30 Ağustos 2017, Çarşamba 09:24:04

Samsun'da havalimanı uyarısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tadilat işlemi devam eden Samsun-Çarşamba Havalimanının belirtilen sürede bitirilmesi gerektiğini, aksi takdirde Samsun’un bunu çekemeyeceğini söyledi.
  • keşke içinizden biri yada bir kaçı Ulaştırma Bakanı yada SZF Çarşamba Havaalanı müdürü olsaymış..! Bir gün de bitirirdiniz bu işi, kimse de mağdur olmazdı.!!!
  • Otobüs firmalarını ihya edin fırsatçılar biletlere boyna zam yapıyo.
  • samsunun pisti sabiha gökçenden 10 kat daha güzeldi ... ama sabiha da kimse böyle bir yenileme operasyonun izin veremezdi. buna ramen sabiha ya halen 2. pist çalışması adına fiziki bir faaliyet yok
  • -10 dercede bile beton dokulur cesitli katki malzemeleri var aksi takdirde Greenland da pist olmazdi. Bu tadilat icin 3 ay super uzun sure. Pistin kirilmasi icin ayrilan zaman 1 ay. Tek kirici yerine 20 kirici kullanirsin 24 saat calisirsin . 5 gunde bitirirsin kirmayi. Ekim ayi bu tadilat icin yeter de artadi bile.
  • Sayın başkan bir sürü neden sıralayarak mağdur edebiyatı yapmış. Ama unutmuş ki Ordu-Giresunlular yıllardır Samsun'dan veya Trabzon'dan uçmak zorunda kalarak o mağduriyetlerin en alasını yaşadılar. Şurada sadece 1 ay geçmişken ve onlarca yıldır Ordu-Giresunlunun çektiği eziyet ortada iken ve Samsunlular bunu umursamazken, ne yalan söyleyeyim şu bakım işi uzasa da en azından empati yapmayı öğrenmiş olsalar diye beklenti içindeyim...Aynı şey Trabzon için de geçerli...
  • Tadilat tamirat bakım işleri kışın yapılır ış bilmez yetkililer.
  • Sırf politik inat yüzünden Merzifona uçuşları artırmıyorsunuz, alt tarafı 110 km, 1 saatlik yol, nerdeyse Merzifonun belediye başkanı yolcuları çiş tutturuyor diyeceksiniz!
  • Çekmiyosa anten tak başgan
  • O zaman Sinop Merzifon ordu ya ağırlık artsın samsun havaalanı adam akıllı en baştan uzun süre kullanılacak şekilde yapılsın sonuçta konum olarak dağ başı değil üç tarafı havaalanları ile çevrili
  • Facetime yapin

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tadilat işlemi devam eden Samsun-Çarşamba Havalimanının belirtilen sürede bitirilmesi gerektiğini, aksi takdirde Samsun’un bunu çekemeyeceğini söyledi.

TSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 2 toplantı arasında izahat vermek için kürsüye çıkan Salih Zeki Murzioğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

“İhracatın artması için sanayi alt yapısının gelişmesi lazım”

Sanayi alt yapısının biran önce gelişmesi gerektiğini belirten Başkan Murzioğlu, “Samsun Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle ve Samsunlu iş adamlarının katılımıyla bir kahvaltı programı yaptık. Valimiz de katıldı. Sanayicilerin de katılımıyla çok verimli bir toplantı yaptık. Sanayinin gelişmesi, istihdamın artması ve Samsun’un ihracatının artması için sanayi alt yapısının yapılması şarttır. Ben bunu 10’larca defa söyledim, yine söylerim. O toplantıda sanayici bir iş adamı ağabeyimiz bizlere tercüman olarak 500 milyon dolar yatırım yapacağını ama alt yapısı tamamlanmış, ihracata yönelik bir organize sanayinin yapılmasıyla alakalı istekleri oldu. Bunlar bizim de isteğimiz” dedi.

“3 aydan fazlasına tahammülümüz yok”

Havaalanı mağduriyetinin çok büyük bir sorun haline geldiğinin altını çizen Murzioğlu, “Samsun’da havaalanı kapandıktan sonra ticaret ve turizm alanında büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Havaalanı kapalı ve biz komşu illerden uçmak zorunda kalıyoruz. Büyük bir zaman kaybıyla karşı karşıya kalıyoruz. Şehrimizde gidiş-geliş alternatifleri çok fazlaydı. Buralarda onları da bulamıyoruz. Bulsak bile yakın şehirlere gidiş-geliş saatlerimiz, 3 saati bulabiliyor. Saatler uymuyor ve büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. İstanbul’da saat 11.00’de olan bir toplantı için 1 gün önceden yola çıktım. Geri dönmek için de 1 gün kaldım. 5-6 saatlik bir toplantı için 2 geceyi İstanbul’da geçirmek zorunda kaldım. Bu mağduriyetin devam etmemesi için bize söylenen 3 aylık çerçevede havaalanının yapılmasını yetkililere duyuruyorum. Biz TSO olarak ilgili birimlerin hepsine bu konuyla ilgili yazıların hepsini yazdık. 3 aydan fazlasına tahammülümüz yok. 3 aydan fazla süreceğine dair söylentiler var. Bunun olmaması için yapılması gerekeni oda olarak yapıyoruz. Samsun bunu çekemez. Keşke bu çalışmalar olimpiyatlardan önce olsaydı, şimdi bitmiş olurdu” diye konuştu.

Samsun'da havalimanı uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

uzman ~ 7 yıl önce
keşke içinizden biri yada bir kaçı Ulaştırma Bakanı yada SZF Çarşamba Havaalanı müdürü olsaymış..! Bir gün de bitirirdiniz bu işi, kimse de mağdur olmazdı.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 7 yıl önce
Otobüs firmalarını ihya edin fırsatçılar biletlere boyna zam yapıyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pisssttt ~ 7 yıl önce
samsunun pisti sabiha gökçenden 10 kat daha güzeldi ... ama sabiha da kimse böyle bir yenileme operasyonun izin veremezdi. buna ramen sabiha ya halen 2. pist çalışması adına fiziki bir faaliyet yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beton ~ 7 yıl önce
-10 dercede bile beton dokulur cesitli katki malzemeleri var aksi takdirde Greenland da pist olmazdi. Bu tadilat icin 3 ay super uzun sure. Pistin kirilmasi icin ayrilan zaman 1 ay. Tek kirici yerine 20 kirici kullanirsin 24 saat calisirsin . 5 gunde bitirirsin kirmayi. Ekim ayi bu tadilat icin yeter de artadi bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beton kafa ~ 7 yıl önce
çok biliyorsun talip ol işi sana versinler
OGU ~ 7 yıl önce
Sayın başkan bir sürü neden sıralayarak mağdur edebiyatı yapmış. Ama unutmuş ki Ordu-Giresunlular yıllardır Samsun'dan veya Trabzon'dan uçmak zorunda kalarak o mağduriyetlerin en alasını yaşadılar. Şurada sadece 1 ay geçmişken ve onlarca yıldır Ordu-Giresunlunun çektiği eziyet ortada iken ve Samsunlular bunu umursamazken, ne yalan söyleyeyim şu bakım işi uzasa da en azından empati yapmayı öğrenmiş olsalar diye beklenti içindeyim...Aynı şey Trabzon için de geçerli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF ~ 7 yıl önce
Samsunda alan olduğu halde yıllarca sefer koymadılar. Siyaset bu kadar yozlaşmış. Şu anki durumun da önceden bir farkı yok. Slot kaydırma oyunları oynanıyor. Farkındayız.
Madur ~ 7 yıl önce
Tadilat tamirat bakım işleri kışın yapılır ış bilmez yetkililer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kışın ~ 7 yıl önce
kışın asfalt çeker, büzüşür, yazın genleşir, en geniş halini alır, pistin patlayıp kabarmaması için asfalt yazın dökülür. Temel fizik kuralı, işbilir arkadaş
Sniper ~ 7 yıl önce
İş bilen mağdur. Kışın beton nasıl dökülecek. Dökülürse nasıl kuruyacak
beton kafa ~ 7 yıl önce
hariçten ne güzel gazel okuyorsunuz kaldırım mühendisi beton kafa
MZH ~ 7 yıl önce
Sırf politik inat yüzünden Merzifona uçuşları artırmıyorsunuz, alt tarafı 110 km, 1 saatlik yol, nerdeyse Merzifonun belediye başkanı yolcuları çiş tutturuyor diyeceksiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mzh ~ 7 yıl önce
Merzifon'da da pist çalışması var. Ayrıca terminal kapasitesi Samsun'un frekanslarını kesinlikle karşılayamaz.
SZF ~ 7 yıl önce
Katılıyorum. Amaç burda OrGi alanını ön plana çıkarmak. Samsun Merzifondan uçmalı, ama sefer yok. Siyasetin bu kadarına pes diyorum.
SZF'YE... ~ 7 yıl önce
Amaç Ordu-Giresun'u ön plana çıkarmak olsa THY ve Anadolujet OGU'ya sefer sayısını artırır. Artırmadıklarına göre teziniz doğru değil...
O zaman ~ 7 yıl önce
Çekmiyosa anten tak başgan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
O zaman Sinop Merzifon ordu ya ağırlık artsın samsun havaalanı adam akıllı en baştan uzun süre kullanılacak şekilde yapılsın sonuçta konum olarak dağ başı değil üç tarafı havaalanları ile çevrili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
Facetime yapin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000