12 Nisan 2018, Perşembe 10:45:15

Schiphol Havalimanı TAV'a emanet

Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki ek terminalin inşa ihalesini kazandı. Projenin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.
  • Sigara icmek icin bi yer yapin be kardesim gidiyoruz bi sigara icemeden geri geliyoruz.Caddesinde marijuana serbest havalimaninda sigara icmek yasak!!
  • Keşke 3. havalimanını da TAV yapmış olsaydı. Şimdiye açılmıştı bile
  • Adamların tarımdan geliri 70 milyar euro Türkiyedeki yatırımları 22 milyar euro petrol ofisini ve mng yi eyyy hollanda derken bi anda satıverdik yani bu devede kulak misali ufak da olsa bi ihale vermişler he burda tav yanlız başına girseydi gene alamazdı nedamın hollanda kökenli bi firma olmasından dolayı vermişlerdir ihaleyi holanda diyip geçmeyin starbuksa bile kendi markaları olan douwe egbertsi almanlara sattıktan dan sonra müsade vermişlerdir ki starbuks ün kahve işleme fabrikası amsterdam-sloterdijk dedir Türkiye de dahil avrupaya ortadogunun kahveleri burda yollanır
  • 1 yilda biter turkler calisirsa ama 1 yil icinde yerle bir olur
  • TAV inssat uzamanligini Hollanda' da kanitlayacak. Tamami Turk TAV' a bravo.
  • Bravo TAV.
  • Öyle anlaşılıyor ki, Hollanda hakkında hiçbir gerçek ve geçerli bilginiz yok. Bu bir uzmanlaşma meselesi. Hollanda'nın kendi yapımı Fokker uçakları vardır ve bu uçakları 105 yıl önce piyasaya sunmuştur. Döneminin en çok satan uçakları olmuştur. Daha sonra da 100-120 kişilik modelleri üretilmiş olup bugün hala kullanılmaktadır. Şimdi bu ülkede mi teknoloji yok diyorsunuz siz? Hollanda, yüzölçümü küçük, başlıca 3-4 havaalanı olan ( Schipol, Rotterdam, Eindhoven, Groningen ) küçük bir ülke. Ayrıca bayrak taşıyıcısı KLM de Fransız havayollarına satıldı ve bir ortaklık şeklinde ticari hayatını sürdürüyor. Nispeten küçük bir ülkenin ve küçük bir pazarın havayolu olarak rekabette zorlanıyordu. Keza Swiss de öyle ( Lufthansa ). Ayrıca TAV'ın da hisse oranı ile aslen bir Fransız şirketi olduğunu hatırınıza getirin lütfen ( Tepe-Akfen-Vie ). Kendi havayolu Fransız olan bir ülkenin havaalanı işletmesi niye Fransız olmasın ki? Neredeyse doğal bir sonuç. Bunun neresinde teknoloji arıyorsunuz?
  • Zaten laleleri de bizden caldilar
  • Amsterdam çeşitli sapıklıkların ve zinanın kol gezdiği bir yer, oradan gelecek paranın hayrı olmaz kanaatımca
  • Turk insaat sirketleri basarili ve becerikli. Demek ki o insaati o maliyete ve kaliteye gore yapabilecek hollandali sirket yok. Hollanda’da zaten dogru duzgun teknoloji ve sirket de yok. Sisirilmis

Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki ek terminalin inşa ihalesini kazandı. Projenin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Amsterdam Schiphol Havalimanı kapasitesini artırmak için genişlemeye devam ediyor. Royal Schiphol Group’un Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binası genişletme çalışmaları için açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı. Royal Schiphol Group, ihale çerçevesinde hem yeni iskele hem de uçak park yerlerinin inşasını ortak girişime verdi. Genişletme çalışmaları kapsamında inşa edilecek 55.000 m2’lik bir alana sahip yeni iskelenin kuzeyinde, dar gövdeli uçaklar için beş kapı bulunurken, güneyinde geniş gövdeli uçaklar için ise üç kapı bulunacak. İlerleyen dönemde ise güney tarafa iki geniş gövdeli kapı daha eklenecek.

Sürdürülebilir terminal

Schiphol'daki ek terminal binasının yapımında biyomateryaller, yalıtımlı camlar ve geri dönüşümlü plastik ve işlenmemiş mermer taşlar kullanılıyor. Bina ayrıca 5.000 m2 güneş paneline sahip olacak ve temizlik için yağmur suları kullanılacak. Yeni terminal binası; güvenlik kontrol noktaları, sınır kontrolü, mağaza ve yiyecek içecek alanları gibi bir terminalde olması gereken tüm özellikleri taşıyacak. Ek olarak, terminal binasının üç katlı olması, farklı sınır ve güvenlik kurallarına tabi yolcuların birbirlerinden ayrı tutulmasını sağlayacak. Sonuç olarak, yeni terminal binası; Schengen ülkelerine giden ve bu ülkelerden gelen yolcular, kıtalar arası seyahat eden yolcular ve güvenlik taraması uygulamaları, ilgili Avrupa mevzuatıyla uyumlu olmayan ülkelerden gelen yolcular için kullanılabilecek.

Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, “Kurulduğu 1993 yılından bu yana Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’daki hızlı büyüyüşünü de sürdüren Rönesans Holding, dünyanın lider müteahhitlik şirketleri arasında ilk sıralarda yer alma hedefiyle organik ve inorganik büyüyüşünü sürdürüyor. ENR listesinde dünyanın 38’inci, Avrupa’nın ise 10'uncu en büyük uluslaraarası müteahhiti olan Rönesans Holding olarak, Hollanda’nın en eski inşaat şirketlerinden biri olan Ballast Nedam’ı 2015 yılında satın alarak bünyemize kattık. Bu satın alma sonucunda yaklaşık 150 yıllık deneyime sahip Ballast Nedam’ın Avrupa’daki büyüme ivmemizi katlayarak artıracağını açıklamıştık. Kısa sürede Avrupa’daki ciromuzu 1 milyar Euro’nun üzerine çıkarmayı başardık. Bugün geldiğimiz noktada ortağımız TAV İnşaat ile Amsterdam Schiphol Havalimanı ihalesini kazanmaktan ve bu projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’yi yurt dışında da başarıyla temsil ediyoruz. Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağı.” dedi.

TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, “Schiphol Havalimanı’nda yapılacak ek terminal binası ihalesini ortağımız Ballast Nedam ile birlikte kazanmaktan mutluluk duyuyoruz. Ortağımız Ballast Nedam’ın sahibinin de bir Türk inşaat firması olması gerçekten Türk inşaat sanayiinin nerelere geldiğinin bir göstergesidir. TAV İnşaat olarak, havalimanı tasarımı, finansmanı ve yapımında uzmanlaştık. ENR tarafından açıklanan verilere göre bu alanda son 4 senedir dünyanın en büyük 3 şirketi arasında yer alıyoruz. Bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz projelerin sözleşme bedeli 19,2 milyar dolara ulaştı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yedi ülkenin başkent havalimanlarında imzamız bulunuyor. Fransa’nın ardından Hollanda’da gerçekleştireceğimiz bu projeyle, Avrupa Birliği pazarında da tercih edilen bir marka olarak büyümemizi sürdürmek üzere çalışacağız. Ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz bu proje, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan Schiphol Havalimanı’nın genişleme çalışmaları açısından büyük önem taşıyor. Havalimanı inşaatı alanında iyi bir ülke temsilciği yaptığımıza inanıyoruz. Genç Türk mimar ve mühendislerine uluslararası alanda istihdam sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Schiphol Havalimanı TAV'a emanet

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Sigara ~ 6 yıl önce
Sigara icmek icin bi yer yapin be kardesim gidiyoruz bi sigara icemeden geri geliyoruz.Caddesinde marijuana serbest havalimaninda sigara icmek yasak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 6 yıl önce
Keşke 3. havalimanını da TAV yapmış olsaydı. Şimdiye açılmıştı bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polm ~ 6 yıl önce
Adamların tarımdan geliri 70 milyar euro Türkiyedeki yatırımları 22 milyar euro petrol ofisini ve mng yi eyyy hollanda derken bi anda satıverdik yani bu devede kulak misali ufak da olsa bi ihale vermişler he burda tav yanlız başına girseydi gene alamazdı nedamın hollanda kökenli bi firma olmasından dolayı vermişlerdir ihaleyi holanda diyip geçmeyin starbuksa bile kendi markaları olan douwe egbertsi almanlara sattıktan dan sonra müsade vermişlerdir ki starbuks ün kahve işleme fabrikası amsterdam-sloterdijk dedir Türkiye de dahil avrupaya ortadogunun kahveleri burda yollanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shihollll ~ 6 yıl önce
1 yilda biter turkler calisirsa ama 1 yil icinde yerle bir olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk Muhendis ~ 6 yıl önce
TAV inssat uzamanligini Hollanda' da kanitlayacak. Tamami Turk TAV' a bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 6 yıl önce
Bravo TAV.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hollanda ~ 6 yıl önce
Öyle anlaşılıyor ki, Hollanda hakkında hiçbir gerçek ve geçerli bilginiz yok. Bu bir uzmanlaşma meselesi. Hollanda'nın kendi yapımı Fokker uçakları vardır ve bu uçakları 105 yıl önce piyasaya sunmuştur. Döneminin en çok satan uçakları olmuştur. Daha sonra da 100-120 kişilik modelleri üretilmiş olup bugün hala kullanılmaktadır. Şimdi bu ülkede mi teknoloji yok diyorsunuz siz? Hollanda, yüzölçümü küçük, başlıca 3-4 havaalanı olan ( Schipol, Rotterdam, Eindhoven, Groningen ) küçük bir ülke. Ayrıca bayrak taşıyıcısı KLM de Fransız havayollarına satıldı ve bir ortaklık şeklinde ticari hayatını sürdürüyor. Nispeten küçük bir ülkenin ve küçük bir pazarın havayolu olarak rekabette zorlanıyordu. Keza Swiss de öyle ( Lufthansa ). Ayrıca TAV'ın da hisse oranı ile aslen bir Fransız şirketi olduğunu hatırınıza getirin lütfen ( Tepe-Akfen-Vie ). Kendi havayolu Fransız olan bir ülkenin havaalanı işletmesi niye Fransız olmasın ki? Neredeyse doğal bir sonuç. Bunun neresinde teknoloji arıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Fokker’ler tarihte en fazla dusme yuzdesine sahip ucaklardir. Thy’de bile fokker’ler patie patir teknik arizadan dustu.
Thy ~ 6 yıl önce
Kesin hollandali bir kaptanla evlenip avrupa’ya kapagi atmis tk hostesisindir. :))
Duzeltme ~ 6 yıl önce
Projeyi alan TAV Insaat' in tamami Turk' tur. Fransiz ADP' nin hissesi yoktur.
Arda ~ 6 yıl önce
Fokker’lar dokuluyor
Thy ve diğerlerine ~ 6 yıl önce
Cinsiyet tahminin hatalı, THY. Erkegim ve Türkiye'de yasiyorum. Ohostesle sen evlenmedim diye abazaligin tavan yapmış :-)... Fokker'a gelince 80'lerin başından beri üretilmiyorlar, ticarı sebeplerle, yaşlı olmaları çok arıza vermeleri doğaldır. Ama bu, Hollanda'da teknoloji yok deme hakkını vermez kimseye, çünkü bu doğu değil. Fokker'ı alip yelrilestirmeyi de isteyen bizim hükümetimizdi ama şirketin Hollanda'daki hukuksal sorunlarını temizlemenin çok uzun süreceğini görünce vazgeçildi ve rota SNC-Eren ailesi-Dornier projesine çevrildi. Özetle, Hollanda'da teknoloji vardır. Nokta. TAV'in Fransız şirketi olmadığı, TAV inşraat olarak Akdeniz Grubuna bağlı bir Türk şirketi olduğu detayi gözümden kaçmış. Düzeltme için teşekkürler
Dogru ~ 6 yıl önce
Zaten laleleri de bizden caldilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayır gelmez ~ 6 yıl önce
Amsterdam çeşitli sapıklıkların ve zinanın kol gezdiği bir yer, oradan gelecek paranın hayrı olmaz kanaatımca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 6 yıl önce
Turk insaat sirketleri basarili ve becerikli. Demek ki o insaati o maliyete ve kaliteye gore yapabilecek hollandali sirket yok. Hollanda’da zaten dogru duzgun teknoloji ve sirket de yok. Sisirilmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000