04 Mart 2009, Çarşamba 21:30:55

Sefa İnan: "Ben böyle saçma bir beyan görmedim"

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan, Hollandalı yetkililerin kaza ön raporunu açıklamasından sonra Airport TV'de raporu yorumladı.
  • Havacılık camiasında herkes birbirini tanır kime güvenip kime güvenmeyeceğini de çok iyi bilir.Benim kastettiğim de zaten senin dediğinle aynı.Yalnız kokpitte usturayı anlamadım.Zaten kokpite bilgisine güvenen teknisyen girer.Bu işlerden vaz geç tavsiyeni de biraz ukalalık olarak algılıyorum.Sen bu mesleğe 30 senesini vermiş binlerce saat uçmuş başından bir sürü olay geçmiş insanlara bu işlerden vaz geç diyeceğine kendi işine bak.
  • Canlı yayını seyretmiş biriyim. Burada bir kaç kişi sefa beyin konuşmasına kişisel tepki veriyor bunu anlıyamıyorum. Adam bir konuşma yapmış,telefonla bağlaan 3-4 kaptan aynı görüşü paylaşmış. Ve tabiki kimsede burada çıkıpta altimetre bozukluğu uçağı kesin düşürürde diyemiyor. Ya allahaşkına ne diyorsunuz siz.Adamın konuşmasındaki yanlış varsa söyleyin bizde anlayalım. Söylese bir dert söylemese bir dert. Sefa beyin köşe yazısında belirttiği olasılıklara yorum atmıyorsunuz hatta tebrik ediyorsunuz.Ama bu gerçek çıkınca yükleniyorsunuz. Bilgiyi bilgi ile yenin arkadaşlar kişisel dürtülerinizle değil.
  • Bir mühendis olarak fikir yürütür isem.Her frekansın ulasabileceği mesafe sınırlı olduğundan dolayı yükseklik azalınca hassasiyetin artması için altimetre frekans değiştirmeli GHZ mertebesinde olmalıdır.Yüksekte ise bu 50-200MHZ civarında olmalıdır.Yani uçaklardaki altimetrelerin yayın frekansları değişiyor olmalıdır.Yüksekte arıza vermeyip düşük irtifada arıza verebilmesinin sebebi budur.Tasarım arızası olması kendisi içerisinde harmonik oluşturması yada dışarıdan harmonik alması kuvvetle muhtemeldir.GSM telefon un özellikle ilk açıldığındaki ürettiği harmoniğinde etkiliyor olması imkan dahilindedir.Altimetrenin tasarımını incelemek lazım özellikle anten ve yükseltme katlarının..
  • Kazanın teknik değilde, pilotaj kaynaklı bir kaza olması içinizi ferahlattı değilmi Sefa bey?!Tabii teknik olamaz (sakın yanlış anlaşılmasın teknik arıza illaki teknisyen kaynaklı olmaz üretici kaynaklıda olabilir) O italyadan arayan hollanda vatandaşı türk(!) pilotun sizi pofpoflayıp koltuklarınızı kabartması pek bi hoşunuza gitti değilmi hele birde pilotaj hatası dendi dört köşe oldunuz.(Keza pilotaj hatasıda olabilir)Şimdi olay iyice açığa çıkınca herkes derki "tabii ben söylemiştim bak dediğim çıktı".Nitekim aynen öyle söyledin Sefa efendi.Hayatında birkez dahi uçak uçurmamış insanların uzman diye yorum yapmaları ayrıca havacı kılıklı bazı kişilerin bi tarafından uydurmaları havacılığımızın ne boyutta olduğunu gösteriyor.Yazık
  • Sayın kaptanlarım, duyduğum kadarıyla THY da Boing inişlerinde 1000 feette A/P ve A/T dan manuele geçiliyormuş. 1000 feette bu prosedür uygulansaydı, uçağa hakim olmak daha mı kolay olurdu?
  • GO AROUND GO AROUND GO AROUND IF SOMETHING WRONG... I HOPE ELECTRONIC EQUIPMENT WAS NOT WORKING PROPERLY.JUST SEE AND DO IT GO AROUND GO AROUND IF NOT.....I DONT BELIEVE ELECTRONIC MECHANIZM DOES NOT WORKING PROPERLY.......AT THAT TIME.... EXPERIENCED RETIRED FEO... CRM DOES IT BETTER. X-MNG FEO.....
  • WILL FINISH DISCOVERING THE UNIVERSE ONE DAY...WE WILL WATCH AND SEE ...MANUEL AND NORMAL BEHAVIOUR IS SHOULD BE THE THE SAVING UNIVERSE ENERGY.. CLIMATE AND TEMPERATURE OF THE NORTH AND SOUTH POLE RELATED OTHER INTESTINESS.
  • FEO NEGLETTED ALL COMPUTURICED AIRPLANES.WHY NOT FEO.CHECK ACCIDENTS FEO AIRLANE HAS LESS ACCIDENT FOR CRM.CHECHEDIT OUT ONE MORE TIME.
  • 14500 saat cat 3 ucuş muhendısıım.evımdeyım.uçmuyorum artık.bana eğitim veren mng cargoya teşekkürler.uçuş muh. lerinin feo kaldırılıp otomatık sıstemlerın arızasında karmaşıklıgın üretici firmalarca düşünülmesi gerekir. alçalmada AKSAKLIK GO AROUND GEREKTIRIR.(CHEKLIST CAT OUTO LAND 2 OR 3 IF ST WRONG 3 MAN CONCEPT)FEO NEEDED FOR NEW GENERATION)HEHEH
  • Bizde buna benzer bir durumla 35oo feet te stall ikazıyla kendimize geldik.Stablize trim sarmış sonuna kadar.Autothrottle inop.Resmen ekip olarak uyumuştuk basiret bağlanıyor işte.Havada 60 knotı gördüm.ADI da masvaviydi.Fakat biz kurtardık çok şükür.Yere dogru burun aşağı giderken flap topladı hız kazanalım diye Kaptan. Saniyelik olaylar zaten.Radio altimetre 400 feette toparladık.Yiyecek ekmeğimiz varmış.Burdakiler toparlayamadılar. Kimse ölenlerin arkasından kötü bir laf etmesin.Bir düşünün bakalım hiç hata yapmayan insan varmı.Ben yapmam ben etmem demesin kimse.Allah daha büyük kazalardan tüm uçanları korusun.Saygılar sunarım tüm camiaya.

İşte Sefa İnan'ın rapor hakkındaki yorumu;

1.BÖLÜM


2.BÖLÜM

Sefa İnan: "Ben böyle saçma bir beyan görmedim"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 15 yıl önce
Havacılık camiasında herkes birbirini tanır kime güvenip kime güvenmeyeceğini de çok iyi bilir.Benim kastettiğim de zaten senin dediğinle aynı.Yalnız kokpitte usturayı anlamadım.Zaten kokpite bilgisine güvenen teknisyen girer.Bu işlerden vaz geç tavsiyeni de biraz ukalalık olarak algılıyorum.Sen bu mesleğe 30 senesini vermiş binlerce saat uçmuş başından bir sürü olay geçmiş insanlara bu işlerden vaz geç diyeceğine kendi işine bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Canlı yayını seyretmiş biriyim. Burada bir kaç kişi sefa beyin konuşmasına kişisel tepki veriyor bunu anlıyamıyorum. Adam bir konuşma yapmış,telefonla bağlaan 3-4 kaptan aynı görüşü paylaşmış. Ve tabiki kimsede burada çıkıpta altimetre bozukluğu uçağı kesin düşürürde diyemiyor. Ya allahaşkına ne diyorsunuz siz.Adamın konuşmasındaki yanlış varsa söyleyin bizde anlayalım. Söylese bir dert söylemese bir dert. Sefa beyin köşe yazısında belirttiği olasılıklara yorum atmıyorsunuz hatta tebrik ediyorsunuz.Ama bu gerçek çıkınca yükleniyorsunuz. Bilgiyi bilgi ile yenin arkadaşlar kişisel dürtülerinizle değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir mühendis olarak fikir yürütür isem.Her frekansın ulasabileceği mesafe sınırlı olduğundan dolayı yükseklik azalınca hassasiyetin artması için altimetre frekans değiştirmeli GHZ mertebesinde olmalıdır.Yüksekte ise bu 50-200MHZ civarında olmalıdır.Yani uçaklardaki altimetrelerin yayın frekansları değişiyor olmalıdır.Yüksekte arıza vermeyip düşük irtifada arıza verebilmesinin sebebi budur.Tasarım arızası olması kendisi içerisinde harmonik oluşturması yada dışarıdan harmonik alması kuvvetle muhtemeldir.GSM telefon un özellikle ilk açıldığındaki ürettiği harmoniğinde etkiliyor olması imkan dahilindedir.Altimetrenin tasarımını incelemek lazım özellikle anten ve yükseltme katlarının..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kazanın teknik değilde, pilotaj kaynaklı bir kaza olması içinizi ferahlattı değilmi Sefa bey?!Tabii teknik olamaz (sakın yanlış anlaşılmasın teknik arıza illaki teknisyen kaynaklı olmaz üretici kaynaklıda olabilir) O italyadan arayan hollanda vatandaşı türk(!) pilotun sizi pofpoflayıp koltuklarınızı kabartması pek bi hoşunuza gitti değilmi hele birde pilotaj hatası dendi dört köşe oldunuz.(Keza pilotaj hatasıda olabilir)Şimdi olay iyice açığa çıkınca herkes derki "tabii ben söylemiştim bak dediğim çıktı".Nitekim aynen öyle söyledin Sefa efendi.Hayatında birkez dahi uçak uçurmamış insanların uzman diye yorum yapmaları ayrıca havacı kılıklı bazı kişilerin bi tarafından uydurmaları havacılığımızın ne boyutta olduğunu gösteriyor.Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın kaptanlarım, duyduğum kadarıyla THY da Boing inişlerinde 1000 feette A/P ve A/T dan manuele geçiliyormuş. 1000 feette bu prosedür uygulansaydı, uçağa hakim olmak daha mı kolay olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GO AROUND GO AROUND GO AROUND IF SOMETHING WRONG... I HOPE ELECTRONIC EQUIPMENT WAS NOT WORKING PROPERLY.JUST SEE AND DO IT GO AROUND GO AROUND IF NOT.....I DONT BELIEVE ELECTRONIC MECHANIZM DOES NOT WORKING PROPERLY.......AT THAT TIME.... EXPERIENCED RETIRED FEO... CRM DOES IT BETTER. X-MNG FEO.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
WILL FINISH DISCOVERING THE UNIVERSE ONE DAY...WE WILL WATCH AND SEE ...MANUEL AND NORMAL BEHAVIOUR IS SHOULD BE THE THE SAVING UNIVERSE ENERGY.. CLIMATE AND TEMPERATURE OF THE NORTH AND SOUTH POLE RELATED OTHER INTESTINESS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FEO NEGLETTED ALL COMPUTURICED AIRPLANES.WHY NOT FEO.CHECK ACCIDENTS FEO AIRLANE HAS LESS ACCIDENT FOR CRM.CHECHEDIT OUT ONE MORE TIME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
14500 saat cat 3 ucuş muhendısıım.evımdeyım.uçmuyorum artık.bana eğitim veren mng cargoya teşekkürler.uçuş muh. lerinin feo kaldırılıp otomatık sıstemlerın arızasında karmaşıklıgın üretici firmalarca düşünülmesi gerekir. alçalmada AKSAKLIK GO AROUND GEREKTIRIR.(CHEKLIST CAT OUTO LAND 2 OR 3 IF ST WRONG 3 MAN CONCEPT)FEO NEEDED FOR NEW GENERATION)HEHEH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizde buna benzer bir durumla 35oo feet te stall ikazıyla kendimize geldik.Stablize trim sarmış sonuna kadar.Autothrottle inop.Resmen ekip olarak uyumuştuk basiret bağlanıyor işte.Havada 60 knotı gördüm.ADI da masvaviydi.Fakat biz kurtardık çok şükür.Yere dogru burun aşağı giderken flap topladı hız kazanalım diye Kaptan. Saniyelik olaylar zaten.Radio altimetre 400 feette toparladık.Yiyecek ekmeğimiz varmış.Burdakiler toparlayamadılar. Kimse ölenlerin arkasından kötü bir laf etmesin.Bir düşünün bakalım hiç hata yapmayan insan varmı.Ben yapmam ben etmem demesin kimse.Allah daha büyük kazalardan tüm uçanları korusun.Saygılar sunarım tüm camiaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000