09 Mayıs 2010, Pazar 14:17:14

SAKIN BOEING OLMASIN!

Geçen yıl Amsterdam'da meydana gelen Türk Havayolları kazasının ardından nihai kazar raporu açıklandı. Raporla birlikte kazanın simüle edilmiş görüntüleri de AirportHaber dahil çeşitli yayın kuruluşlarında gösterildi.
  • Habr Türk de tercümeyi tamamen sözlükteki temel anlamları ile çevirerek yapmış. "Spoilers armed" ı rüzgar firenlerini ateşle" şeklinde çevirmişti.
  • haberi milliyet gazetesi yayınladığı için hiç şaşırmadım.bu ilk değil zaten.
  • Ne yazik ki ulkemizde insanlar yaptigi ise onem vermemektedir.Buyuk bir gazetenin yapmamasi gereken bir hata.Hata yapildiysa da hemen duzeltilmesi gerekir.Ama sorumlularin bir sorumlulugu olmadigi bir ulkede boyle hatalar cok oluyor,ve ne yazik ki insanlar yaptiklari ise onem vermiyor...
  • Milliyet basında güven(sizlik).Bu hata değil, baştan sağmalama Türkiye'de basının ne durumda olduğunun küçük bir isbatı.
  • Internete yeni girdim. ilk milliyeti açmıştım ve ilgili haberi okudum. Airbus dendiğini görunce yuhh dedim. Hemen yorum yazdım, böyle bir hata yapılır mı diye, Boeing olacaktı diye... 1 saat oldu yayımlamadılar. Sonra buraya girdim ve ilk haber. Bence meslektaşlarınızı uyarın. Airbus firması tazminat davası açarsa şaşırmam...
  • bu kadar mı insan dikkatsiz olur..
Milliyet Gazetesi de bu görüntüleri kendi internet sitesinde yayınladı. Ancak Milliyet Gazetesi büyük bir hata yaptı. Belki yanlışlıkla belki de dikkatsiz bir editörün yaptığı bu hata da, kaza yapan uçak tipinin Airbus olarak gösterilmesi oldu.

İşte Milliyet'in Airbus hatası;


SAKIN BOEING OLMASIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Habr Türk de tercümeyi tamamen sözlükteki temel anlamları ile çevirerek yapmış. "Spoilers armed" ı rüzgar firenlerini ateşle" şeklinde çevirmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haberi milliyet gazetesi yayınladığı için hiç şaşırmadım.bu ilk değil zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yazik ki ulkemizde insanlar yaptigi ise onem vermemektedir.Buyuk bir gazetenin yapmamasi gereken bir hata.Hata yapildiysa da hemen duzeltilmesi gerekir.Ama sorumlularin bir sorumlulugu olmadigi bir ulkede boyle hatalar cok oluyor,ve ne yazik ki insanlar yaptiklari ise onem vermiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milliyet basında güven(sizlik).Bu hata değil, baştan sağmalama Türkiye'de basının ne durumda olduğunun küçük bir isbatı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Internete yeni girdim. ilk milliyeti açmıştım ve ilgili haberi okudum. Airbus dendiğini görunce yuhh dedim. Hemen yorum yazdım, böyle bir hata yapılır mı diye, Boeing olacaktı diye... 1 saat oldu yayımlamadılar. Sonra buraya girdim ve ilk haber. Bence meslektaşlarınızı uyarın. Airbus firması tazminat davası açarsa şaşırmam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar mı insan dikkatsiz olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000