24 Nisan 2011, Pazar 08:20:30

SCHENGEN VİZESİ ASKIYA MI ALINIYOR?

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Libya ve Tunus'tan kaçan binlerce kişinin İtalya'nın verdiği Schengen vizesi ile ülkeye geçmesi üzerine serbest dolaşıma olanak sağlayan Schengen Anlaşması'nın bir süreliğine askıya alınabileceğini açıkladı.
  • berlusconi farkı işte adam resti çekti. schengen askıya falan alınamaz fransaya az bile insallah gocmenler yine ortalıgı yıkar... italyaya ya selam
  • adamım berlusconi. senmisin carla'yı ayartan, al sana binlerce mülteci dedi resmen sarkozy'e. çaresi; italya'ya ab tarafından daha fazla yardım yapılması mülteciler için ve sarkozy'nin carla bruni'den ayrılması. yoksa mültecileri yollamaya devam edecek fransa'ya...
  • schengen vizesinin askıya alınabileceğini söylüyor.askıya alacaklarını değil.bu bence italyaya karşı sadece bir göz dağı vermek,çünkü schengeni kaldırısa fransa turizmi başta olmak üzere ekonomik darbeler alırlar..geriye dönüş olur onlar için.ama çözüm üretmek de zorundalar..bu çözümü araken ülkeye turist olarak schengen kapsamında giren gerçek tursitleride düşünmek zorundalar..

Kuzey Afrika'daki iç savaştan Avrupa'ya kaçanların ilk durağı olan İtalya'nın Lampedusa adasına yılbaşından bu yana 25 bine yakın göçmen gelirken, Berlusconi yönetimi, bunların büyük bölümüne geçici oturum belgesi ile birlikte Schengen vizesi verdi. Fransa, bunun üzerine trenle ülkeye gelmek isteyen göçmenleri engellemek için 1 günlüğüne tren seferlerini durdurmuştu.

Fransa, Schengen'i ülkeye göç duruncaya kadar askıya alınabileceğini bildirirken, 1985'te Lüksemburg'da imzalanan 1995'te uygulaması genişletilen Schengen Anlaşması'nın, AB üyesi olan ve olmayan 25 Avrupa ülkesinde serbest dolaşımı düzenlediği hatırlatıldı.

Fransa, Schengen Anlaşmasını ne zaman askıya alacağı ve yerine nasıl bir düzenleme getirileceği üzerinde yapılan çalışma konusunda bilgi verilmedi. Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Paris'in göçmenlere karşı tavrıyla anlaşmanın ruhuna hem de içeriğine harfiyen uygun davrandığını savundu.
 

SCHENGEN VİZESİ ASKIYA MI ALINIYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
berlusconi farkı işte adam resti çekti. schengen askıya falan alınamaz fransaya az bile insallah gocmenler yine ortalıgı yıkar... italyaya ya selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamım berlusconi. senmisin carla'yı ayartan, al sana binlerce mülteci dedi resmen sarkozy'e. çaresi; italya'ya ab tarafından daha fazla yardım yapılması mülteciler için ve sarkozy'nin carla bruni'den ayrılması. yoksa mültecileri yollamaya devam edecek fransa'ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
schengen vizesinin askıya alınabileceğini söylüyor.askıya alacaklarını değil.bu bence italyaya karşı sadece bir göz dağı vermek,çünkü schengeni kaldırısa fransa turizmi başta olmak üzere ekonomik darbeler alırlar..geriye dönüş olur onlar için.ama çözüm üretmek de zorundalar..bu çözümü araken ülkeye turist olarak schengen kapsamında giren gerçek tursitleride düşünmek zorundalar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000