19 Mart 2022, Cumartesi 12:06:28

Sahte pasaport çetesine operasyon

Terör örgütü üyelerini sahte pasaport ve sahte evraklarla yurt dışına kaçıran şebekeye ikinci dalga operasyon yapıldı. 7 kişi gözaltına alındı.
  • bizimkiler pasaportları beğenmemişler gidin daha iyisini yapın diye salmışlar belli haberden bu çıkıyor adli denetim şartı dedikleride yaptıklarınızı getirin her hafta bakıcaz mı başka bişi anlamadım
  • Bunlar gibi niceleri var. Mesela Kanada'ya 15-20 bin dolara Güney Amerika üstünden insan kaçırıldığı haber oldu bazı simsarlar yakalandı ama yine adli gözetim şartıyla serbest kaldılar,tutuklananlar da 3-5 güne serbest bırakıldı. Ağır cezalar konulup adam gibi uygulamalar olmadıkça bu ülkede suç bitmez de kimin umrunda?

Terör örgütü üyelerini sahte pasaport ve sahte evraklarla yurt dışına kaçıran şebekeye ikinci dalga operasyon yapıldı. 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; terör örgütleriyle iltisakları olan kişileri sahte belge ve sahte pasaportlarla yurt dışına çıkaran şebekeye ikinci dalga operasyon düzenledi. İstanbul Havalimanı'nda ve toplam yedi ilde yapılan baskınlarda yedi kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şebeke üyelerinin; şartları uymadığı halde yurt dışına çıkmak isteyen kişileri gerçeğe aykırı okul kayıtları ve sahte öğrenci vizeleriyle yurt dışına çıkardıkları tespit edildi. Yapılan aramalarda farklı kişilere ait olan 30 pasaport, 45 kimlik, pasaport ve sürücü belgesi fotokopisi, 10 diploma fotokopisi ile öğrenim durumu belgesi, 8 adet E-Devlet şifresi, iki muvaffakatname, Avrupa Birliği logolu sekiz evrak, vekaletnameler ve yine farklı kişilere ait çok sayıda biyometrik fotoğraf ele geçirildi. Şebekenin lideri ve yöneticisi tutuklandı. Diğer şüpheliler ise "Adli Kontrol" kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlk operasyonda da dokuz şebeke üyesi gözaltına alınmıştı.

Sahte pasaport çetesine operasyon

Yorumlar

süper steward ~ 2 yıl önce
bizimkiler pasaportları beğenmemişler gidin daha iyisini yapın diye salmışlar belli haberden bu çıkıyor adli denetim şartı dedikleride yaptıklarınızı getirin her hafta bakıcaz mı başka bişi anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suç bitmez ~ 2 yıl önce
Bunlar gibi niceleri var. Mesela Kanada'ya 15-20 bin dolara Güney Amerika üstünden insan kaçırıldığı haber oldu bazı simsarlar yakalandı ama yine adli gözetim şartıyla serbest kaldılar,tutuklananlar da 3-5 güne serbest bırakıldı. Ağır cezalar konulup adam gibi uygulamalar olmadıkça bu ülkede suç bitmez de kimin umrunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000