24 Mart 2017, Cuma 09:40:10

Sarhoş pilota hapis cezası

Sunwing Airlines pilotu Miroslav Gronych Kanada'da gerçekleştireceği uçuş öncesi alkol seebiyle bayılınca uçak kontrolü sırasında görev ihmali yaptığı için hakkında dava açıldı.
  • Bu astronotcugun hemen lisansını ömürboyu iptal edip bir daha asla eline vermiyecen lövye muha ha ha ha ha alkolikler sizi gidi
  • Kedi ile aslan arasındaki karakter.

Sunwing Airlines pilotu Miroslav Gronych Kanada'da gerçekleştireceği uçuş öncesi alkol seebiyle bayılınca uçak kontrolü sırasında görev ihmali yaptığı için hakkında dava açıldı.

Kanada'da 31 Aralık 2016'da gerçekleşen olayda pilot Miroslav Gronych Alberta eyaletinin Calgary kentinden 4 duraklama ile Cancun, Meksika seferini gerçekleştirecekti.

37 yaşındaki pilot kalkış öncesi kokpitte oturduğu koltukta baygın olarak bulundu ve uçaktan çıkarıldı.

Pilot mahkemede ''Ne kadar utandığımı anlatamam'' sözleri ile pişmanlığını dile getirdi.

Mahkemede okunan iddianamede pilotun üniformasında bulunan pilot kanadı allak bullak olduğu ve kaldığı oteldeki bir hizmetli pilotun odasında boş bir vodka şişesi bulduğu belirtildi.

İddianamede ayrıca pilotun check-in işlemleri için 1 saat kadar geciktiği, uçağa bindiğinde saatin 07:00 olduğu,ceketini asmakta, konuşmakta ve yürümekte zorlandığı iddiaları da yer aldı.

Kendisine yorgun olduğunu ve uçağı terk etmesi gerektiğini söyleyen yardımcı pilota Gronych ''Eğer böyle düşünüyorsan tamam'' yanıtını verdi.

Sözlerinin aksine Gronych kokpite geri döndü, pilot koltuğuna oturdu ve yüzü pencereye dönük şekilde uyuyakaldı.

Başsavcılık yargıça daha önce ABD'de gerçekleşen ve 5 yıl hapis cezası verilen benzer bir durumu emsal göstererek pilotun 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Başsavcı Rose Greenwood ''Bay Gronych uçakta 105 insanın hayatını riske attı. Neyse ki tekrar uçuş yapmasına izin verilmeyecek'' diye belirtti.

Savunma avukatı Susan Karpa mahkemeye Gronych'un uçuştan önceki gece uyuyamadığını ve hasta olduğunu hissettiğini söyledi.

Savunma avukatı pilot Gronych'in uçuştan önceki gece bir kaç bardak vodka ve ilaç aldığını, saatini zamanında kalkmak için kurmak ve ertesi sabah uçuşu gerçekleştiremeyeceğini belirtmek istediğini fakat alarmı kurmadığını ve bir personel tarafından aranıp uyandırıldığını, şişede kalan vodkayı da içerek uçuşa gittiğini sözlerine ekledi.

Olaydan sonra işini kaybeden pilot Gronych kefaletle serbest bırakıldı ve alkolü bırakmak için tedaviye başladı.

Sarhoş pilota hapis cezası

Yorumlar

Grmnoo ~ 7 yıl önce
Bu astronotcugun hemen lisansını ömürboyu iptal edip bir daha asla eline vermiyecen lövye muha ha ha ha ha alkolikler sizi gidi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ~ 7 yıl önce
Kedi ile aslan arasındaki karakter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000