yedek parcaya da ambargo uyguluyorlar. Bu tehdıtten kurtulmak umidiyle. Cıvatasına kadar uretın kardes cıvatasına
  • Bu da israilden kopyaladigi ucaklarla milletin gazini aliyor, paralari cukkaliyor milyarder oldular butun sulale
  • nasıl oluyordu 2020 de geliştirilen proje 2015 de gelşitrilen anka ın önüne geçebiliyor...
  • sen damat olmasan da akıllı, becerikli adamdın. keşke olmasaydın da yaptıklarınla aklımızda soru işaretleri olmadan gurur duysaydık. şimdiyse şüpheli bir mutluluk yaşıyoruz. emin olamıyoruz yaptığın uçaklar birgün sizin gibi düşünmeyenlere bomba atar mı diye. çünkü sen yapmasan da yaptırırlar sana selçuk.
  • madem bayraktar bu kadar iyi ve vatanını seven bir mühendis, neden tai nin geliştirdiği iha üzerinden çalışmalara devam edilmedi de yeniden kendi adına bir iha geliştirdi. Tai nin yatığı ihanın çok iyi bir iha olduğu söyleniyordu fakat o projeler birden rafa kaldırıldı kimse onlardan bahsetmez oldu. Her zaman olduğu gibi devletin geliştirmiş olduğu bir proje rafa kaldırılıp yandaşlara destek sağlanarak devletin imkanları yandaşlara kaydırılmış oldu.
  • f-35 avcısı diyorlar yerli ve milli akıncı için.
  • Bu dönemin en faydalı işlerinden Libya'da bile adamların oyunu bozuldu.. Teşekkürler Bayraktar ve ekibi
  • Bir damat yaşına,bilgisine,tecrübesine bakılmadan Türkiye gibi ekonomisi çok sorunlu ve riskli bir ülkeye tepeden inme bakan yapıldı diğeri kayınpeder sayesinde vergi vermiyor,piyasasa tekel pozisyonunda,niyeyse ondan başka kimse bu işe girişemiyor, müşteri de hazır ve kaça sattığı da belli değil atıp tutuyor. Ülkeni,milletini çok düşünüyorsan ürettiklerini niye bedava vermiyorsun? Kimse çıkıp da bilmem kaç yıllık şirket falan da demesin. Babası Erbakancıydı o zamanlar ufak tefek işler yapıyorlardı ne zaman ki akp başa geldi Erbakan bırakıldı şimdikine yanaşıldı zamanla karşılıksız krediler alındı üstüne de damat olundu,baktılar ki iha,siha yağlı iş,karışan eden eden yok,vatan,millet edebiyatı yaparak bu işde devam edelim köşeyi iyice dönelim sonrası başarı öyküsü, yersen...Hangi aklı başında bir ülkede damadın biri tepeden inme bakan olur diğeri devletle bu şekilde iş yapabilir? Bu kafayla daha çokkkk turist yollasınlar diye kedi gibi elalemin kapılarında bekleriz,kredi için çöl bedevisinin ayağına gideriz,dış borç,işsizlik,döviz,ithalat rekorları kırarız.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Kapadokya Üniversitesinin Youtube üzerinden gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin önemli isimlerinin konuk olarak ağırlandığı "Alev Alatlı ile Murakabe Günleri" yayınının konuğu oldu.

Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı tarafından hazırlanan ve üniversitenin Youtube kanalından Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğünde canlı olarak yayınlanan "Alev Alatlı ile Murakabe Günleri" Temmuz ayının ilk yayınında Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar’ı ağırladı.

Canlı yayının başında söz alan Alev Alatlı, “Türkiye’de öğrenilmiş çaresizlik diye bir şey var. Kıpırdayamayan gençlerimiz diye ifade ettiğimiz ve başımıza her zaman çok ciddi bir problem olan ruh hali bu. Selçuk Bayraktar’a baktığımda ise Türkiye’de bunun kırıldığını görüyorum ve ömrüm boyunca daha büyük bir mutluluk olamaz diye düşünüyorum. Bu sebeple Bayraktar’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların ve ortaya çıkan eserlerin bir teknik ekibin eseri olduğunu vurgulayan Selçuk Bayraktar, “Bu başarı serüveni aslında bir takım oyununun eseridir. Tabii babamın çok yetenekli bir mühendis olması ve iktisatçı olan annemin de yazılım ile uğraşması 1980’lerde Baykar’ın ortaya çıkmasına sebep oluyor. Hassas otomobil parçaları üretmek için kurulan bir sanayi girişimi olan Baykar, 2000’li yıllara geldiğinde abim, kardeşim ve benim ilgimle insansız hava araçları üretimine başlıyor. Bizim serüvenimiz öncelikle tümüyle kendi eserimiz olan, Türkiye’nin ilk milli güdüm sistemi diye adlandırdığımız 5 buçuk kiloluk Bayraktar’ın üretimi ile başladı. İşte bu ruh, her zaman milli ve özgün eserler ortaya koyma prensibiyle devam etti” dedi.

“Kapadokya Üniversitesinin mottosu çok kritik bir öneme sahip”

“Ortaya koyulan eserlerin milli ve özgün olmasından daha da önemli olan şey, yapılandan ziyade, niye ve nasıl yapıldığıdır.” ifadelerini kullanarak konuşmasına devam eden Bayraktar, “İşin niye ve nasıl kısmına gelince; işte burada Kapadokya Üniversitesinin mottosunda yer alan ‘akıl-ahlak-adalet-adap’tan yola çıkarsak etik ve ahlak çok kritik öneme sahiptir. Bu düstura riayet etmeyecek olursanız asla her mevsim meyve verecek, bereket getirecek, yani milletinizi ve ülkenizi aydınlatacak, sürdürülebilir bir düzen kurmanız mümkün olmayacaktır. Biz makinadan önce bahsettiğimiz ruhu koyduk, işte kritik olan da budur” dedi.

“5 buçuk tonluk akıncı uçağımız herkesi etkiliyor”

Nuri Demirağ’lar ve Vecihi Hürkuş’ların ortaya çıktıklarında önleri kesilmeseydi bugün Türkiye’nin dünyadaki uçak üreten birkaç markadan biri olacağını ifade eden Bayraktar, “Artık bahsettiğimiz o yarış bitmiş ve kapanmış durumda. Bu yüzden ona yetişmeniz mümkün değil ama geleceğin alanlarına çalışıp, bugünden hazırlanırsak ve lider olacağımıza inanırsak bu mümkün. İnancımız sağlam olursa, düsturumuz doğru olursa, adaba ve ahlaka riayet edersek, aklımızı kullanırsak elbette başaramayacağımız hiçbir şey yok. Allah’a şükür bizim de 5 buçuk kilo ile başladığımız üretim serüvenimiz zaman geçtikçe büyüdü. Bugün 5 buçuk tonluk Akıncı uçağımız var ve bu uçağımız herkesi büyülüyor, harika yorumlar yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Bayraktar’a duamdır kimse ayağına basmasın, önü hep açılsın ve bu iş parlasın”

Kendi hayatında yaşadığı olaylarla ilgili anekdotlar paylaşan Alev Alatlı, “70’li yılların başında biz de ODTÜ’den 4-5 kişi master ve doktora için ABD’ye gittik. Bizim o zaman derdimiz ülkemize dönmek ve ODTÜ’yü akademik kadro anlamında devralmaktı. Biz o zaman asıl meselenin yeterince iktisatçı olmaması zannediyorduk, yani Türkiye kalkınacak ama iktisat ve ekonomi bilmiyoruz diye düşünüyorduk. Bu sebeple yurt dışına gittik. Geri döndüğümüzde gördük ki, bireylerin iyi gelişmesiyle bu iş olmuyormuş. Önemli olan o ortamın sağlanmasıymış. Bunun getirdiği üzüntü ve çaresizlik hissi zaman içerisinde insanı törpülüyor. Selçuk Bayraktar’a duam odur ki; kimse ayağına basmasın, önü açılsın, hepimizden maddi ve manevi destek gelsin ve bu iş parlasın” dedi.

Selçuk Bayraktar; 'Akıncı herkesi büyülüyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misto ~ 4 yıl önce
E benim kayınbaba padisa alsayidi ben güzel vurgunları vururdum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 4 yıl önce
gurur duyduk. Parcaların tamamını yerlı uretım yaptıgınız gunlerı de goruruz ınsallah. En kucuk operasyonda adamlar motor ve dıger krıtık parcaları vermeyı kesıyor, daha da kotusu yedek parcaya da ambargo uyguluyorlar. Bu tehdıtten kurtulmak umidiyle. Cıvatasına kadar uretın kardes cıvatasına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x e ~ 4 yıl önce
:)) :)) :))
Ziya ~ 4 yıl önce
Bu da israilden kopyaladigi ucaklarla milletin gazini aliyor, paralari cukkaliyor milyarder oldular butun sulale

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakalım. ~ 4 yıl önce
Israile ne alakası var Tb2 ve heronların hadi kopya değilim iki parça birbirine getir sen ve uçur bakalım uçurtma değil ama yanlış anlama
Volkan ~ 4 yıl önce
Git işine kardeşim bari yorum yapma bunların yaptıklarını sen hayal bile edemzssin
kasım düzemir ~ 4 yıl önce
ziya efendi bunu unutma bütün teknolojiler ayni mantikla çalışır.önemli olan bunun farklı ve güncel versiyonlarını yapabilmektir.biraz yapılanla gurur duyun
Adem çetin ~ 4 yıl önce
Müslümanın milyarder olmasının gavuru rahatsız etmesini olağan buluyorum
Atma ziya ~ 4 yıl önce
Atma ziya
Sadık Dal ~ 4 yıl önce
Inanamiyorum,ülkemde ne kadar kiskanc var. Basarmak isteyen insanlarimiza oturdugu yerden hic bir katkisi olmayan insanlarin gosterdigi kem duyvular...Yazik..Ulkemi cok seviyorum ugrunda canimi feda ederim.Ben emekliyim ve hala çalisarak ureterek ulkeme katki sunuyorum.
Bilal ~ 4 yıl önce
Atma ziya
Mustafa ~ 4 yıl önce
Kardeşim adam Türkiye'ye çağ atlattı bugün kendi topraklarımızda ve Suriye, ırak v.s. mehmetçiğimizin burnu bile kanamadan operasyonlar yapabiliyorsak bu teknoloji sayesinde yapabiliyoruz.Bugün Libya'da söz sahibiysek bu iha ve sihalar sayesinde oldu klavye başında başında boş boş yorum yapmak kolay tabi, titre ve kendine gel artık önünü gören bir türkiye var.yapılanları küçümseyeceğine takdir et.
İ.b. ~ 4 yıl önce
Adam ister İsrail'den kopyala sın ister ABD den ne farkeder Japonlar da çinlilerde diğer bir çok ülke önce kopyala dı sonra geliştirdi adamı bende sevmiyorum sevmek, zorunda değilim lakin yaptıkları da boş değil
ferdy ~ 4 yıl önce
nasıl oluyordu 2020 de geliştirilen proje 2015 de gelşitrilen anka ın önüne geçebiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kgngg ~ 4 yıl önce
sen damat olmasan da akıllı, becerikli adamdın. keşke olmasaydın da yaptıklarınla aklımızda soru işaretleri olmadan gurur duysaydık. şimdiyse şüpheli bir mutluluk yaşıyoruz. emin olamıyoruz yaptığın uçaklar birgün sizin gibi düşünmeyenlere bomba atar mı diye. çünkü sen yapmasan da yaptırırlar sana selçuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafayabak ~ 4 yıl önce
Şu yorumdaki bakış açısı normal olamaz. Keşke farkında olabilseniz bu tuhaflığın, böyle bir haberin altına böyle bir yorum yazabilmenin altında sıkıntılı bir zihin, psikoloji olabileceğinin.
hasan çebi ~ 4 yıl önce
madem bayraktar bu kadar iyi ve vatanını seven bir mühendis, neden tai nin geliştirdiği iha üzerinden çalışmalara devam edilmedi de yeniden kendi adına bir iha geliştirdi. Tai nin yatığı ihanın çok iyi bir iha olduğu söyleniyordu fakat o projeler birden rafa kaldırıldı kimse onlardan bahsetmez oldu. Her zaman olduğu gibi devletin geliştirmiş olduğu bir proje rafa kaldırılıp yandaşlara destek sağlanarak devletin imkanları yandaşlara kaydırılmış oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Önce bil ona göre yorum yaz. Tai'nin geliştirdiği Anka A,B,S ordumuzda kullanılıyor. Ayrıca Tunus'a ihraç edildi. Aksungur envantere girmek uzere
f-35 avcısı ~ 4 yıl önce
f-35 avcısı diyorlar yerli ve milli akıncı için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik etmek gerek ~ 4 yıl önce
Bu dönemin en faydalı işlerinden Libya'da bile adamların oyunu bozuldu.. Teşekkürler Bayraktar ve ekibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu davut ~ 4 yıl önce
Hersey iyi hosta devletin kurumunu niye bosladilar tusasin ihalari bicak gibi kesildi.dunyayi kurtaran adam oldu damat jet motorlusunu yapsana yapamazsin cunki satmiyorlar aliyorsun montajliyorsun yaptigin bu.haa bu kadar yillik cumhuriyetin 2000 lerde amerikan ihasindan goruntu beklesimesi ve karakollar basilirken amerikanin goruntuleri karartmasi ayri bir rezilik.
Yürü be damat ~ 4 yıl önce
Bir damat yaşına,bilgisine,tecrübesine bakılmadan Türkiye gibi ekonomisi çok sorunlu ve riskli bir ülkeye tepeden inme bakan yapıldı diğeri kayınpeder sayesinde vergi vermiyor,piyasasa tekel pozisyonunda,niyeyse ondan başka kimse bu işe girişemiyor, müşteri de hazır ve kaça sattığı da belli değil atıp tutuyor. Ülkeni,milletini çok düşünüyorsan ürettiklerini niye bedava vermiyorsun? Kimse çıkıp da bilmem kaç yıllık şirket falan da demesin. Babası Erbakancıydı o zamanlar ufak tefek işler yapıyorlardı ne zaman ki akp başa geldi Erbakan bırakıldı şimdikine yanaşıldı zamanla karşılıksız krediler alındı üstüne de damat olundu,baktılar ki iha,siha yağlı iş,karışan eden eden yok,vatan,millet edebiyatı yaparak bu işde devam edelim köşeyi iyice dönelim sonrası başarı öyküsü, yersen...Hangi aklı başında bir ülkede damadın biri tepeden inme bakan olur diğeri devletle bu şekilde iş yapabilir? Bu kafayla daha çokkkk turist yollasınlar diye kedi gibi elalemin kapılarında bekleriz,kredi için çöl bedevisinin ayağına gideriz,dış borç,işsizlik,döviz,ithalat rekorları kırarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 4 yıl önce
Senin beynin asfaltta fazla kalmis cehalet timsali seni.Vestel’in yaptigi Karayel,TAI’nin yaptigi Anka ucarken ve hatta ihrac edilirken kim kimin onunu kesmis?Sizin gibi zeka ozurlu bilgi yoksunu ve yapilan her guzellige bir kulp bulup oturdugu yerden ahkam kesen mahlukat var oldukca bu tip gelismelere takoz eksik olmayacaktir ama bu millet tum takizlarin ustunden gececek genlere sahiptir
Helalsin ~ 4 yıl önce
Bravo. Bu kadar iyi açıklanır işte. Veriyorum mehteri

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000