04 Şubat 2018, Pazar 10:37:01

Sektörün gizli kahramanları

Havacılık sektörünün gizli kahramanları olan uçak bakımcılarına her geçen gün ihtiyaç artıyor. Bu mesleği tercih edenler kayda değer ücret alıyor.
  • Nesi gizli ya ? Bildiğin teknisyen işte. Her yerde binlerce var.
  • Bu işin okulunu dahi okuyup gelen bazı arkadaşlarımızın yabancı dil seviyesi içler acısı. Malesef teknisyen profilinde bir gerileme söz konusu. Şirketlerin işe alım sürecinde çok dikkatli olması gerekmekte ancak böyle birşey göremiyoruz malesef. Yapılan iş kabin içinden, koltukçusuna, mekaniğinden aviyoniğine ve yapısalına kadar oldukça kritik. Uçak denilen vasıta bir bütündür. Ve herşey bir düzen içinde olmalıdır. Arkadaşlarımızın bunun daha fazla bilincinde olması gerekir. Uçuş ekibi dahil onlarca kişinin sorumluluğunun bir parçasını da biz alıp bu uçağın uçmasında bir sakınca yoktur diyoruz. Yaptığımız iş iki tornavida bir bant olarak görülmemeli. Herkesin rolü farklı. Hat bakımcısı olsun A bakımcısı ya da revizyoncusu. Herkes kendini geliştirirse, her gün daha da ileri gitmeyi kendine gaye olarak görürse işte o zaman yapılan işin kıymeti daha da artar.
  • Beyler bu torpil cumhuriyeti sadece thy de var. Salla başı al maaşı. Diğer şirketler böyle değil. Thy de işe başlayan temiz saf gençlerimiz thy sisteminin torpilci anlayışı sayesinde kaytarmacı iş anlayışını beyinlerine yüklüyorlar. Daha sonra palazlanıp 10 yıllık oldumu gözü açılıyor kendini piyasaya atıyor. Ama diğer havayolu şirketlerine uyum sağlıyamıyorlar. Kendilerine iş verildiğinde abi ben daha önce bunu değiştirmedin tavrı ile işten kaytarmaya çalışıyor. Piyasa bu karakterdeki teknisyenşerle dolu. Bunun tek suçlusu THY yönetimidir. Gençlere tavsiyem abilerine uymayıp çpk çalışıp çok araştırıp işi ögrensinler işeride kendileri faydasını göreceklerdir. Abi kategorisindeki teknisyenler zaten saate bakıp işi bir sonraki vardiyeye paslama hesabındalar.
  • BU SEKTÖRÜ AYAKLAR ALTINA DÜŞÜREN KİŞİLER ,NE ACIDIR Kİ TEKNİSYEN KÖKENLİ SÖZDE TEKNISYENLERIN, TANER, SAİT GİBİ ADAMLARIN ,ŞİRKET KURARAK, KİRALAMA YÖNTEMİ GİBİ , 3 KİSİYİ BİR EVE KOYARAK GÖREVE GÖNDERMELERİ , ODA OLMADI 60 70 YASINA GELMİS EMEKLILERI TOPLAYIP LİSANSLARINI CANLANDIRIP PİYASAYA SÜRMELERİDİR. BU VURGUNCULARIN GECMİSLERİ HEP İSYAN HEP SİKAYET VE TEKNIKSENLIKLERIDE KOCAMAN BIR SIFIRDIR. VE HER IKISIDE INGILIZCELERI YOK TUR. BILMEZLER. VE BUNA IMKAN TANIYAN SHGM YE DE YAZIKLAR OLSUN. GIDIP BU HIRSIZLARIN ŞİRKETİNDE CALISANLARADA YAZIKLAR OLSUN.
  • Bu kadar imkan var da ben neden issizim acabaa ??
  • Pilotlar işin havasını atıyor ama asıl işi yapanlar teknisyenler. Uçağın bakımı olmasa pilot zor uçarır uçağı.
  • Arkadaşlar burdaki haberlere okuyarak bölüm tercih yapmayın. 5 yıllık tecrübeye sahip arakadaşım 1 yıldır işsiz. Sektör iki yıllıdır iş imkanı açısından çok kötü durumda.
  • En azından günümüzde basmakalıp tornadan çıkma gibi teknisyen ürüyor. 4 saat çay, 4 saat iş ile vakit geçirmeyi hedefleyip "ücretimizi arttırın" diye ağlayan bir güruh.
  • eleştirirken haksızlık etmeyin devlet üni. uçak teknolojisi mezunu donanımlı kendini geliştirmeye çalışan birçok gencimiz var. teknisyenlik lisansını almak ya da işe girmek için mücadele veriyorlar. teknisyenlik sadece bazı okulların tekelinde olmamalı...
  • 3500 euroyu veren istediği yerden lisansını da tip kursunu sa alabiliyor. SHYO okumak enayilik oldu. Maaşlar düşecek, kalite düşecek. İş işten geçtikten sonra anlaşılacak.

Havacılık sektörünün gizli kahramanları olan uçak bakımcılarına her geçen gün ihtiyaç artıyor. Bu mesleği tercih edenler kayda değer ücret alıyor.

Günlük hayatımızın bir parçası hâline dönüşen uçakların, bizlerin kullanımına sunulana kadar birçok aşamadan geçtiğini bilmeyenimiz yoktur. Bu aşamaların en kritik olanlarından birisi de bakım süreci. Sıkı bir bakım ve denetim sürecinden geçen uçaklar, yetkili ve uzman ellerde yeniden can buluyor.

Aranılan Meslek Grubu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) kuralları dâhilinde teorik sınav, uygulama tecrübesi, yabancı dil yeterliliği ve belgelendirme sürecine tabi tutulan uçak bakım personeli, daha bilinen adıyla uçak bakım teknisyenleri sektörün en aranılan güzide görev gruplarından birisi hâline geldi. Özellikle bu alanda yetki lisansına sahip personel kayda değer nitelikteki ücretlerle görev yürütüyor.

Uluslararası Görev Sahası

Lisanslandırma sürecini tamamlayarak uçak tip eğitimlerini alan bakım personeli, Türkiye dışında geniş bir coğrafyada istihdam edilme olanağına sahip oluyor. İleri düzeyde İngilizce dil yeterliliğine sahip olan adaylar, büyük hava yolu işletmelerinin aranılan elemanı durumunda. Kariyer yolculuklarına teknik departmanların ara ve üst düzey yöneticilikleriyle de devam edebilen bu meslek grubu için sektör açısından temininde güçlük çekilen sınıfta olduklarını söylemek mümkün.

Yükseköğretim Kurumlarındaki Yeri

Bu alandaki eğitimlerinde diploma programına dâhil olmak isteyen adaylar özellikle üniversitelerin “Uçak Teknolojisi” ön lisans programlarını tercih ediyor. Bu programlar içerisinden ön plana çıkanlar ise İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından da uygulanan yabancı dil ağırlıklı ve lisans modül sınavlarına uyumlu ders müfredatları uygulamakta olan yükseköğretim kurumları oluyor.

Dileyen Mühendis Olabiliyor

“Uçak Teknolojisi” ön lisans programını bitiren adaylar dilerlerse Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Pilotaj, Uçak Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine geçebiliyor ve böylelikle mühendislik yetkisi de alabiliyor.

Önde Gelen Kuruluşlar

Mezunlar açısından bu alandaki önde gelen kuruluşlar THY, Pegasus, SunExpress, Onur Air ve MNG Hava Yollarından oluşuyor. Gelişmekte olan hava aracı filo yapıları ve tip çeşitliliği ise bu alanda yetişmiş insan gücüne olan gereksinimi her geçen gün daha da arttırmakta. Türkiye’de özellikle Türk Hava Yolları ve İş-Kur ortaklığında yürütülen uçak bakım teknisyeni yetiştirme programları yoğun ilgi ve talep görüyor. (haber7)

Sektörün gizli kahramanları

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Gizli ~ 6 yıl önce
Nesi gizli ya ? Bildiğin teknisyen işte. Her yerde binlerce var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avionic ~ 6 yıl önce
Bu işin okulunu dahi okuyup gelen bazı arkadaşlarımızın yabancı dil seviyesi içler acısı. Malesef teknisyen profilinde bir gerileme söz konusu. Şirketlerin işe alım sürecinde çok dikkatli olması gerekmekte ancak böyle birşey göremiyoruz malesef. Yapılan iş kabin içinden, koltukçusuna, mekaniğinden aviyoniğine ve yapısalına kadar oldukça kritik. Uçak denilen vasıta bir bütündür. Ve herşey bir düzen içinde olmalıdır. Arkadaşlarımızın bunun daha fazla bilincinde olması gerekir. Uçuş ekibi dahil onlarca kişinin sorumluluğunun bir parçasını da biz alıp bu uçağın uçmasında bir sakınca yoktur diyoruz. Yaptığımız iş iki tornavida bir bant olarak görülmemeli. Herkesin rolü farklı. Hat bakımcısı olsun A bakımcısı ya da revizyoncusu. Herkes kendini geliştirirse, her gün daha da ileri gitmeyi kendine gaye olarak görürse işte o zaman yapılan işin kıymeti daha da artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traka ~ 6 yıl önce
Beyler bu torpil cumhuriyeti sadece thy de var. Salla başı al maaşı. Diğer şirketler böyle değil. Thy de işe başlayan temiz saf gençlerimiz thy sisteminin torpilci anlayışı sayesinde kaytarmacı iş anlayışını beyinlerine yüklüyorlar. Daha sonra palazlanıp 10 yıllık oldumu gözü açılıyor kendini piyasaya atıyor. Ama diğer havayolu şirketlerine uyum sağlıyamıyorlar. Kendilerine iş verildiğinde abi ben daha önce bunu değiştirmedin tavrı ile işten kaytarmaya çalışıyor. Piyasa bu karakterdeki teknisyenşerle dolu. Bunun tek suçlusu THY yönetimidir. Gençlere tavsiyem abilerine uymayıp çpk çalışıp çok araştırıp işi ögrensinler işeride kendileri faydasını göreceklerdir. Abi kategorisindeki teknisyenler zaten saate bakıp işi bir sonraki vardiyeye paslama hesabındalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNISYEN ~ 6 yıl önce
BU SEKTÖRÜ AYAKLAR ALTINA DÜŞÜREN KİŞİLER ,NE ACIDIR Kİ TEKNİSYEN KÖKENLİ SÖZDE TEKNISYENLERIN, TANER, SAİT GİBİ ADAMLARIN ,ŞİRKET KURARAK, KİRALAMA YÖNTEMİ GİBİ , 3 KİSİYİ BİR EVE KOYARAK GÖREVE GÖNDERMELERİ , ODA OLMADI 60 70 YASINA GELMİS EMEKLILERI TOPLAYIP LİSANSLARINI CANLANDIRIP PİYASAYA SÜRMELERİDİR. BU VURGUNCULARIN GECMİSLERİ HEP İSYAN HEP SİKAYET VE TEKNIKSENLIKLERIDE KOCAMAN BIR SIFIRDIR. VE HER IKISIDE INGILIZCELERI YOK TUR. BILMEZLER. VE BUNA IMKAN TANIYAN SHGM YE DE YAZIKLAR OLSUN. GIDIP BU HIRSIZLARIN ŞİRKETİNDE CALISANLARADA YAZIKLAR OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ben ? ~ 6 yıl önce
Bu kadar imkan var da ben neden issizim acabaa ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Pilotlar işin havasını atıyor ama asıl işi yapanlar teknisyenler. Uçağın bakımı olmasa pilot zor uçarır uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
Tabi pilot olmasa zatwn twknisyen uçurur.bir bitmediniz
Sierra ~ 6 yıl önce
Orda öylemi yazıyor.Bitin artık.
Evet ‘e ~ 6 yıl önce
Evet zaten cogunu eski teksnisyenler ucuruyor,1 yıl kursa gidip pilot olup uçan çook teknisyen var. Ama bir pilot 5 yılda kurs görse bir uçaga hakim teknisyen olamaz.
Teknisyen ~ 6 yıl önce
Havacılık ekip işidir sen anlaşılan yaptığın işin daha temel amacını çözememişsin.
Akın ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar burdaki haberlere okuyarak bölüm tercih yapmayın. 5 yıllık tecrübeye sahip arakadaşım 1 yıldır işsiz. Sektör iki yıllıdır iş imkanı açısından çok kötü durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyenler ~ 6 yıl önce
En azından günümüzde basmakalıp tornadan çıkma gibi teknisyen ürüyor. 4 saat çay, 4 saat iş ile vakit geçirmeyi hedefleyip "ücretimizi arttırın" diye ağlayan bir güruh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güruh lara cevap ~ 6 yıl önce
teknisyenleri çekemeyen gereksiz yorum yapan arkadaş,uçak teknisyenliğinin ne demek olduğunu bilmiyorsun veya bilerek yazdın.teknisyenlerin cay molaları bellidir buda günde sınırlı saatler arasındadır çaya cıkacak zaman da bulabılırlerse tabii aynı zamanda bu çay molaları saatlerce de sürebilir buda işimşizin gereğidir eğer bunu da merak edersen detaylı anlatırım ve yaptığı iş bant usulü veya masa başı memur muhendis gibi değil bilgi tecrübe el melakesi ingilizce lisans tip yetkisi risk yeterlilik gibi faktörleri de içinde olduğu bir iş grubundadır.yaptığı işi kendisi mühürler ve uçuş güvenliğini gözetir .ucret konusu,ağlamak sizlere yakışır biz sadece hakkımızı isteriz.dünya genelinde airline lara bakarsan 1.pilot 2.teknisyen oldugunu görürsün.neden türkiyede olmasın ki zaten burda da özel şirketlerde böyledir.biraz daha çalış daha olmamışsın komiksiniz.
Sierra ~ 6 yıl önce
Kimin mesaide ne yaptığı ile ilgili başka gruplarla ilgili tesbitlerin varmı.Sanane sen kimsin.
güruhlara cevap :) ~ 6 yıl önce
Sierra 05 Şubat 2018, Pazartesi 12:29:37 Kimin mesaide ne yaptığı ile ilgili başka gruplarla ilgili tesbitlerin varmı.Sanane sen kimsin. Bak sana vermem gereken cevabı sen kendi kendine vermişsin:):)
Asd ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Shyolu ~ 6 yıl önce
Ağam biz 4 yıl okuduk bi halt olamadık aynı gruba bizde giriyoz mu.
Sierra ~ 6 yıl önce
Bi de bak demişsin.Çek git!! Sen kendine bak.Sanalizasyon.
doğrusu ~ 6 yıl önce
eleştirirken haksızlık etmeyin devlet üni. uçak teknolojisi mezunu donanımlı kendini geliştirmeye çalışan birçok gencimiz var. teknisyenlik lisansını almak ya da işe girmek için mücadele veriyorlar. teknisyenlik sadece bazı okulların tekelinde olmamalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 6 yıl önce
3500 euroyu veren istediği yerden lisansını da tip kursunu sa alabiliyor. SHYO okumak enayilik oldu. Maaşlar düşecek, kalite düşecek. İş işten geçtikten sonra anlaşılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000