03 Nisan 2020, Cuma 12:24:44

SAS kabin ekipleri sağlık sektörüne geçiş yapıyor

İskandinavya Hava Yolları (SAS) zorunlu izne ayırdığı hostesleri, İsveç’in özel sağlık kurumları olan en büyük sermaye grubu Wallenberg’e, şirketin kurumlarında çalışmak üzere görevlendiriyor.
  • Derhal Thy kabin ekipleri saglık sektörüne geçmeli
  • her iki tarafda birbirine saydiriyor bence kabin gorevlisi ile onlara muhalefet eden gruplar lar arasinda bir fark yok yani hepiniz sacmaliyorsunuz
  • An geliyor uçakta doğum yaptırıyor, an geliyor kalbi duran vatandaşa ilk müdahaleyi yapıp CPR uyguluyor an geliyor uçakta çıkan her türlü Yangın çeşidine soğukkanlılıkla müdahale ediyor.. 3 aya yakın aldığı eğitim sayesinde senin uçakta başına gelebilecek her türlü felakete hazır, , canını emanet ettiğin insandır kabin memuru! Sana çay kahve verirken bile galleysinde olağandışı bir durum var mi diye, uçakta kuraldışı yolcu var mi diye gözlemlemeye devam eden insan kabin memur. Elbette böyle bir göreve çağrıldığında gereken yetilere sahip şekilde hizmetini yine yerine getirecektir . Burda laf ebeliği yapmak yerine kendinin ne hayrı olur diye düşün önce
  • Bizimkilerde botox derdinde.
  • Gerekirse Vatanımız için hastanede de çalışırız, bizim vatanımız bir olsun şirketimiz var olsun , biz bu topraklarda büyüdük bu toprakların evlatlarıyız ama sen bize her fırsatta laf atan küçük görmeye çalışan arkadaş ne oldu kaçacağın ülkelerde de mi corona çıktı ?
  • Siz coronayı bir aydır biz 3 aydır yaşıyoruz, biz hali hazırda zaten gönüllü olarak birçok mecrada hem kendi adımıza hem şirketimiz adına gururlanmak ve gurur duymak için sahadayız, gönüllü olarak zaten birçok yerde sadece korona zamanı değil her zaman sahadayız, Kabin ve kokpit olarak altın kalpli insanlarız sizin düşüncenizin aksine, sizde başvurun,gelin beraber uçalım kabin kokpit herkese açık, gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.
  • bir suru saglikci, saglik lisesi, MYO-yuksek okul mezunu issiz var. saglikcilara yardim tabi ki eder herkes ama oncelikle saglickcilara is verilmesi, is imkani saglanmasi gerekir. Buna ragmen hala ihtiyac varsa herkes seve seve yardima kosar. once bunu dusunun, bos bos konusmayin. yok kabinciler, yok kokpitciler. gereksiz yorumlarla insanlari parcalamayin! kabin ve kokpit kadar tas dussun basiniza.
  • Kabinciler de yaslilarin evlerine maaslarini alisverislerini ulastirsinlar.
  • Dünyayı yöneten ailelerden.
  • Bizimkilerde anca Aqua Florya bigchefs'te çalışır.

İskandinavya Hava Yollarının (SAS) zorunlu izne ayırdığı hostesler İsveç’te sağlık sektöründe baş gösteren personel sıkıntısını hafifletmek gerekçesiyle kısa bir eğitimden geçirildikten sonra hasta bakıcı olarak görevlendirilecek.

SAS, Kovid-19 virüsünün yaygınlaşmasından sonra uçuşlarının çoğunu durdurmak zorunda kalmıştı. Çalışanlarına ücretlerinin yüzde 20 oranında düşürülmesini talep ettikten sonra da 4 bini İsveç’te toplam 10 bin çalışanını zorunlu izne ayırmıştı.

Zorunlu izne ayrılan personelin maaşlarının büyük bir kısmı hükümetin şirketlere ayırdığı 300 milyar kronluk bütçeden ödenecek. Ancak SAS, giderlerini daha da aşağıya çekmek için personelinin bir kısmını sağlık sektöründe görevlendiriyor.

Hosteslerin eğitimleri İsveç’in en büyük sermaye gurubu olan Wallenberg ailesinin vakfı tarafından finanse ediliyor. SAS’ın 3. büyük sahibi olan Wallanberg grubu, şirketin yüzde 6,5 oranındaki hisse senetlerinin sahibi.

Vakıf, Stockholm’da Sofiahemmet Yüksek Okulu’nda eğitim görecek hostesler için 7 milyon kron aktardı. SAS, çalışanlarını hızlı eğitimden geçirilerek hastanelerde ve sağlık ocaklarında görev yaptırmayı hedefliyor.

Wallenberg grubu, sağlık sektöründe gerçekleştirilen özelleştirmelerden hemen sonra bu sektöre de el atmış, çok sayıda hastane, sağlık ocağı ve eczaneyi satın almıştı. Eğitilen hosteslerin nerelerde istihdam edilecekleri açıklanmamakla birlikte Wallenberg grubunun satın aldığı sağlık kurumlarında çalıştırılacakları tahmin ediliyor.

SAS yönetim kurulunda grubu temsilen yer alan Wallenberg Vakfı AB Genel Müdürü Oskar Stege Unger, Dagens Nyheter gazetesine sağlık sektöründe personel ihtiyacının büyük olduğunu ve gelecekte diğer şirketlerin de kendileri gibi davranmalarının olağan olduğunu söyledi.

İlk aşamada 30 kişilik bir pilot projeyi yaşama geçirdiklerini ve verimli olması durumunda 300 kişinin eğitimi için kaynak aktarabileceklerini belirtti.

Hızlı ve yoğun bir eğitimden geçirilen 30 hostes perşembe gününden itibaren göreve başlayacak. Hosteslerin SAS’ta çalıştıkları süre içinde ilk yardım ve olağan hastalıkları içeren sağlık kurslarından geçirildikleri için sağlık sektörlerine adapte olmalarının kolay olacağı belirtiliyor.

Sağlık sektöründe çalışmak üzere eğitilen SAS çalışanlarından biri de hostes Malin Öhman. 3 yıl şirkette görev yapan Öhman, “İnsan göreve başlamadan önce her zaman biraz tedirgin oluyor. Daha önce uçaklarda deneyimlerimiz ve temel sağlık eğitimimiz bizler için iyi bir başlangıç noktası. Göreve başladığımda birçok şeyi öğreneceğime inanıyorum” dedi.

Uçakta çalışmakla hastanede görev yapmak arasında birçok farklılık olduğunun ayrımında olduğunu söyleyen Öhman, “Bizim ağır hastalıklar ve tıbbi terimler hakkında geniş bilgilerimiz yok ama bunu yapabilecek başka kişiler var. Biz basit işleri yapacağız” şeklinde konuştu.

SAS kabin ekipleri sağlık sektörüne geçiş yapıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Tk ~ 4 yıl önce
Derhal Thy kabin ekipleri saglık sektörüne geçmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinan ~ 4 yıl önce
Bencede doğru karar olur
faruk tezgor ~ 4 yıl önce
her iki tarafda birbirine saydiriyor bence kabin gorevlisi ile onlara muhalefet eden gruplar lar arasinda bir fark yok yani hepiniz sacmaliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANCA ÇENE YAP SEN ! ~ 4 yıl önce
An geliyor uçakta doğum yaptırıyor, an geliyor kalbi duran vatandaşa ilk müdahaleyi yapıp CPR uyguluyor an geliyor uçakta çıkan her türlü Yangın çeşidine soğukkanlılıkla müdahale ediyor.. 3 aya yakın aldığı eğitim sayesinde senin uçakta başına gelebilecek her türlü felakete hazır, , canını emanet ettiğin insandır kabin memuru! Sana çay kahve verirken bile galleysinde olağandışı bir durum var mi diye, uçakta kuraldışı yolcu var mi diye gözlemlemeye devam eden insan kabin memur. Elbette böyle bir göreve çağrıldığında gereken yetilere sahip şekilde hizmetini yine yerine getirecektir . Burda laf ebeliği yapmak yerine kendinin ne hayrı olur diye düşün önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fargo ~ 4 yıl önce
yaptığı işi bu kadar süsleyen 1 e 10 değerine pazarlayan meslek grubu nedir ?cvp host ve hostesler :) bu arada rutin işlerinden utanırlar, hiç bahsetmezler . yolcuya yemek servisi çay kahve vermek işiniz değil mi ? değil tabiki . ama onlar ama onlar “ kadın doğum uzmanı” .kimisi kardiyolog . kimisi diyabet uzmanı doktor . şu covid e bile çare bulcaklar tutmayın arkadaşları . o yüzden doktorlardan fazla kazanırlar . tamam ikna olduk .
yolcu ~ 4 yıl önce
bende bel fıtığı var müdahale ettirem uçuşlar açılsın .hanımda hamile onun da doğumunu aradan çıkartırız. arkadaşıma da kalp stent’ i takılacak onu da tecrübeli hostese işin ehline cpr yaptırtalım .. ben ikna oldum hostesler doktorlardan daha donanımlı o yüzden 2 kat maaş almaları normal .
Sidar ~ 4 yıl önce
Deneyimli hekim ve hemşirelerini ilk yangından kurtaracak olan dr deniz ilk ateşi kendi elamana atti mobbing uygulayarak şirketten yaka paça attırdı Allah itibar verdi de kıymetimiz anlaşildi ilahı adelet şimdi sıra deniz by mi
Cevap ~ 4 yıl önce
Bizimkilerde botox derdinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
=) ~ 4 yıl önce
Kaporta belli ancak bi yere kadar düzeliyorlar bir sürü instagram fenomeni var sugar kız var bi tane sarısın spor yapıyor dudakları şişirmiş burnu yaptırmıs baby face takip edin bilin bakalım kim :)
KM ~ 4 yıl önce
Gerekirse Vatanımız için hastanede de çalışırız, bizim vatanımız bir olsun şirketimiz var olsun , biz bu topraklarda büyüdük bu toprakların evlatlarıyız ama sen bize her fırsatta laf atan küçük görmeye çalışan arkadaş ne oldu kaçacağın ülkelerde de mi corona çıktı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ve kokpit ~ 4 yıl önce
Siz coronayı bir aydır biz 3 aydır yaşıyoruz, biz hali hazırda zaten gönüllü olarak birçok mecrada hem kendi adımıza hem şirketimiz adına gururlanmak ve gurur duymak için sahadayız, gönüllü olarak zaten birçok yerde sadece korona zamanı değil her zaman sahadayız, Kabin ve kokpit olarak altın kalpli insanlarız sizin düşüncenizin aksine, sizde başvurun,gelin beraber uçalım kabin kokpit herkese açık, gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bostaki saglikcilar ~ 4 yıl önce
bir suru saglikci, saglik lisesi, MYO-yuksek okul mezunu issiz var. saglikcilara yardim tabi ki eder herkes ama oncelikle saglickcilara is verilmesi, is imkani saglanmasi gerekir. Buna ragmen hala ihtiyac varsa herkes seve seve yardima kosar. once bunu dusunun, bos bos konusmayin. yok kabinciler, yok kokpitciler. gereksiz yorumlarla insanlari parcalamayin! kabin ve kokpit kadar tas dussun basiniza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen ~ 4 yıl önce
Kabinciler de yaslilarin evlerine maaslarini alisverislerini ulastirsinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çene vermis birileri ~ 4 yıl önce
Cok biliyosun
Memnuniyetle ~ 4 yıl önce
Olur tabii, seve seve
Yaparız evelallah ~ 4 yıl önce
Herkes de yapacağımızı bilir. Gerekirse ihtiyacı olana kendi özel aracımla yardım ederim. Siz ne sandınız? Uçakta ananız babanız çoluğunuz çocuğunuz bize emanet değil mi? Yüzlerce örneği vardır: kalp krizi geçirenleri sağlık ekibi gelene kadar hayata tutundurandan, tıkanma yaşayan bebeği kurtarana, şekeri tansiyonu düşen ya da çıkan yaşlılarımıza yardımcı olandan, doğum yaptıran kabin memuruna kadar... Siz ne sandınız? Gerekirse kimsesi olmayan, ihtiyacı olana bu dönemde bunu da yaparız!!!
tabi ki ~ 4 yıl önce
biz halihazırda kendi içimizde gönüllü yardım gruplarıyla zaten sahadayız, şirket bünyesinde de yardım kuruluşumuz var, maaş ve alışveriş konusunda da seve seve yardımcı oluruz, iyiliğe uçanlar, isimsizler Tk, widen your heart vb grupları takip ederek sizde destek olabilirsiniz.
Magish ~ 4 yıl önce
Boş yapma .
xyz ~ 4 yıl önce
hostes kadar başına taş düşsün arsız.
Wallenberg Ailesi ~ 4 yıl önce
Dünyayı yöneten ailelerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
Dışgüçler
Omg ~ 4 yıl önce
Big picture course
Ya bizimkiler? ~ 4 yıl önce
Bizimkilerde anca Aqua Florya bigchefs'te çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEN RAHAT OL! ~ 4 yıl önce
GÖREV VERİLDİĞİ TAKDİRDE TEREDDÜTSÜZ ŞİRKETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN EMRİNDEYİZ! BU ÜLKEDE KORONA NEDENİYLE İSTİFA EDEN SAĞLIKÇILAR OLDUĞU GİBİ EMEKLİLİKTEN GERİ DÖNEN DOKTORLARDA OLDU. HERKES BİR DEĞİL...
Thy Kabincileri ~ 4 yıl önce
Covid Türkiye'de bu hızla devam ederse bizimkilerde 1 haftaya yapacak aynısını. Eee onca yıldır vasıfsızlıklarına rağmen aldıkları çuvalla paraya saysınlar. Bir işe yarasınlar
:) ~ 4 yıl önce
gerekirse çalışır emek sınıfçılığı yaptığına göre bulunduğu yeri hazmedememiş yada klasik THY ye giremişlerdensin yazık
bazıları da ~ 4 yıl önce
şu anda kargo uçuşa yapan şirkete para kazandıran pilotlara düşmanlık yapmakla meşgullar.. ha bir de utanmadan doktorlara da laf çakıyorlar .
Neden kabin ? ~ 4 yıl önce
Boş boş konuşacağınıza , vasıfsız deme gafletine düştüğünüz kabin personelini niye tercih ediyorlar diye bir düşünün önce, tüm dünyada aynı eğitimleri alıyor kabin memurları bu uluslararası anlaşmalar gereği böyle, kendi vatandaşını kötüleyecek kadar zavallısın birazcıkta varlığınla sen bir işe yarasan keşke!..
Bu ne ya ~ 4 yıl önce
Neymis bizi cekememezliginiz biktik sizin cehaletinizden.
boş yapmayın ~ 4 yıl önce
sağlık bakanlığı göreve çağırsın kabin memurlarını.lafa gelince doktorlardan çok para almayı hak ediyoruz dersiniz .. 30.000 ft te hayat kurtaran insta kahramanları.
kabinciyim ~ 4 yıl önce
size hizmet veren insanları bi aşağılama tribine girmişsiniz. :) siz oradada çalışamazsınız o nolcak :) vasıfsız falan denilmiş asıl vasıfsız bütün bunları yazanlardır. Bir vasfınız olsaydı kabin ekibinin uçaktaki vasfını bilirdiniz. böyle bir durumda bile içinizdeki kıskançlık fesatlık ortaya çıkabiliyor :)
:) Cevaben ~ 4 yıl önce
Eski tk'ci yeni katarci Fo olarak selamlar.Hazim problemi yok gerçekler can acitir.Yaptiginiz işi küçümsemek değil, aldığınız para ve ingilizce seviyeniz sıkıntı.
Sen bilir kişi misin? ~ 4 yıl önce
Senin ne vasfın var ki genellediğin binlerce kişinin vasfını değerlendirme cürretini kendinde buluyorsun? Hangi okullarda okudun? Hangi üniversiteden mezunsun? Yüksek lisansını nerede ne üzerine yaptın? Şu an hangi pozisyonda görev yapmaktasın? Bunların hepsinin cevabı kendi adıma bende var. Ya sen? Yazık...
İşiniz yok ~ 4 yıl önce
Bu dünyada ve ülkemizde sözün kabin ekiplerinin vasıfsızlığına ve aldığı paranın çokluğuna gelmediği herhangi bir konu görecek miyiz acaba? Başka hiçbir fikir geçmiyor değil mi kafanızdan? Hadi itiraf edin ya
Zararsınız! ~ 4 yıl önce
İnsan dediğin biraz sağduyulu olur. O vasıfsız dediğin insanlar gün gelir 10.000 metrede hayat kurtarır! Ayrıca İsveç gibi gelişmiş bir ülke kabin ekiplerine “kısa” bir eğitim sonrası sağlık sektöründe görevlendirecek kadar güveniyorsa, bu iş için seçilen insanların o kadar vasıfsız olması asla mümkün değildir. Burda da durum farklı değil. Sokaktan toplayıp can emanet edilmez ya hani? Ama tabi orası İsviçre, size elinki tatlı gelir, bizimkileri beğenmezsiniz!!!
Big chef e gel ve kendini tanit ~ 4 yıl önce
siparişini sana özenle getirecegimden emin olabilirsin ozaman
Loadmaster ~ 4 yıl önce
Adımız hiçbiryerde anılmasa da Loadmaster’lar ülkemizin ve şirketimizin içinde bulunduğu bu zor günlerde canını dişine takmış,evin yolunu unutmuş,çocuklarının kokusuna haret kalmış ama en az sağlık çalışanları kadar risk altında tüm insanlığa şifa için karantina altında ki kuzeyden güneye doğudan batıya (Çin,ABD,İspanya,İtalya vs..)tüm ülkelere 30 saatleri ulan mesailer yapıyor.Varsın insanlar havacıları pilot ve kabin memurlarından öteye anmasın.Bizler ekonominin tüm çarklarının durduğu bu günler de elimizi taşın aştına koymakdan geri durmayacağız.Saygı ve sevgilerimle.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000