02 Mayıs 2021, Pazar 16:01:55

SBK iddianamesi tamamlandı... Detaylar belli oldu

Türk sivil havacılık sektörünün adını sık sık Borajet haberleriyle duyduğu Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu SBK Holding'le iddianame tamamlandı.
  • Bora jet uçak teknisyenler kıdem tazminatlarını ödemedi onun üstüne de yattı ,
  • Bu adam da yakinda malum partiden milletvekili veya bakan secilir, not alin bir kenara. Is bitiricilerin toplanacagi baska yer yok.
  • Bu ülkede çalanlara, hırsızlara bişeycik olmaz.Hatta hırsızlar çaldıklarıyla hiperbolik oranda değer görür. Olan o hırsızlara taparcasına inanlara olur. Ve tabiki hırsızları ifşa edenlere. Ya hak mahrumiyeti, ya hapis, ya da sürgün. Seç beğen!
  • Sbk aylar öncesi yaptığı bir video görüşmesinde iş için yurtdışında olduğunu 1-2 haftaya yurda döneceğini açıklamıştı. Güzel senaryo imiş. :)
  • Bir ara bu BoraJet e THY den ayrılan üst seviyede bir yönetici de geçmişti
  • Araştırmanızı doğru yapmanızı rica ederim. Teknik ekip için 2015 yılından sonra alım yapılmadı. Yani darbe girişiminden 1 sene öncesine kadar. Orada çalışan kişileri fetocu demeniz tamamen yanlış ve zan altında bırakmaktan başka birşey değil. Lütfen yorumunuzu düzeltiniz. Ayrıca teknik bu konuda en çok zarar gören olmuştur. Ödenmeyen tazminat ve ihbarlar ayrıca işsizlik.
  • istenilen cezaları okuyunca gülmekten yerlere yattım yaaa...harbiden suç işlensin diye ortam yaratılıyor..akıl alacak gibi değil yaaa...göstermelik 1-2 yıl verilip oda hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tecelli eder olur biter...bravooo
  • Şirketine thy'den feto nedeniyle şutlanmış adamları dolduran, havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen ! hamdi'yi danışman yapan adam bütün malvarlığını satmış, parasını yurtdışına kaçırmış, İsviçre'de göl kenarında villasında yaşıyor, video çekiyor bunlar da yeni iddianame tamamlıyor ! Yurtdışına kaçan baş fetocu eski hakimlerin de mal varlıklarına el konulmamış Sbk gibi zatların da bitcoincilerin de. Türkiye'nin gücünden bahsedenler gitsinler böylelerini ve diğer kaçak hainleri Almanya,İsviçre,Abd,İngiltere,Abd'den paketleyip de getirsinler görelim. Eski Yunan'da devlet adamlığı yapmış Solon'un tarihe geçmiş bir sözü var' yasalar örümcek ağları gibidir, zayıf ve güçsüzler ona yakalanır, ağır ve kuvvetli olanlar ağı deler geçer' diye. Tam da bize uygun bir söz. Küçük hırsızlara,sahtekarlara ağır cezalar verip büyükleri kollarsanız bu ülkede hırsızlık da yolsuzluk da çürümüşlük de bitmez ama kimin umurunda?
  • Bu , hic mi durust kimse yok ya ?

Türk sivil havacılık sektörünün adını sık sık Borajet haberleriyle duyduğu Sezgin Baran Korkmaz'ın sahibi olduğu SBK Holding'le iddianame tamamlandı.

Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel hava yolu şirketi kimliğiyle tanınan iflas eden Borajet'in de son sahibi olan Korkmaz hakkındaki 'mal varlığı değerini aklama' soruşturması tamamlanarak, iddianame hazırlandı. İddianamede şirket içinde bekçilik görevi ifa eden Ziyaattin Bartik'in geliriyle tamamen orantısız şekilde finansal işlemler gerçekleştirdiği ve ifadesi doğrultusunda Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte hareket ederek atılı suçu işlediği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) “suçtan zarar gören”, Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte 10 kişi “şüpheli” olarak yer aldı.

SBK Holding Anonim Şirketi, Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., Isanne SARL ve Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketleri de “malen sorumlu” olarak gösterildi.

İddianamede, MASAK tarafından 28 Eylül 2020 tarihinde savcılığa analiz raporu gönderildiği, raporda şüphelilerden Sezgin Baran Korkmaz’ın çevresinde bulunan şahıslarla ortak hareket ederek, ABD’deki irtibatları sayesinde elde ettikleri haksız kazançları çok sayıda banka işlemiyle kurmuş oldukları veya yetkilisi oldukları şirket hesaplarına aktardıkları belirtildi.

YARIM MİLYAR DOLAR'DAN FAZLA MADDİ DESTEK

Açık kaynak raporlarına göre, ABD Hükümeti’nin ülke içerisinde kullanılan ve üretilen yenilenebilir yakıt miktarını arttırmak için çeşitli vergi indirimleri sağladığı, şüphelilerden Jacob Ortell Kingston ve aile üyelerinin yüzde 50 hissesinin bulunduğu Washakie Renewable Energy şirketinin Ocak 2013’ten itibaren kendisini, “Utah bölgesinin en büyük temiz yanan ve sürdürülebilir biyodizel üreticisi” olarak ilan ettiği, 2014 yılından itibaren şirketin biyodizel yakıt üretimini durdurmasına rağmen şirketin biyodizel yenilenebilir yakıt ürettiği şeklinde yalan beyanda bulunarak, 511 milyon dolardan fazla maddi destek aldığı kaydedildi.

Aynı organizasyon içerisinde Jacob Kingston, Lev Aslan Dermen ve Sezgin Baran Korkmaz’ın birlikte ortak oldukları SBK Holding A.Ş’nin de bulunduğu, ayrıca Kingston ve Dermen’in ABD’de SBK Holding LLC (USA) adlı kardeş şirket kurdukları ve düzenledikleri sahte faturalar, kontratlar, karışım etiketleri, konşimentolar, muhasebe kayıtları, diğer belgelerle haksız kazanç elde ettikleri, elde edilen haksız kazancın kurulan organizasyon çerçevesinde ABD’de kurulu şirket hesaplarından Sezgin Baran Korkmaz ve sahibi olduğu şirketler ile şirket çalışanlarının hesaplarına aktarım yapılarak aklamaya tabi tutulduğu anlatıldı. Bu kapsamda Utah Bölgesi Federal Savcılık Bürosu’nca söz konusu iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma yürütüldüğünün tespit edildiği ifade edildi.

ORANTISIZ FİNANSAL İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

MASAK tarafından yapılan incelemede, para transferlerinin ABD’de bulunan Washakie Renewable Energy LLC, Noil Energy Group INC, Speedy Lion Renewable Fuel, SBK Holdings USA INC, United Fuel Supply ve GT Energy LLC şirketlerinden, Türkiye’de bulunan Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Blane Teknoloji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ, SBK Holding AŞ, Isanne S.A.R.L, Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ, Mega Varlık Yönetim A.Ş. hesaplarına ve sanıklar Sezgin Baran Korkmaz, Jacob Ortell Kingston, Alptekin Yılmaz, Olessia Zoubkova, Ayşe Nil Yılmaz, Kamil Feridun Özkaraman, Levon Termendzhyan ve Doğa Doğan’ın hesaplarına aktarıldığı tespit edildiğine yer verildi.

Sanıklardan Doğa Doğan’ın beyanı doğrultusunda sanık Bereket Öner’in de suçu işlediği ve arama kararı esnasında, şirket içinde bekçilik görevi ifa eden Ziyaattin Bartik’in geliriyle tamamen orantısız şekilde finansal işlemler gerçekleştirdiği ve ifadesi doğrultusunda Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte hareket ederek atılı suçu işlediği kaydedildi.

HAKLARINDA İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

İddianamede, tutuklu Kamil Feridun Özkaraman, haklarında yakalama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz, Alptekin Yılmaz, Olessia Zoubkova, tutuksuz Ayşe Nil Yılmaz, Bereket Öner ve Ziyaattin Bartik’ın “Suçun konusunu oluşturan malvarlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan ayrı ayrı 3 yıldan 7 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yakalama kararı bulunan Jabob Ortell Kingston ve Levon Termendzhyan’ın (Lev Aslan Dermen), “Bir suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini, yurt dışına çıkarmak veya bunların gayrimeşru kaynağını gizlemek veya meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak maksadıyla çeşitli işlemlere tabi tutmak” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 6 aydan 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Tutuksuz  Doğa Doğan’ın ise “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna yardım etme” suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. (Sözcü)

SBK iddianamesi tamamlandı... Detaylar belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Sky ~ 3 yıl önce
Bora jet uçak teknisyenler kıdem tazminatlarını ödemedi onun üstüne de yattı ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SBK ~ 3 yıl önce
Bu adam da yakinda malum partiden milletvekili veya bakan secilir, not alin bir kenara. Is bitiricilerin toplanacagi baska yer yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arnold USA ~ 3 yıl önce
Bu ülkede çalanlara, hırsızlara bişeycik olmaz.Hatta hırsızlar çaldıklarıyla hiperbolik oranda değer görür. Olan o hırsızlara taparcasına inanlara olur. Ve tabiki hırsızları ifşa edenlere. Ya hak mahrumiyeti, ya hapis, ya da sürgün. Seç beğen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sbk ~ 3 yıl önce
Sbk aylar öncesi yaptığı bir video görüşmesinde iş için yurtdışında olduğunu 1-2 haftaya yurda döneceğini açıklamıştı. Güzel senaryo imiş. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HT ~ 3 yıl önce
Bir ara bu BoraJet e THY den ayrılan üst seviyede bir yönetici de geçmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HT yazana ~ 3 yıl önce
O kişi feto nedeniyle thy'den atıldı sonra Bora jet'e geçti şimdi de 3.köprü ve yolları yapan şirkette yönetici. Bu zat fetocu ise thy'den sonra bu şirketlerde nasıl iş buldu,yok değilse niye thy'den atıldı?
H ~ 3 yıl önce
Araştırmanızı doğru yapmanızı rica ederim. Teknik ekip için 2015 yılından sonra alım yapılmadı. Yani darbe girişiminden 1 sene öncesine kadar. Orada çalışan kişileri fetocu demeniz tamamen yanlış ve zan altında bırakmaktan başka birşey değil. Lütfen yorumunuzu düzeltiniz. Ayrıca teknik bu konuda en çok zarar gören olmuştur. Ödenmeyen tazminat ve ihbarlar ayrıca işsizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wndr44 ~ 3 yıl önce
istenilen cezaları okuyunca gülmekten yerlere yattım yaaa...harbiden suç işlensin diye ortam yaratılıyor..akıl alacak gibi değil yaaa...göstermelik 1-2 yıl verilip oda hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tecelli eder olur biter...bravooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 3 yıl önce
Veya 5/10bin para cezası alırlar
Emin ol ~ 3 yıl önce
Okadar yatmaz, parayı verir, yurtdışına gider uzun da bir süre gelmez.
trajikomedi ~ 3 yıl önce
Şirketine thy'den feto nedeniyle şutlanmış adamları dolduran, havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen ! hamdi'yi danışman yapan adam bütün malvarlığını satmış, parasını yurtdışına kaçırmış, İsviçre'de göl kenarında villasında yaşıyor, video çekiyor bunlar da yeni iddianame tamamlıyor ! Yurtdışına kaçan baş fetocu eski hakimlerin de mal varlıklarına el konulmamış Sbk gibi zatların da bitcoincilerin de. Türkiye'nin gücünden bahsedenler gitsinler böylelerini ve diğer kaçak hainleri Almanya,İsviçre,Abd,İngiltere,Abd'den paketleyip de getirsinler görelim. Eski Yunan'da devlet adamlığı yapmış Solon'un tarihe geçmiş bir sözü var' yasalar örümcek ağları gibidir, zayıf ve güçsüzler ona yakalanır, ağır ve kuvvetli olanlar ağı deler geçer' diye. Tam da bize uygun bir söz. Küçük hırsızlara,sahtekarlara ağır cezalar verip büyükleri kollarsanız bu ülkede hırsızlık da yolsuzluk da çürümüşlük de bitmez ama kimin umurunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedir ~ 3 yıl önce
Bu , hic mi durust kimse yok ya ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmami ~ 3 yıl önce
Devlet buyukletimiz bakanlarimiz ve ilker ayci durusttur ha Boynu kalinda en harbi durust imamdir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000