12 Şubat 2011, Cumartesi 08:03:04

SAHTE PASAPORTLU YOLCU FENA YAKALANDI

Sahte İtalyan pasaportu ile kendini Antonio Rizzi diye tanıtan ve önceki gün KKTC’ye girmek isterken Ercan Devlet Havalimanı’nda tespit edilen zanlı Yunus Kullukçı, cezaevine gönderildi.

‘Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, sahte davranışla kayıt temini ve başkasının kimliğine bürünme’ olmak üzere toplam üç suçla ilgili olarak aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlanması nedeniyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yunus Kullukçı, davaları hazır oluncaya dek her halükarda üç ayı geçmeyecek süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Yunus Kullukçı şahsen hazır bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ali Yıldız, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet verip olguları aktardı.

Polis memuru Yıldız, 10 Şubat 2011 tarihinde saat 16:50 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanı’nda daha önceden Türkiye’de temin ettiği Antonio Rizzi adına düzenlenmiş sahte İtalyan pasaportuyla KKTC’ye girmek isterken tespit edilen zanlı Yunus Kullukçı’nın tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

‘Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, sahte davranışla kayıt temini ve başkasının kimliğine bürünme’ suçlarıyla methaldar olan zanlı Yunus Kullukçı aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirten polis memuru Ali Yıldız, zanlının TC uyruklu olup KKTC’de herhangi resmi statüsü olmadığını kaydetti.

Ali Yıldız, zanlı Yunus Kullukçı’nın davalarında hazır bulunması için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Yunus Kullukçı’nın itirazda bulunmaması üzerine Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının davaları hazır oluncaya dek her halükarda üç ayı geçmeyecek süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. (Kıbrıs Gazetesi)

SAHTE PASAPORTLU YOLCU FENA YAKALANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000