21 Nisan 2009, Salı 20:33:03

Sarkozy'nin canı yeni uçak isterse...

Mali krizin etkileri dünyanın her yerinde hissedilirken, liderlerin özel uçak aşkına harcadığı paralar dudak uçuklatıyor. Türkiye'de Başbakanlık'a alınan 60 milyon dolarlık uçak tartışma yaratmışken, Fransa lideri Sarkozy de kendisine özel jet için kesenin ağzını açtı.
  • uyuz oluyorum bu adama.
  • Benim Başbakanım almayacak diye bir kuralmı var ? ona Havuzlusu yakışır ayrıca Emine Hanım Carlaya on basar..
  • DIKKAT et ben sana ozenmiyim simdi.. yaptigin cok ayip.. terbiyesizligin yeri degil..adam gibi yorumunu yap toz ol git.. Sarcozy yapti kimse citini cikartamadi.. siz tayyipe kucuk jeti bile cok gordunuz.. Allah sizi nasil biliyorsa oyle yapsin.. nasil hesap verceksiniz siz onu dusunun bakim!
  • Sayın sarkozy de tayyib beye özenmişki yeni uçak almak istiyor. allahtanki bizim tayyib bey utanmış emine hanıma özel banyolu uçak istememiş :D

Carla Bruni ile olan aşkı ve evliliğiyle gündemi uzun süre işgal eden ve gösteriş meraklısı olmasıyla meşhur Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye ekonomik kriz vız geldi. Sarkozy, kendisine özel uçak yaptırmak için kesenin ağzını bir hayli açarken, uçakta Fransız First Lady Carla Bruni'ye özel banyo olacağı söylentisi dolaşıyor.

MALİYET 230 MİLYON DOLARI AŞIYOR
Uluslararası zirvelere Fransız Airbus A319 tipi uçağıyla giden Fransa lideri, diğer liderlerin kendi uçağını gölgede bırakan özel jetlerine çok özendiği anlaşılan Sarkozy bu duruma daha fazla dayanamadı.

Geçenlerde "Pek akıllı değil" diye çekiştirdiği İspanya lideri José Luis Rodríguez Zapatero'nun uçağı bile Sarko'nun uçağından epey büyüktü. Bunun üzerine kendisi için özel bir jet edinmeyi aklına koyan Fransa lideri, beklendiği üzere kantarın topuzunu kaçırdı. Gelecek ay, Fransız mühendisler Sarkozy'ye ultra-modern bir uçak yaratıp, Fransız liderin arzusunu karşılamak üzere bir proje için çalışmaya girişecek.

Sarkozy, Karayipler'den gelen 10 yaşındaki bu ikinci el uçağı dönüştürmeyi tercih ederek harcamayı kısmaya çalışmış görünse de, Airbus'ın satın alınması ve dönüştürülmesi 230 milyon dolardan fazlaya mal olacak.

AVRUPALI LİDERLERİN UÇAKLARINDAN BÜYÜK OLACAK
Obama'nın Air Force One'ı kadar büyük olmasa da, söz konusu projeyle dönüştürülecek olan Fransız A330-200 tipi uçak, Avrupa liderlerinin uçaklarından en az 10 metre dana uzun ve iki metre daha yüksek olacak.

Uçağın ayrıca çok daha lüks olması planlanıyor. Uçakta Sarkozy ve sekreteri için çalışma masaları, 12 kişilik bir toplantı odası ve 'tüm acil durumlarla' ilgilenebilecek şekilde donanımlı bir tıbbi kabin olacak. 60 yolcu koltuğu, bir yatak odası ve özel bir banyosu olacak uçağın, First Lady Carla Bruni'ye özel tam donanımlı bir banyosu olacağı öne sürülüyor. Ancak Fransız yetkililer bu söylentiyi reddediyor.

Fransız yetkililer, eski uçağın sadece iki toplantı masası olduğunu, iletişim sistemi eskidiğini, bazen kesintilerin meydana geldiğini ve bu nedenle uçağın yetersiz kaldığını kaydediyor. Uçağa Fransız savunma elektronik şirketi Thales tarafından, Cumhurbaşkanı'nın danışmanlarıyla temasını gizli tutmak amacıyla özel bir iletişim sistemi de yerleştirilecek. Şirket ayrıca füze savar sistemi de yerleştirecek. Uçağın, gelecek yıl kullanıma girmesi bekleniyor.

Sarko'nun bu son girişimine tepkiler de gecikmedi. Dünya mali krizin etkileriyle kasıp kavrulurken, Sarkozy'nin egosunun dizginlenmesi gerektiğini söyleyenler var. Ancak Sarko taraftarları da ğaçan yıl 324 bin 595 kilometrelik uçuş yapmış bir adam için bu uçağın gerekli olduğu inancında.

Sarkozy'nin gerçekten ihtiyacı var mı bilinmez ama, proje tamamlandıktan sonra ilk uluslararası zirvede yeni uçağıyla ve elbette eşi Bruni ile epey caka satacağı kesin.

Gazeteport

Sarkozy'nin canı yeni uçak isterse...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
uyuz oluyorum bu adama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim Başbakanım almayacak diye bir kuralmı var ? ona Havuzlusu yakışır ayrıca Emine Hanım Carlaya on basar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DIKKAT et ben sana ozenmiyim simdi.. yaptigin cok ayip.. terbiyesizligin yeri degil..adam gibi yorumunu yap toz ol git.. Sarcozy yapti kimse citini cikartamadi.. siz tayyipe kucuk jeti bile cok gordunuz.. Allah sizi nasil biliyorsa oyle yapsin.. nasil hesap verceksiniz siz onu dusunun bakim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın sarkozy de tayyib beye özenmişki yeni uçak almak istiyor. allahtanki bizim tayyib bey utanmış emine hanıma özel banyolu uçak istememiş :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000