27 Nisan 2022, Çarşamba 09:02:38

Sahte pasaport çetesi hakim karşısına çıktı

Silahlı terör örgütüyle bağlantılı olanların da aralarında bulunduğu kişilere sahte pasaport düzenleyerek para karşılığında yurtdışına gönderdikleri iddia edilen ve 8 yıla kadar hapisleri istenen 9 sanık hakim karşısına çıktı.
  • 8 Yil istenilyorsa 4 yil verilir sonra iki yil sonra cikar aynisini yapar... ohhh kebab.
  • odul gibi ceza. dikkat etsin mahkemelerimiz indiirm yaparken borclu cikmasinlar.
  • Bunlar gibi niceleri var. Geçen haberlerde de vardı yeni rotalarından biri de uçakla Güney Amerika'ya oradan da gemiyle Kanada'ya. Adam başı da 15-20 bin dolara. Bu işleri yapanlar,yapabilecek potansiyeli olanlar ve bu işlerden eski sabıkalıları devletin bilmemesi zor ama mevcut kanunlarla bunların önüne geçilemez. Sahte pasaportla yurtdışına çıkmaya çalışmanın komik cezasının olduğu,katillerin salıverildiği,suçun patlama yaptığı,caydırıcı ve yaptırım gücü yüksek kanunların olmadığı yerde herşey olur.

Silahlı terör örgütüyle bağlantılı olanların da aralarında bulunduğu kişilere sahte pasaport düzenleyerek para karşılığında yurtdışına gönderdikleri iddia edilen ve 8 yıla kadar hapisleri istenen 9 sanık hakim karşısına çıktı.

Avrupa ülkelerine gitmek için uygun şartları sağlamayan ve silahlı terör örgütüyle bağlantılı olan kişilerin de aralarında bulunduğu kişilere sahte pasaport temin ederek yurtdışına çıkışlarını sağladıkları iddia edilen 9 sanığın 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. İstanbul 17.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

"Bu şahıslar alınmadığı için benim uçaktan inerek uçuşumu iptal ettirdiğim iddiası doğru değildir"

Duruşmada savunma yapan sanık Ekrem Kavak, kimsenin yurt dışına çıkışına aracılık etmediğini söyleyerek, "Panama üzerinden Küba'ya tedavim için gidecektim, daha önceden tanıdığım bu şahıslarla tesadüfen karşılaştım. Yurt dışına çıkışlarında herhangi bir katkım yoktur. Ben ve bu şahıslar uçağa alınmadık. İddianamede belirtildiği gibi bu şahıslar alınmadığı için benim uçaktan inerek uçuşumu iptal ettirdiğim iddiası doğru değildir" dedi. Duruşmada savunma yapan diğer sanıklar ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Alınan savunmaların ardından mahkeme, 3 sanık hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Sabri Kavak'ın Irak'ta bulunan PKK/KCK sözde istihbarat yapılanması sorumluları ile irtibatlı olduğu, örgüt mensuplarını illegal yollardan yurtdışına çıkışını koordine ettiği ve sahte pasaport temin ederek Fas üzerinden İspanya'ya göçmen kaçakçılığı ile şahısların sınır hattına kadar taşınması faaliyetini yürüttüğü ve şüpheli Murat Akbaş'ın da bu faaliyetler içerisinde yer aldığı aktarıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 6 eyleminin bulunduğu, şüpheli Sabri Kavak'ın maddi menfaat karşılığında illegal yollar yurtdışına çıkarılan İbrahim Tezdönen'in kendi adına olan pasaportunun kabını yeşile renge çevirerek Hususi Pasaport izlemi verdiği, bu pasaporta Cezayir'e girişi sırasında kullanılmak üzere sahte çıkış mührünü bastırdığı, Tezdönen'in çıkışından itibaren illegal geçişi için yönlendirdiği, birlikte hareket ettiği şüpheli Fatima Baarami ve Ekrem Kavak ile Cezayir'den Fransa'ya illegal gidişini organize ettiği belirtildi. Şüpheli İsa Aslan'ın şüpheli Sabri Kavak ile birlikte hareket ettiğinin anlatıldığı iddianamede, illegal olarak yurtdışına çıkartılacak olan yolcuların İsa Aslan'dan alındığı, bu yolla illegal çıkış sırasında ucuz bilet alınarak maliyetin düşürüldüğü kaydedildi.

Şüphelilerin doğrudan doğruya maddi menfaat elde etmek amacıyla birlikte hakaret ettiğinin belirtildiği iddianamede, yurtdışına çıkarılan kişilerin Avrupa ülkelerine gitmek için gerekli şartları taşımayan Türk vatandaşları, PKK/KCK silahlı terör örgütü ile irtibatlı olan ya da hakkında arama kararı bulunan kişiler olduğu belirtildi. İddianamede, şüphelilerin Türkiye'den başlayan hazırlık sürecinde illegal geçişleri için kullanılacak olan ikinci pasaportları temin ederek, bu pasaportlar üzerinde değişiklikler yaptıkları, yolcuların hedefte bulunan ülkelere gitmek için yasal çıkış yaptıkları, ilk gidilen ülkelerde şüpheli şahısların birlikte hareket ettikleri ve işbirlikçileri sayesinde havalimanındaki kontrollerden kolaylıkla geçtikleri aktarıldı.

İddianamede, 2019 yılından bu yana resmi bir kurumda kaydının bulunmadığı ve bu nedenlerle yurtdışına illegal olarak çıkarıldığının değerlendirildiği belirtildi. Savcılıkça hazırlanan iddianamede şüphelilerin, yolcuları Türkiye'den çıkışından hedefte bulunan ülkeye geçişine kadar yönlendirdikleri, yasal olmayan yollardan gönderilmesi için kişi başı 5 bin ile 6 bin Euro gibi yüksek meblağlarda paralar talep ettikleri, şüphelilerin birbirleri ile irtibatlı ve koordineli şekilde 'göçmen kaçakçılığı' suçunu işlediklerinin deliller doğrultusunda anlaşıldığı kaydedildi.

Hazırlanan İddianamede, 9 şüphelinin 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sahte pasaport çetesi hakim karşısına çıktı

Yorumlar

Burhan ~ 2 yıl önce
8 Yil istenilyorsa 4 yil verilir sonra iki yil sonra cikar aynisini yapar... ohhh kebab.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
8 yila kadar ~ 2 yıl önce
odul gibi ceza. dikkat etsin mahkemelerimiz indiirm yaparken borclu cikmasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahte ~ 2 yıl önce
Bunlar gibi niceleri var. Geçen haberlerde de vardı yeni rotalarından biri de uçakla Güney Amerika'ya oradan da gemiyle Kanada'ya. Adam başı da 15-20 bin dolara. Bu işleri yapanlar,yapabilecek potansiyeli olanlar ve bu işlerden eski sabıkalıları devletin bilmemesi zor ama mevcut kanunlarla bunların önüne geçilemez. Sahte pasaportla yurtdışına çıkmaya çalışmanın komik cezasının olduğu,katillerin salıverildiği,suçun patlama yaptığı,caydırıcı ve yaptırım gücü yüksek kanunların olmadığı yerde herşey olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000