23 Ekim 2013, Çarşamba 09:55:30

SAVAŞ UÇAKLARININ FATURASINI ONLAR ÖDEYECEK

Eurocontrol, hava sahasını kullanıdığı ülkenin telsiz çağrılarına cevap vermeyen uçaklar için kaldırılan savaş uçaklarının masrafını uçak şirketlerine fatura edecek.
  • Uçucu ekiplerde yorgunluk ciddi bir sorun, buna bir çözüm bulmak için SHGM pilotların hata yapmasını ve ciddi bir kazayı mı bekliyor acaba? Neden yılllık 1000 saat olan limit Avrupa'da olduğu gibi 900 saate indiril miyor?
  • Pegasusda mevcut uçuş işletme yönetimde bu türden en az iki olay yaşandı sonuç; devrecilik, abi kardeş durumları olaylar fazla büyümeden kapatılıp gidiyor...Uçuşa giden ekip briefing yaparken uyuyan kaptan bile var.... bu olayların binde biri ground staff yada occ yapsa NK ile MŞ olaya el atıp güçlerinin yetdiğince personeli işten cıkartmaya kadar götürürler... Hadi iyi uçuşlar
  • Pegasus da o uyuyan kendini astronot zanneden kpt dan kessin parayi!!!
  • bir çok yorum var onlar nezaman yayınlanacak......
  • Madem yorhunluk sebeb olarak biliniyor, Yorgunluğa çözüm arayacaklarına fatura çıkarıyorlar. Tam Türk işi olmuş.
  • Bagla 7600 u vur kafayı uyu

Havacılıkta zaman zaman karşılaşılan ‘tanımlanamayan uçak’ olayı sonrası güvenlik amacıyla havalanan askeri savaş uçaklarının masrafı havayolu şirketlerine ödetilecek. Ülkelerden bu konuda sürekli şikayet alan Eurocontrol, no merci yani tanımlanamayan uçak durumuna düşen uçaklar için kalkan askeri uçakların o uçuş maliyetlerinin no merci durumuna düşen uçağın ait olduğu şirket tarafından ödeneceği konusunda uyarıda bulundu. Türkiye’deki havacılık şirketlerine de gönderilen yazıda, son dönemde sayısı oldukça artan bu tarz olaylara karşı havacılık şirketleri uyarıldı.

Pilotların uyumasından ya da telsiz arızası ve farklı frekansta bulunmalarından dolayı hava sahasını kullandıkları ülkenin kulesi ile bağlantı sorunu yaşayan uçaklar, birçok ülke hava kuvvetlerinin başını ağrıtıyordu. Sözkonusu durumlarda tanımlanamayan uçak durumuna düşüldüğü için güvenlik amaçlı havalanan savaş uçakları, uçaklara eşlik ediyor ve kule ile temasa geçmeleri konusunda pilotlara çağrı yapıyordu.

Özellikle son dönemlerde pilotların yorgunluğa bağlı olarak kokpitte uyumalarından dolayı sayısı hızla artan bu tarz olaylara Eurocontrol el koydu. Bu tarz durumlarda havacılık şirketlerine ne kadarlık fatura çıkarıldığı konusunda kesin bilgi bulunmazken geçtiğimiz haftalarda Macaristan üzerinde ‘no merci’ durumuna düşen bir Pegasus-İzair uçağı için de şirkete ödeme faturası gönderildiği öğrenildi.

Havacılık şirketlerinin sözkonusu durumla ilgili pilotları daha dikkatli olmaları konusunda  uyarıda bulunduğu kaydedildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

SAVAŞ UÇAKLARININ FATURASINI ONLAR ÖDEYECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Çözüm mü? ~ 10 yıl önce
Uçucu ekiplerde yorgunluk ciddi bir sorun, buna bir çözüm bulmak için SHGM pilotların hata yapmasını ve ciddi bir kazayı mı bekliyor acaba? Neden yılllık 1000 saat olan limit Avrupa'da olduğu gibi 900 saate indiril miyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kankalar ~ 10 yıl önce
Pegasusda mevcut uçuş işletme yönetimde bu türden en az iki olay yaşandı sonuç; devrecilik, abi kardeş durumları olaylar fazla büyümeden kapatılıp gidiyor...Uçuşa giden ekip briefing yaparken uyuyan kaptan bile var.... bu olayların binde biri ground staff yada occ yapsa NK ile MŞ olaya el atıp güçlerinin yetdiğince personeli işten cıkartmaya kadar götürürler... Hadi iyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Astronata ~ 10 yıl önce
Pegasus da o uyuyan kendini astronot zanneden kpt dan kessin parayi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rz ~ 10 yıl önce
bir çok yorum var onlar nezaman yayınlanacak......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Madem yorhunluk sebeb olarak biliniyor, Yorgunluğa çözüm arayacaklarına fatura çıkarıyorlar. Tam Türk işi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No mersi ~ 10 yıl önce
Bagla 7600 u vur kafayı uyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000