11 Temmuz 2022, Pazartesi 09:37:21

Savaş uçağı Akdeniz'e düştü

Akdeniz’ de görevli Amerikan uçak gemisi USS Harry S. Truman’da konuşlu F/A-18 Super Hornet savaş uçağı, denize düştü.

Akdeniz’ de görevli Amerikan uçak gemisi USS Harry S. Truman’da konuşlu F/A-18 Super Hornet savaş uçağı, denize düştü.

Amerikan Donanması tarafından yapılan açıklamada; bir F/A-18 Super Hornet savaş uçağının, 8 Temmuz günü kötü hava koşulları nedeniyle denize düştüğü duyuruldu. F/A-18’in Akdeniz’de seyreden USS Harry S. Truman Uçak Gemisi’nde konuşlu bulunduğu açıklandı.

Bir denizcinin yaralandığı olay sırasında uçak gemisinin başka bir gemiyle denizde ikmal görevi yaptığı ve uçağın denize düşmesinin ardından görevin iptal edilerek, gemilerin güvenle birbirinden ayrıldığı bildirildi. Yaralanan denizcinin hemen tedavi altına alındığı, durumunun stabil olduğu ve tamamen iyileşmesi beklendiği açıklandı.

Düşen uçakta o esnada pilot bulunup bulunmadığı açıklanmazken, denize düşen uçağı kurtarma çalışmalarına dair de bilgi paylaşılmadı. Uçağın denize düştüğü esnada USS Harry S. Truman’ın Akdeniz’deki konumuna dair bilgi verilmedi ancak kaynaklara göre gemi en son 7 Temmuz tarihinde İyon Denizi’nde seyir halindeydi.

Yapılan açıklamada, gemiye konuşlanmış diğer uçakların tam kapasite ile görev yapmaya devam ettiği ve kaza nedeninin araştırıldığı aktarıldı.

USS Harry S. Truman Uçak Gemisi Görev Grubu, Ukrayna sınırı boyunca Rus birlikleri ve askeri teçhizat yığınağıyla ilgili endişelerin artması üzerine aralık ayında Akdeniz’e konuşlandırılmıştı. (savunmasanayist)

Savaş uçağı Akdeniz'e düştü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000