06 Ocak 2010, Çarşamba 14:43:17

SARKOZY, HAVAALANI GÜVENLİĞİNE EL ATTI...

Tüm dünyadaki havaalanı güvenliği konusunun tartışıldığı bu günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, vücudu çıplak gösteren tarayıcıların olası kullanılması durumu için bir araştırma yapılmasını istedi.

İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, Sarkozy’nin yapılan toplantıda çalışma grubuna bu tarayıcılar hakkındaki önerilerini bir ay içerisinde toparlamaları isteğini belirtti. Hortefeux ayrıca terorizm tehdidi için hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Nijeryalı teroristin Detroit uçağında bomba patlatmaya çalışıp başarısız olmasından sonra birçok ülke Amerikanın da desteğiyle havaalanlarındaki güvenlik seviyelerini bir kademe yukarı çekmeye çalışıyor.

Fransız meclis üyeleri 2008 yılında da tüm vücudu gösteren tarayıcıların kullanımı konusunu tartışmış ancak kişinin mahremiyet hakkını engelleyeceği endişesiyle kabul edilmemişti.

Fransa’nın şu an gözlem listesinde olan 7 ülke var. Bu ülkeler Afganistan, Cezayir, Mali, İran, Pakistan, Yemen ve Suriye. 1 Ocak’dan itibaren bu ülkelere uçacak olan havayolları, yolcular hakkındaki detayları hükümete sağlamak zorunda, aksi durumda 72 bin dolarlık para cezasıyla karşı karşıya kalıcaklar.

İçişleri Bakanı Hortefeux, gözetim altında olan ülkelerin sayısını 7’den 20-30 arasına çıkarmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca Christmas’dan itibaren havaalanlarındaki güvenlik görevlisi ve polis sayısını artırdıklarını ve Amerika’ya gidecek yolcuların daha sıkı aranması yoluna gittiklerini açıkladı.

SARKOZY, HAVAALANI GÜVENLİĞİNE EL ATTI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000