08 Nisan 2021, Perşembe 14:52:36

Şehit Pilot Gençcelep son yolculuğuna uğurlandı

Konya'da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları'na ait uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep'in naaşı, toprağa verildi.
  • Ne gerek var akrotime , solotürk yeterli zaten. Kime shov yapıyoruz. Artık yaşları 50 yılı geçmiş bu F-5 uçakların.
  • İnternete de düşen bir güvenlik kamerasında açıkça görüldüğü üzere öndeki uçaklar düz uçarken onlara yaklaşan kahraman pilotun uçağı aniden sağdan dönüşe başlıyor ve tam bir tur attığında yere vuruyor. %99 uçakta bir kontrol arızası olmuş , pilotta uçağı düzeltmeye çalışmış ama başaramamıştır. %1 atlama kararında geç kalması, %99 uçağın arıza yapması... 70 model uçak ne kadar iyi bakarsan bak , böyle arızaların ortaya çıkması ve hatta belki tespit bile edilememesi normal, pilot öldüğü İçin kesin pilota suç bulacaklar...

Konya'da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları'na ait uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep'in naaşı, toprağa verildi. Baba Mehmet Gençcelep, burada oğlunun fotoğrafına ve tabutuna sarılarak, 'Ne yaptın oğlum sen, arkadaşlarınla yaylaya gidecektin, sen ne yaptın yavrum.' diyerek gözyaşları içinde kaldı.

Askeri uçakla Konya'dan Trabzon Havalimanına gönderilen şehidin naaşı, buradan da cenaze aracıyla Ortahisar ilçesine bağlı Bulak Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Şehit pilotun Türk bayrağına sarılı tabutu, babaevinde helallik alınmasının ardından Bilal-i Habeşi Camisi'ne götürüldü.

Baba Mehmet Gençcelep, burada oğlunun fotoğrafına ve tabutuna sarılarak, "Ne yaptın oğlum sen, arkadaşlarınla yaylaya gidecektin, sen ne yaptın yavrum." diyerek gözyaşı döktü. Baba Gençcelep'i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin naaşı, öğle vakti İl Müftüsü Osman Aydın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından aynı bölgedeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehidin pilot arkadaşları ve askeri erkan, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası 35 yaşındaki Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep, dün öğle saatlerinde eğitim uçuşu yaptığı Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağının Konya semalarında kaza kırıma uğraması sonucu düşmesi nedeniyle şehit olmuştu.

Şehit Pilot Gençcelep son yolculuğuna uğurlandı

Yorumlar

Tt ~ 3 yıl önce
Ne gerek var akrotime , solotürk yeterli zaten. Kime shov yapıyoruz. Artık yaşları 50 yılı geçmiş bu F-5 uçakların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 3 yıl önce
İnternete de düşen bir güvenlik kamerasında açıkça görüldüğü üzere öndeki uçaklar düz uçarken onlara yaklaşan kahraman pilotun uçağı aniden sağdan dönüşe başlıyor ve tam bir tur attığında yere vuruyor. %99 uçakta bir kontrol arızası olmuş , pilotta uçağı düzeltmeye çalışmış ama başaramamıştır. %1 atlama kararında geç kalması, %99 uçağın arıza yapması... 70 model uçak ne kadar iyi bakarsan bak , böyle arızaların ortaya çıkması ve hatta belki tespit bile edilememesi normal, pilot öldüğü İçin kesin pilota suç bulacaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yüzde bir ~ 3 yıl önce
kalan yüzde 1 ihtimal de wake turbulance. Durduk yere uçak anormal şekilde alçalırken yatmaz veya kontrol kaybı olmaz.
Toprağı Bol Olsun ~ 3 yıl önce
Hiç beklemediği anda düşük irtifada gelmiş arza aynen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000