06 Mayıs 2020, Çarşamba 15:26:04

Schengen vizesiyle ilgili yeni gelişme

Schengen vizesi almak isteyenlerin beklediği haber geldi. Almanya için Türkiye'de vize başvuruları için yetkili kuruluş olan iDATA, corona virüs salgını sonrası resmi online randevu rezervasyonu işlemlerine başlama kararı aldı.
  • Turkiye okadar gucluki, sadece ulke icinde vize yok,bunada sukur edin.
  • Abd,Kanada,İngiltere,Avustralya,AB üyesi ülkelere vize koyup,bizden istediklerini ondan isteyemiyorsan,kısasa kısas yapamıyorsan güçlü ülke falan değilsin o kadar açık. Demek ki adamların herşeyine muhtacız,parasına, icatlarına,turistlerine ki ülke yol geçen hanı. Bir tivitle ekonomisi bozulan,döviz rekorları kırılan,Fetoyu,pkk'yı besleyen,koruyan Amerika'nın emriyle papazı serbest bırakan,aşağıda arkadaşın belirttiği gibi günü geçmiş kimlikle elin adamını ülkeye sokan zihniyet sayesinde böyleyiz. Güçlü,kalkınmış, zenginleşmiş bir ülke böyle olabilir mi hiç? Bu arada vize başvurusunda 1 sayfa fotokopi çekmek için 0.5 pound,1 mesaj için de 1 pound isteyen İngiltere gönderdiğimiz maske,tulum vs standartlarına uymuyor diye ücretini geri almak kaydıyla geri yolluyor eee hani Türkiye herkese yardım gönderiyor,biz şuyuz buyuz ecdadın yolundan gidiyoruz,Mevlana'nın torunlarıyız falan demek ki onları parayla satmışlar,yardım diye millete yalan söylemişler,parayla satılan ürünler yardım mı oluyor ticaret mi? Foyaları,yalanları bir bir ortaya çıkıyor ama yiyen çıkarcı,biatçı,kurnaz çok ülkede ne yazık ki.
  • Pasaportunu Dünya çapında güçlendiremeyen ülkeler,pop.sundan yeşil pasaport diye bişey uydurup,kendi halkını sınıflara ayırır..20 yıldır Yaptıkları işin hiçbirisi halkın tamamına değil,hep belirli bir zümre için yapıldı!!
  • Avrupalıların çoğu ülkemize günü geçmiş kimliğiyle bile gelebiliyorlar,9 ay çıkmadan kalıp,vergisiz ev,arsa alabiliyorlar ama biz onların ülkelerine gitmek istesek gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi,parmak izi,göz retina örneği vs onlara veriyoruz üstüne de dünya vize parası ve aracı kurum hizmet bedeli ödüyoruz,vize alamazsak da paramızı geri alamıyoruz,vizeyi aldık diyelim girişte bir sürü soruya muhatap oluyoruz,bazen cüzdandaki paralar bile sayılıyor,bir arkadaşa otel rezervasyonu sormuşlar o da kağıdı göstermiş polis oteli aramış. Bu haldeki bir ülke imf'ye bile borç veriyor,dünya bize gıpta ediyor,ekonomisi şahlanıyor,Almanya bizi kıskanıyor öyle mi? Dünyada Kore ve Japonya hariç hiçbir gelişmiş ülkeye vizesiz gidemiyoruz,prestijimiz yerle bir ama konuşunca mangalda kül bırakmayan ülkeyi 18 yıldır yönetiyor hamdolsun.
  • Konsoloslukların ortakları olan aracı kurumlar havadan bol para kazanıyor,vatandaş resmen soyuluyor ve devlet olan biteni öylece izliyor,sadece evrak toplayıp,parmak izi almaya,resim,mesaj,fotokopi çekmeye,bu paraları hem de döviz olarak nasıl istersin diyemiyor sonra şöyle büyüdük böyle zenginleştik,şuraya uçak yolladık vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadık bilmem ne masalları. Kendi ülkemizde sahipsiziz ne yazık ki...
  • Bizim pasaport neden çok güçsüz her yere vize ile. biz ne zaman serbest dolaşım hakkına sahip olacağız.ne zaman Avrupalı insanlar gibi heryere gidicez ülke ve ülkeler görcez.bizim devlet bakanlari neden asalak gibi hiç bir işe yaramiyor.biz ne zaman sosyal bir ülke olacağız.BİR ÜLKE PASAPORT U KADAR GÜÇLÜDÜR.

Schengen vizesi almak isteyenlerin beklediği haber geldi. Almanya için Türkiye'de vize başvuruları için yetkili kuruluş olan iDATA, corona virüs salgını sonrası resmi online randevu rezervasyonu işlemlerine başlama kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre, 4 Mayıs'ta başlayan uygulamayla https://schengen.idata.com.tr adresi üzerinden kayıt olup vize başvuruları için rezervasyon yapanlar, sistem açılır açılmaz öncelikli sıra numaralarıyla vize işlemlerini yoğunluktan etkilenmeden gerçekleştirebilecekler.

Açıklamada, "Bu hizmet için konsolosluklar tarafından belirlenmiş standart ücretlerin dışında bir hizmet bedeli almayacak olan iDATA, söz konusu rezervasyon sistemi sayesinde olası yoğunluğun önüne geçmek isterken, oluşturulacak sosyal mesafe ile de başvuru sahiplerinin sağlıklarını yasalarca belirlendiği şekilde korumayı öngörüyor. Üstelik online rezervasyon için başvuru sahiplerinin seyahat tarihlerini tam olarak belirtmelerine gerek duyulmuyor, kişiler resmi başvuru gününden altı ay sonrasına kadar diledikleri tarih için rezervasyon yapma şansına sahipler." denildi.

Schengen vizesiyle ilgili yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Haranli ~ 4 yıl önce
Turkiye okadar gucluki, sadece ulke icinde vize yok,bunada sukur edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güçlü ülke mi ??? ~ 4 yıl önce
Abd,Kanada,İngiltere,Avustralya,AB üyesi ülkelere vize koyup,bizden istediklerini ondan isteyemiyorsan,kısasa kısas yapamıyorsan güçlü ülke falan değilsin o kadar açık. Demek ki adamların herşeyine muhtacız,parasına, icatlarına,turistlerine ki ülke yol geçen hanı. Bir tivitle ekonomisi bozulan,döviz rekorları kırılan,Fetoyu,pkk'yı besleyen,koruyan Amerika'nın emriyle papazı serbest bırakan,aşağıda arkadaşın belirttiği gibi günü geçmiş kimlikle elin adamını ülkeye sokan zihniyet sayesinde böyleyiz. Güçlü,kalkınmış, zenginleşmiş bir ülke böyle olabilir mi hiç? Bu arada vize başvurusunda 1 sayfa fotokopi çekmek için 0.5 pound,1 mesaj için de 1 pound isteyen İngiltere gönderdiğimiz maske,tulum vs standartlarına uymuyor diye ücretini geri almak kaydıyla geri yolluyor eee hani Türkiye herkese yardım gönderiyor,biz şuyuz buyuz ecdadın yolundan gidiyoruz,Mevlana'nın torunlarıyız falan demek ki onları parayla satmışlar,yardım diye millete yalan söylemişler,parayla satılan ürünler yardım mı oluyor ticaret mi? Foyaları,yalanları bir bir ortaya çıkıyor ama yiyen çıkarcı,biatçı,kurnaz çok ülkede ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
Pasaportunu Dünya çapında güçlendiremeyen ülkeler,pop.sundan yeşil pasaport diye bişey uydurup,kendi halkını sınıflara ayırır..20 yıldır Yaptıkları işin hiçbirisi halkın tamamına değil,hep belirli bir zümre için yapıldı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey ortada ~ 4 yıl önce
Avrupalıların çoğu ülkemize günü geçmiş kimliğiyle bile gelebiliyorlar,9 ay çıkmadan kalıp,vergisiz ev,arsa alabiliyorlar ama biz onların ülkelerine gitmek istesek gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi,parmak izi,göz retina örneği vs onlara veriyoruz üstüne de dünya vize parası ve aracı kurum hizmet bedeli ödüyoruz,vize alamazsak da paramızı geri alamıyoruz,vizeyi aldık diyelim girişte bir sürü soruya muhatap oluyoruz,bazen cüzdandaki paralar bile sayılıyor,bir arkadaşa otel rezervasyonu sormuşlar o da kağıdı göstermiş polis oteli aramış. Bu haldeki bir ülke imf'ye bile borç veriyor,dünya bize gıpta ediyor,ekonomisi şahlanıyor,Almanya bizi kıskanıyor öyle mi? Dünyada Kore ve Japonya hariç hiçbir gelişmiş ülkeye vizesiz gidemiyoruz,prestijimiz yerle bir ama konuşunca mangalda kül bırakmayan ülkeyi 18 yıldır yönetiyor hamdolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aracı kurumlar ! ~ 4 yıl önce
Konsoloslukların ortakları olan aracı kurumlar havadan bol para kazanıyor,vatandaş resmen soyuluyor ve devlet olan biteni öylece izliyor,sadece evrak toplayıp,parmak izi almaya,resim,mesaj,fotokopi çekmeye,bu paraları hem de döviz olarak nasıl istersin diyemiyor sonra şöyle büyüdük böyle zenginleştik,şuraya uçak yolladık vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmadık bilmem ne masalları. Kendi ülkemizde sahipsiziz ne yazık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitarcı Çocuk ~ 4 yıl önce
aynen kısa yazmışsın daha neler var neler :) dolar bozdurun diyor açtığı yola köprüye bilmem kaç DOLAR ARTI KDV diyebiliyor KOMEDININ ALASI :) Bu Vize olayına hiç girme İDATA avantasını alıyor Konsolosluk isterse reddeder mal gibi kalırsın paranı da alamazsın :) neyse yahu almanya bizi kıskanmasında napsın :)
böyle giderse ~ 4 yıl önce
parmak izinden hariç DNA örneği bile alırlar
Haneda ~ 4 yıl önce
Bizim pasaport neden çok güçsüz her yere vize ile. biz ne zaman serbest dolaşım hakkına sahip olacağız.ne zaman Avrupalı insanlar gibi heryere gidicez ülke ve ülkeler görcez.bizim devlet bakanlari neden asalak gibi hiç bir işe yaramiyor.biz ne zaman sosyal bir ülke olacağız.BİR ÜLKE PASAPORT U KADAR GÜÇLÜDÜR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köfte Ekmek ~ 4 yıl önce
o bakanlar bi şekilde bas parayı al vatandaşlığı aldıkları için MALTA gibi ve ANLAŞILAMAZ BİR BİÇİMDE HAYAT BOYU VIP oldukları için seyahatte rahat oturumda vize de ;))))
Reminder ~ 4 yıl önce
Silivri is always a cold place fyi :)
Haneda ~ 4 yıl önce
3. Dünya ülkesi kategorisindeyiz maalesef. Ne hallere düştüğümüzün resmi kanıtıdır
Haklısın ~ 4 yıl önce
Sana vize uygulayan ülkelere sende uygulamaya başladığın vakit pasaportun güçlü olur. Mesela Almanya, İtalya, İsviçre. Bunun gibi 79 ülke var ve hepsi muaflar. E-Vize olarak başvuru yapan ülkelerii saymıyorum bile, Online başvuru yapıyor aynı gün içinde elektronik vizeleri mail adreslerine geliyor. Biz de burada " acaba biyometrik resmim düzgün mü, parmak izini düngün aldı mı, ya görüşme de böyle dedim ama o lafıma takar da vize vermezse" diyip kırk takla atıyoruz.
Medeniyet ~ 4 yıl önce
Asansore , metrobuse ve trene binmeyi ogrendigin zanan
azıcık sabır ~ 4 yıl önce
seneye buzamanlar Mars'a bile gideceksin
Mert ~ 4 yıl önce
Ulkemizde bu kadar suri varken her gecen yil turk vatandasligina daha fazla gecerken istanbul kucuk suriye olmusken ben de vize vermem.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000