22 Ocak 2017, Pazar 09:22:16

Savaş havalimanını yok etti

Tamda iki yıl önce bu günlerde Donetsk Havalimanı savaşı en şiddetli ve kanlı günlerini yaşamıştı.
  • Güzel türkçemizi gazeteci olarak yanlış kullanmanız gerçekten üzücü. 'TAM DA' ayrı yazılır. 'ŞU AN ' yine aynı şekilde ayrı yazılır. Türkçe öğretmenliği değil işimiz havacılık fakat bu ülkede herkes işini doğru yapsa buna gerek kalmazdı. Öğretmenlerimize 'saygılar! '
  • Savaş her zaman felakettir iyisi olmaz
  • Burdan anlaşılacağı üzere Avrupa ve amerikanın dünyanın her yerinde bir karmaşa çıkarmaya güçleri yetiyor ve yapıyorlar. Ukraynayı Rusyadan uzaklaştırmak için oynadıkları saçma bir özgürlük olayı idi başlarda. Bi çok Türk iş adamı bu yüzden zarar gördü milyon dolarlarını kaybettiler. Bunu bizim cumhurbaşkanına mâl edecek sapık zihniyetler çıkar mı diye çıkmamak ediyorum açıkcası.

Tamda iki yıl önce bu günlerde Donetsk Havalimanı savaşı en şiddetli ve kanlı günlerini yaşamıştı.

Ukrayna Ordusu ve Rus milislerle destekli kendilerine Donetsk Halk Cumhuriyeti ismini veren ayrılıkçılar arasında yaşanan ağır savaş sonucu havalimanı tamamen kullanılmaz hale gelmişti.

Ülkenin doğusunun en stratejik meydanı olan Donetsk Havalimanı tam 242 gün süren kanlı savaşın ardından bir süre iki taraf arasında sınır olarak kabul edilmişti.

Ancak daha sonrasında tarafların ateşkesi bozması ve saldırıya geçmesi sonucu bozulmuştu.

21 Ocak 2015 günü ise Ukrayna Ordusu yeni bir savunma hattı oluşturmak için Donetsk Havalimanı’ndan tamamen çekilmiş ve havalimanı tamamen Rusya yanlısı ayrılıkçı milislerinin eline geçmişti.

Havalimanının stratejik olarak bir önemi artık yok, en son ağır savaşa dayanamayarak kontrol kulesi yıkılan havalimanının apronunda da kullanılamaz hale gelmiş tanklar, bombaların açtığı delikler ve parçalanmış uçaklar bulunuyor.

Donetsk Sergey Prokofiev Havalimanı’nın Terminal binaları ise sadece boş beton sütünlar olarak ayakta duruyor.

Havalimanının Rus ayrılıkçıların kontrolünde bulunması artık sadece sembolik ve psikolojik bir etken olarak kabul ediliyor.

Bölgede durumun nasıl devam edeceği ve zamanında çok stratejik bir öneme sahip bu meydanın tekrardan yapılıp yapılmayacağı, yapılsa bile kimin bayrağı altında olacağı şuan cevabı çok uzak olan sorular olarak görülüyor.

Savaş havalimanını yok etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

TÜRKÇEMİZ. ~ 7 yıl önce
Güzel türkçemizi gazeteci olarak yanlış kullanmanız gerçekten üzücü. 'TAM DA' ayrı yazılır. 'ŞU AN ' yine aynı şekilde ayrı yazılır. Türkçe öğretmenliği değil işimiz havacılık fakat bu ülkede herkes işini doğru yapsa buna gerek kalmazdı. Öğretmenlerimize 'saygılar! '

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M Turan ~ 7 yıl önce
Savaş her zaman felakettir iyisi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukraine ~ 7 yıl önce
Burdan anlaşılacağı üzere Avrupa ve amerikanın dünyanın her yerinde bir karmaşa çıkarmaya güçleri yetiyor ve yapıyorlar. Ukraynayı Rusyadan uzaklaştırmak için oynadıkları saçma bir özgürlük olayı idi başlarda. Bi çok Türk iş adamı bu yüzden zarar gördü milyon dolarlarını kaybettiler. Bunu bizim cumhurbaşkanına mâl edecek sapık zihniyetler çıkar mı diye çıkmamak ediyorum açıkcası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesiz ~ 7 yıl önce
RTE'yi sevmeyen sapik zihniyet degil ozgur zihniyettir. Sapik zihniyet kavramini siz Ensarcilar daha iyi bilirsiniz
Terbiye ~ 7 yıl önce
Bak işte gördünmü sapık zihniyet bu işte hemen ensarcılar diye saldırdın. Ama unutma antalyada ki gezeteci CHP li ve kücük kızlara sapık mesajlar yazıp tacizde bulunmuş ve hapse atılmışyı. Biz bu yüzden CHP yi genel sapık ilan edemeyeceğimiz gibi senin de bizi genel ensarcı diye itham etmen yanlış. Ama siz kesin ukraine deki olayı da ak partiye Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan A mâl etmeye çalışırsınız.çünkü siz dediniz ki Suriye'nin savaşın sebebi o! Ama Allah tan umut kesilmez elbette bi gün size de doğru yolu gösterecektir.
Ensar ~ 7 yıl önce
Ensar ne demek önce onu öğren müslüman ne demek önce onu dar beynine geçir Biz her mazluma yardim ederiz kafirler istemesede munafiklar karşı çıksada bu böyledir bizim dinimiz kardeşlik dini kardesimize elbet yardim edecez ve ensar olma şerefi ile gururlanacaz zulume sessiz kalan da zulüm eder zalimler için yaşasın Cehennem

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000