08 Ağustos 2013, Perşembe 16:10:16

SAHİBİNDEN SATILIK HAVALİMANI!

İspanya'da 1 milyar Euro değer biçilen Ciudad Real Central Havalimanı sadece 31 bin yolcuda kalınca kapatıldı ve 100 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.
  • aslında çok pahalı degilmiş tercümanımla beraaber gidip pazarlık yapabiliriz
  • Dev Zafer Havalimanı da yüzde kaç kapasite ile kullanılıyor acaba?
  • bizim zamanımız da ful olalım hadi hadi az kaldı ful full geliyor diye muhabbet yoktu.nereden çıktı bu muhabbet kim çıkardı anlamıyorum.bunlar full olunca ne olacağını sanıyorlar? neyse gençlik işte...gençler abisi daha olur böyle şeyler...
  • 2008-2009 yikinda o havalimani base yaparak ucus egitimi almistim. Bombos havalimani tam tesisat calisiyordu. O gublerde sade bir veya iki ucak initordu. Cok guzel ve modern bir havalimani. Nasil boyle bir hata yapildi anlamiyorum. Kesin bircok kelle ucmustur tutulmayinca
  • Mesih ve Ceddal olmayı onlardan öğrenecek değiliz :))) bırakın hayal kurmayı... Türkiyenin geleceği yok. Toprak bütünlüğünü kaybetmesi ile silinip gidece 5. Dünya ülkesi olursak sanslısınız. İşe yaramaz bir Ülke olacağımız aşıkar. Yazık oldu.
  • zamanla her havalimanı dolacak merak etme...hele istanbul çoşacak.çünkü herkes buraya geliyor.tatil ve bayramda yollara bak.duble olan çanakkale yolu adım adım kıpırdamıyor.millet para yok diyor ayrıca.para olsa neler olacak.yemek için çıkıyorsun dışarıya restaurantlar ağzına kadar dolu oteller dolu clubler dolu.hastaneler dolu...6 ay sonraya ameliyat randevu veriyorlar.hele şu mesih ve deccal söyledikleri gibi çıkıpta istanbula gelirse.kiii önce oraya gelecekleri söyleniyor.fiyatlar tavan yapar uçar gider.her ülke vatandaşı buraya gelmeye kalkar zaten vizelerde otomatik kalkar...
  • Full olunca düşünücem
  • istanbula yapilacak 2.havalimanininda kaderi burasi gibi olur.Altyapi metro olmadan yolcu cekilemez oraya.
  • hemen hesabımdaki 1 milyar euro yu buraya yatırmalıyım

İspanya'da 1 milyar Euro değer biçilen dünyanın ilk özel uluslararası havalimanına 2011 yılı Aralık ayından bu yana tek bir uçak bile inmedi.

4 kilometreki kalkış pisti, yıllık 47 bin ton kapasiteye sahip kargo tesisleri ve 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir havalimanı bomboş duruyor.

İspanya'nın La Mancha bölgesinde yapılan Ciudad Real Central Havalimanı, Madrid'in 100 mil güneyinde bulunuyor.

1 milyar euro değer biçilen havalimanı şimdi 100 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.

2011 Aralık ayında bu havalimanına uçuşlar durdurulmuştu. Havalimanı yapılırken hedef kitle daha çok kamuya açık havaalanlarında uçmaktan bıkmış zenginlerin özel jetleriydi. Ayrıca ticari uçuşlara da hizmete verecekti.

2008'de inşa edilen ve 2009'da kullanıma açılan havalimanı özellikle Andalucia ve Madrid ağırlıklı yolcuları ağırlıyordu.

Havalimanı beklenen ilgiyi görmezken son ticari uçuş 2011'de Vueling tarafından yapıldı. 6 ay süreyle birkaç özel uçuşa daha evsahipliği yapan havalimanı daha sonra kaderine terkedildi. Havalimanı kullanımda olduğu süre boyunca sadece 31 bin yolcuya hizmet verdi.

Dünyanın en geniş uçağı Airbus A380'in rahat bir iniş yapabilmesi sağlayabilecek bir piste sahip olan havalimanını satın alan kişi ya da kurum belki 1 milyar euroluk bir havalimanını 100 milyon euro'ya kapatmış olacak ama aynı zamanda havalimanının 529 milyon euro'luk borcunu da satın almış olacak.

İspanya "Ciudad Real" gibi boş duran bir hayvalet havalimanına daha sahip. Castellon-Costa Azahar Havalimanı 2011 Mart'ta açılacaktı. 150 milyon euro'ya mal olan havalimanı Haziran 2013'te hizmete girebildi ve şu ana kadar tek bir ticari uçuşa bile evsahipliği yapamadı.

SAHİBİNDEN SATILIK HAVALİMANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

prabşalahdinimnvrsi ~ 9 yıl önce
aslında çok pahalı degilmiş tercümanımla beraaber gidip pazarlık yapabiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 11 yıl önce
Dev Zafer Havalimanı da yüzde kaç kapasite ile kullanılıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idevice ~ 11 yıl önce
ilk 6 ay 35000 iç hat yolcusu olmuş!! yıllık 600bin yolcu garantisiyle açılmıştı. hesabını siz yapın artık...
sallama ~ 11 yıl önce
8 ay olmuş bölgesel havalimanı,alışılması lazım,1.000.000 yurt dışı yaşayan vatandaşımız var,ancak bizim paragöz şirketlerimiz bağlantı yapadıkları için Ankara,İstanbul,Antalya ya uçuyorlar.haftada 5 dış hat uçuş tek park pozisyonu olan Eskişehire oluyor.Bölgeye destek vereceksen kaydır uçuşlarını zafer'e,60 milyon Euro harcanmış yapımına,aylık masrafı 1,300,000 TL,200 kişiye iş olanağı,yorum yapıp sallayan arkadaşım yap hesabını...
:)) ~ 11 yıl önce
bizim zamanımız da ful olalım hadi hadi az kaldı ful full geliyor diye muhabbet yoktu.nereden çıktı bu muhabbet kim çıkardı anlamıyorum.bunlar full olunca ne olacağını sanıyorlar? neyse gençlik işte...gençler abisi daha olur böyle şeyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohrenci pilot ~ 11 yıl önce
2008-2009 yikinda o havalimani base yaparak ucus egitimi almistim. Bombos havalimani tam tesisat calisiyordu. O gublerde sade bir veya iki ucak initordu. Cok guzel ve modern bir havalimani. Nasil boyle bir hata yapildi anlamiyorum. Kesin bircok kelle ucmustur tutulmayinca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Mesih ve Ceddal olmayı onlardan öğrenecek değiliz :))) bırakın hayal kurmayı... Türkiyenin geleceği yok. Toprak bütünlüğünü kaybetmesi ile silinip gidece 5. Dünya ülkesi olursak sanslısınız. İşe yaramaz bir Ülke olacağımız aşıkar. Yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
zamanla her havalimanı dolacak merak etme...hele istanbul çoşacak.çünkü herkes buraya geliyor.tatil ve bayramda yollara bak.duble olan çanakkale yolu adım adım kıpırdamıyor.millet para yok diyor ayrıca.para olsa neler olacak.yemek için çıkıyorsun dışarıya restaurantlar ağzına kadar dolu oteller dolu clubler dolu.hastaneler dolu...6 ay sonraya ameliyat randevu veriyorlar.hele şu mesih ve deccal söyledikleri gibi çıkıpta istanbula gelirse.kiii önce oraya gelecekleri söyleniyor.fiyatlar tavan yapar uçar gider.her ülke vatandaşı buraya gelmeye kalkar zaten vizelerde otomatik kalkar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part time kezban ~ 11 yıl önce
Full olunca düşünücem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konficyus ~ 11 yıl önce
istanbula yapilacak 2.havalimanininda kaderi burasi gibi olur.Altyapi metro olmadan yolcu cekilemez oraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Daha havalimanın açılmasına 5-6 sene var. O zamana kadar metroyu da yollarıda yaparlar. Ayrıca AHL kapatılacağı için başka bir çare kalmıyor oraya gitmekten başka.
yanıldın ~ 11 yıl önce
Sanırım 3.havalımanı demek ıstedın :)
alalım ya ~ 11 yıl önce
hemen hesabımdaki 1 milyar euro yu buraya yatırmalıyım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000