21 Nisan 2016, Perşembe 17:00:28

Saudia'nın B777'si yolcu köprüsüyle çarpıştı

Suudi Arabistan'ın bayrak taşıyıcı firması Saudia Arabian Airlines'ın Boeing B777 tipi uçağı yolcu körüğüne çarptı.
  • lütfen abuk subuk yorumlar yapmayın rica ediyorum
  • Eskiden irak ordusunda subaymis. Arap asker yani
  • Edindiğim bilgiye göre, operatör operasyon sonrası 1m uçağı köprüden ayırmış ve otomatik parka gitmesi için joystick in üzerine basmış. Köprü otomatik parka giderken sensörler uçağı algılamamış ve uçağa çarpmış, köprü üreticisi malum firma kabul etmeyip operatör hatası desede genel kanı üretici hatası doğrultusunda. Büyük olasılıkla örtbas edilir uçağın masrafı TAV tarafından karşılanır, hatta alelacele nakit ödenir, konaklama ücreti alınmaz... Tanıdık mı geldi Esenboğada olan gibi değil mi :)
  • Körüğün geçmişine bakarsak askeri kökenli olduğunu göreceğiz.
  • Yahu birbirinizle tartışmayın. Arap işte. Ne bekliyorsunuz
  • adamın kaza geçiren uçağı bile 777, siz 737'lerle hava yapın filo genişletiyoruz diye. globally fosssssssssssssssssssssssssssssssss
  • bu hatayı, güvenlik zafiyetini yada suçsuz olsa bile olaya karışan yerli marka yolcu köprüsü olsaydı ne olurdu acaba? Buradan söylenmedik kalmazdı.
  • bu uçak boeing 777 mi?
  • Simdi arkadaslar burada en buyuk kusur kopru operatorunde.bir onceki ucaktan ayirdiginda belli alcakda ve onde birakmis Ikinci olarakda ramp kule inisini vermemis olabilir yada inisini verdiyse diger koprude dir ve yetisebilecegini tahmin edip bostaki arkadaslarinla paslasmamis da olabilir yada yerdesini alip sallana sallana da gitmis olabilir.Tedbirsizlik.Buyuk bi faciadan donulmus.Ayrica su da var kopru arizaliysa ve kuleye bildirim yapilmadiysa yada kule acik park pozisyonu olarak kullanalim dediysede suc kulenin ve koordineli teknik ekibindir.Her durumdada kopru yuksekligi en az 4.12 m olmaliydi bakin bu koprunun yuksekligi ancak 3.50m civarinda kalmis operator yenimi basladi ki isede ucagin 2.ci kapisina yanastiginda yuksekligini 4.45 m oldugunu bilmiyomu kopruler digital ekranli ve lazer unit ile yerden yuksekligini otomatik olarak olcuyor yazik valla milli servet ha arap ulkesi ha bizim ulkemiz ha avrupa ne farkeder bizim ulkemizdede olabilir insan hatasi sonucda umarim ne sebebden oldugunuda yazar airporthaber ekibide anlariz bu risk facia ile sonlanabilirdi. Saygilarimla.
  • Bir sey olmaz adamlarda para bol

Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki Prince Mohammad Bin Abdulaziz Havalimanı'nda talihsiz bir kaza yaşandı.

Sadia Arabian Airlines'a ait Boeing B777 tipi uçağın motoru Medine Havalimanı'nda yolcu köprüsüne çarptı.

Talihsiz kazada yolcu köprüsü B777 motorunun üzerine çıktı ve köprünün altındaki güç ünitesi motora girerek ciddi hasar verdi. Seferden çekilen uçak bakıma alındı.

Saudia'nın B777'si yolcu köprüsüyle çarpıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

adam king ~ 8 yıl önce
lütfen abuk subuk yorumlar yapmayın rica ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam smith ~ 8 yıl önce
sana mı sorcaz yaa
koruk operatoru ~ 8 yıl önce
Eskiden irak ordusunda subaymis. Arap asker yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbrahimoğlu ~ 8 yıl önce
Edindiğim bilgiye göre, operatör operasyon sonrası 1m uçağı köprüden ayırmış ve otomatik parka gitmesi için joystick in üzerine basmış. Köprü otomatik parka giderken sensörler uçağı algılamamış ve uçağa çarpmış, köprü üreticisi malum firma kabul etmeyip operatör hatası desede genel kanı üretici hatası doğrultusunda. Büyük olasılıkla örtbas edilir uçağın masrafı TAV tarafından karşılanır, hatta alelacele nakit ödenir, konaklama ücreti alınmaz... Tanıdık mı geldi Esenboğada olan gibi değil mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Körüklü Otobüs ~ 8 yıl önce
Körüğün geçmişine bakarsak askeri kökenli olduğunu göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 8 yıl önce
Yahu birbirinizle tartışmayın. Arap işte. Ne bekliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arab money ~ 8 yıl önce
adamın kaza geçiren uçağı bile 777, siz 737'lerle hava yapın filo genişletiyoruz diye. globally fosssssssssssssssssssssssssssssssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abuk ~ 8 yıl önce
dostum dediğin süslü bir laf gibi görünüyor ama " ne alaka ya "
Sancı ~ 8 yıl önce
Bu neyin sancısı her haberin altına abuk sabuk,yorumlar yazmak.Uyanın artık Türk havacılığı şahlandı..Ne kadar fasır fosur yazsanda boşuna...
Türkiye ~ 8 yıl önce
Bakın bu ülke imkansız denilen şeylerin üzerine kuruldu.Elimizde petrol yada başımızda bir sömürgeci devletin himayesi yoktur(Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bundan dolayı minnetlerimi sunuyorum) 0dan başlamış bir havacılıkta THY çok büyük işler başardı.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Madem bu kadar özeniyorsunuz Suudi Arabistan'a ve parasına lütfen Kimliğimi kaybettim hükümsüzdür diye gazeteye ilan verip,Arabistana yerleşin Saygılarımla...
sabuk ~ 8 yıl önce
ne içtin arab money
can ~ 8 yıl önce
bu hatayı, güvenlik zafiyetini yada suçsuz olsa bile olaya karışan yerli marka yolcu köprüsü olsaydı ne olurdu acaba? Buradan söylenmedik kalmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danny ~ 8 yıl önce
Yolcu köprüsüyle alakalı bi olay değil.Burda iki tane süpheli var ya pilot ya operatör.Yolcu köprüsünün suçu ne ? Yerli marka olsa ne olur olmasa ne olur.
b777 ~ 8 yıl önce
bu uçak boeing 777 mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gozlemci ~ 8 yıl önce
Simdi arkadaslar burada en buyuk kusur kopru operatorunde.bir onceki ucaktan ayirdiginda belli alcakda ve onde birakmis Ikinci olarakda ramp kule inisini vermemis olabilir yada inisini verdiyse diger koprude dir ve yetisebilecegini tahmin edip bostaki arkadaslarinla paslasmamis da olabilir yada yerdesini alip sallana sallana da gitmis olabilir.Tedbirsizlik.Buyuk bi faciadan donulmus.Ayrica su da var kopru arizaliysa ve kuleye bildirim yapilmadiysa yada kule acik park pozisyonu olarak kullanalim dediysede suc kulenin ve koordineli teknik ekibindir.Her durumdada kopru yuksekligi en az 4.12 m olmaliydi bakin bu koprunun yuksekligi ancak 3.50m civarinda kalmis operator yenimi basladi ki isede ucagin 2.ci kapisina yanastiginda yuksekligini 4.45 m oldugunu bilmiyomu kopruler digital ekranli ve lazer unit ile yerden yuksekligini otomatik olarak olcuyor yazik valla milli servet ha arap ulkesi ha bizim ulkemiz ha avrupa ne farkeder bizim ulkemizdede olabilir insan hatasi sonucda umarim ne sebebden oldugunuda yazar airporthaber ekibide anlariz bu risk facia ile sonlanabilirdi. Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 8 yıl önce
sizin kaçırdığınız bir takım önemli noktalar var. İlk olarak uçak pozisyonu doğru, köprü yanaşırken uçağa çarpıyor. ne şekilde olursa olsun köprünün pozisyonu yada yüksekliği, var olan dgs ve köprüdeki güvenlik sensörleri uçağa çarpmasına asla izin vermezdi. yani sorun dgs ve/veya köprüdeki güvenik ekipmanlarının çalışmaması. Peki hiç düşündünüz mü, dgs ve köprü markası bu haberde neden geçmiyor.
Eski köprücü ~ 8 yıl önce
Hemen olayı operatöre bağlamışsın.Bilip bilmeden konuşmamak lazım.Geçtiğimiz aylarda mahan air in kazasını sana hatırlatırım.Neden durmadı yada duramadı da gidip bariyerlere sonrada yolcu otobüsüne girdi hadi onuda açıkla.
gözlemci ~ 8 yıl önce
eski köprücü kardesim madem mahan ı biliyorsun 2013 de 219 nolu köprünün b 777 kapısımı kırdıgınıda hatırlarsın fabrikasyon hatalar kazaları önleyici degıldır zaten thyssen de bu fabrikasyon hatasını kabullenmıs ve ucagın zararının 2 milyon dolardı onu tamamını odedi bu ayrı bı durum kopru yukseklıgı 4.45m olsa motora girmezdi bundan bahsediyorum.
Taner bey'e -1- ~ 8 yıl önce
BÖLÜM-1 "sizin kaçırdığınız bir takım önemli noktalar var. İlk olarak uçak pozisyonu doğru, köprü yanaşırken uçağa çarpıyor. ne şekilde olursa olsun köprünün pozisyonu yada yüksekliği, var olan dgs ve köprüdeki güvenlik sensörleri uçağa çarpmasına asla izin vermezdi. yani sorun dgs ve/veya köprüdeki güvenik ekipmanlarının çalışmaması. Peki hiç düşündünüz mü, dgs ve köprü markası bu haberde neden geçmiyor." Taner kardesim "ne şekilde olursa olsun köprünün pozisyonu yada yüksekliği, var olan dgs ve köprüdeki güvenlik sensörleri uçağa çarpmasına asla izin vermezdi"Birincisi yükseklik köprü geride oldugu için düsük seviyede. Operator oldugunu varsayıyorum kopru gerıye giderken alçalır ileriye giderken yükselir dogrumu dogru. Şimdi köpru zaten ucak gelirken ön konumlama yapılmayıp sol kısımda bırakılıp yukseklik seviyesi ayarlandıktan sonra dgs ile ucagı center line eksen cızgısıne gırısınden park edişine kadar takip ederiz bu her ucak için gecerli bir emniyet sistemimizdir .
Taner bey'e -2- ~ 8 yıl önce
Şimdi DGS de birinci arıza ID FAIL arızasıdır ki onunden arac gecmiştir duzelir yada duzelmez kule bılgilerini girmezse local cagarırsın 2. arıza autocaleror verir cagırmaz bu gibi durumda teknik ekip mudehale eder yada kapalı bırakılır .operator her duruma hazırlıklı olup acıl mudehale ıle kule ye anons gecıp yerhizmetleri yetkilisini cagarttırıp ucaga marshalling yapılmasını saglar şimdi taner bey bu durumlar bu ucak için soz konusu bile olamayacak durumlar Bu kopru yanasırken sag tarafa kontrolsuzca gıttı ıse eger thyssen fırması ıle alakalıdır kopru fabrıkasyon olarak arızaya gecmıs demektır ama gorunen o kı kopru sag tarafta kalmıs ucak gelırken sol taraf da olmalıydı.
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Bir sey olmaz adamlarda para bol

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000