01 Mayıs 2010, Cumartesi 08:46:12

SAS'ın satışında bir mahsur yok!

İskandinav ülkeleri son dönemde ciddi mali sıkıntılarla karşı karşıya kalan İskandinav Hava Yolları'nı (SAS) satmakta bir mahsur görmüyor.
  • THY nin SAS ı satın alması beraberinde bazı sorunları getirir.mesela bu işe MD düşmanları çok kızacaklardır.mesela RC düşmanı DEVECİLER bu işe acaip bozulacaklardır.
  • THY nin sası satın alması bence çok iyi olur ancak satın almadan önce sas havayollarının gerçek şirket bilançolarının incelenmesi, son borç durumu nedir her ay ne kadar uçak kira ücretlerinin ödenmesi ve diğer operasyonel masraflar nelerdir sonra sas havayolunun mal varlığı nelerdir ve değeri ne eder. Sonra uçak siparişi verilmiş mi verilmişse hangi uçak üreticisinden kaç tane hangi model ve fiatları nedir.. Mevcut sas havayolunun yolcu taşıma rakamları nedir artıyor mu azalıyor mu bunlardan sonra ortaya net bir durum çıkar ve şirketin değeri belirlerni..
  • THY SAS'ı satın alırsa gerçekten güzel olur sonuçta onlarda Star Alliance üyesi bir havayolu ama bilemiyorum satın alabilir mi yani en azından satın alma gibi bir düşünceleri var mı???

İsveç ve Norveç'ten sonra şimdiye kadar satışa mesafeli yaklaşan Danimarkalı yetkililer de SAS'ın özelleştirilmesinde bir sakınca görmediklerini açıkladılar.

2008 yılında Amerika'da patlak veren ve kısa sürede bütün dünyaya yayılan mali kriz büyük bir yara alan SAS bir türlü düzlüğe çıkamıyor. Son olarak İzlanda'daki volkan patlamasının neden olduğu kül krizi dolayısıyla ciddi şekilde zarar eden havayolu şirketinin önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi gündemde.

İsveç ve Norveçli yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda özelleştirmeye sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Bugüne kadar SAS'ın satışına karşı çıkan tek İskandinav ülkesi olan Danimarka'da da artık özelleştirme konuşulmaya başlandı. Danimarka Ekonomi Bakanı Brian Mikkelsen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, SAS'ı satmakta herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Sözlerine satış için doğru zamanın gelmesini beklemek gerektiğini de ekleyen Bakan Mikkelsen, SAS'ın satışından gelecek paranın Danimarka'nın refahı için kullanılabileceğini ifade etti.

Halen İskandinavya'nın en büyük havayolu şirketi pozisyonunda olan SAS, 143 uçaklı filosuyla 28 ülkedeki 90 farklı şehre uçuş düzenliyor. Firmanın yarısı Danimarka, İsveç ve Norveç devletlerine diğer yarısı da özel yatırımcılara ait.
 

SAS'ın satışında bir mahsur yok!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin SAS ı satın alması beraberinde bazı sorunları getirir.mesela bu işe MD düşmanları çok kızacaklardır.mesela RC düşmanı DEVECİLER bu işe acaip bozulacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin sası satın alması bence çok iyi olur ancak satın almadan önce sas havayollarının gerçek şirket bilançolarının incelenmesi, son borç durumu nedir her ay ne kadar uçak kira ücretlerinin ödenmesi ve diğer operasyonel masraflar nelerdir sonra sas havayolunun mal varlığı nelerdir ve değeri ne eder. Sonra uçak siparişi verilmiş mi verilmişse hangi uçak üreticisinden kaç tane hangi model ve fiatları nedir.. Mevcut sas havayolunun yolcu taşıma rakamları nedir artıyor mu azalıyor mu bunlardan sonra ortaya net bir durum çıkar ve şirketin değeri belirlerni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY SAS'ı satın alırsa gerçekten güzel olur sonuçta onlarda Star Alliance üyesi bir havayolu ama bilemiyorum satın alabilir mi yani en azından satın alma gibi bir düşünceleri var mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000