01 Mart 2015, Pazar 09:01:39

SANA -TAHRAN ARASI HAFTADA 28 SEFER

Yemen'deki Husi Ensarullah Hareketi ile İran'ın, iki ülke başkentlerine haftada 28 direkt uçuş gerçekleştirilmesini ön gören mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.
  • Şia'nın Yemen'e direkt ulaşabilme amacıyla alınmış bir karar
  • Bu iran zehirli virus gibi yayilmaci ve tehlikeli.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Husiler'in kontrolündeki Yemen Sivil Havacılık ve Meteoroloji Kurumu ile İran Sivil Havacılık Kurumu arasında, İran'ın başkenti Tahran'da hava taşımacılığı alanında mutabakat zabtı imzalandı.

Yemen Havacılık ve Meteoroloji Kurumu Başkan Vekili Muhammed Abdulkadir ile İran Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Kehred Kirmani arasında imzalanan ve bugün itibariyle yürürlüğe giren mutabakat zabtı, "Yemenia" ile İran'ın Mahan Air şirketlerinden her birinin, iki ülkenin başkentleri arasında haftada 14 direkt uçuş gerçekleştirmesini öngörüyor.

İki ülke arasındaki seferler, daha önce aktarmalı olarak yapılıyordu.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından "darbe" olarak nitelendirilmişti.

Söz konusu gelişmenin ardından Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül'den itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmiş ve bazı valilerle görüşmelerde bulunmuştu.

Yemenli yetkililer, Körfez ülkeleri ve Batılı ülkeler İran'ı, "Suudi Arabistan'la girdiği bölge ülkeleri üzerinde nüfuz kurma mücadelesi çerçevesinde Husilere silah ve finans desteği sağlamakla" suçlarken, Tahran yönetimi bu iddiaları reddediyor.

SANA -TAHRAN ARASI HAFTADA 28 SEFER

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şia'nın Yemen'e direkt ulaşabilme amacıyla alınmış bir karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zehirli virus ~ 9 yıl önce
Bu iran zehirli virus gibi yayilmaci ve tehlikeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000