02 Ocak 2022, Pazar 14:21:37

Sadece pilot değil aynı zamanda kahraman yetiştiriyorlar

"Vatandaşın ihtiyaç duyduğu anda yukarıya bakması yeterli" mottosuyla hareket eden, kahraman pilotların yetiştirildiği Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı kapılarını açtı.
  • Evini barkini satıp yada kredi çekip 35 bin€ veren tüm vasifsizlar pilot olur kendini astronot ve tıp mezunu sanar sonrada deli maaşlar ister buda anca geri kalmış ülkelerde Türkiye İran ve Hindistan da olur..
  • Bu simülatörler devletin kasasına trilyonlarca lira kazandırıyor. Bunları yapan ise bu konu da hiç bir eğitimi devletten almamış, tamamen kendi imkanları ile kendini geliştirmiş bir vatan evladı. Serkan Sinan S. adında bir kahraman. Ne yazık ki adı hiç bir yerde geçmiyor. Sanki simülatörler uzaydan geldi oraya. İki kelimede adama ettirseydiniz.
  • Simulator ile nasıl üstün yetenekli pilot yetişir Allah aşkına.. sahada yurt olmasın da..
  • Emniyetli uçuşlar...
  • Hostesler bu pilotlardan daha fazla maas alacak.

Yerli ve milli imkanlar kullanılarak oluşturulan simülatörler sayesinde, Türk havacılığına nitelikli pilotlar kazandırılıyor.

"Vatandaşın ihtiyaç duyduğu anda yukarıya bakması yeterli" mottosuyla hareket eden, kahraman pilotların yetiştirildiği Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı kapılarını açtı.

18 Ağustos 2000'de Jandarma Havacılık Komutanlığı bünyesinde kurulan Öğretim Başkanlığı, 5 Ağustos 2013 tarihinde Jandarma Havacılık Okul Komutanlığına dönüştürüldü. Burada, modern teknoloji ve yöntemler kullanılarak, verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirecek üstün nitelikli pilotlar yetiştiriliyor.

Yerli ve milli yazılım kullanılarak geliştirilen Personel Adayı Seçim Sistemi ile yedi farklı testi başarıyla tamamlayan adaylar eğitim görmeye hak kazanıyor. Tamamı Jandarma Havacılık Başkanlığı tarafından yerli ve milli imkanlar kullanılarak yapılan Mİ-17 ve S70 simülatörleri sayesinde ise pilot adayları gerçek uçuşta karşılaşabilecekler her türlü hava ve arazi şartlarında uçuş imkanı buluyor. Envanterde bulunan ama kullanılmayan helikopter parçalarından birebir boyutta tasarlanan bu simülatörler sayesinde pilot adayları gerçeğe yakın deneyim imkanı yakalıyor.

Okulda gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi veren, Helikopter Uçuş Eğitim ve Öğretim Filo Komutanı Jandarma Pilot Albay Mustafa Tekindor, "Helikopter temel kursumuzda 22 haftasında AB 205 Helikopteri, 18 Haftası S70 Sikorsky Helikopteri olmak üzere toplam 40 haftalık bir süreyi kapsamakta. Bu süre içerisinde pilot adaylarımıza yaklaşık 800 saat teorik eğitim ve 135 saatlik uçuş eğitimi vermekteyiz. Helikopter pilot eğitimlerinde teorik derslerimizi kursiyerlere helikopterle ilgili tüm sistem ve parçaların 3 boyutlu görsel ve işitsel sunum şeklinde hazırlandığı eğitim platformumuzda veriyoruz" dedi.

Pilot adaylarına yalnızca helikopter kullanmayı öğretmediklerinin altını çizen Albay Tekindor, "53 yıllık mazisinde sayısız kahramanlıklara şahit olduğumuz Jandarma Havacılığına yeni kahramanlar yetiştiriyoruz. Burada verdiğimiz eğitimler sonunda ülkemize, vatanımıza, milletimize ve Jandarma Genel Komutanlığımıza cesur, kahraman, fedakar vatan ve bayrak sevgisi olan aynı zamanda tevazu sahibi arkadaşlarımızı yetiştiriyoruz" açıklamasında bulundu.

"Biliyorsunuz bizim jandarma havacılığımız olarak milletimize verdiğimiz bir sözümüz var" diyen Albay Mustafa Tekindor, "İhtiyaç duyduğunuzda yukarıya bakmanız yeterli çünkü biz orda olacağız şeklinde. Bu maksatla aşk ile sadakat ile milletinin emrinde olan ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her an yukarıya baktıklarında kendilerine yardım etmek için hazır bekleyen uçucular yetiştiriyoruz" açıklamasında bulundu. (İHA)

Sadece pilot değil aynı zamanda kahraman yetiştiriyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Ve ~ 2 yıl önce
Evini barkini satıp yada kredi çekip 35 bin€ veren tüm vasifsizlar pilot olur kendini astronot ve tıp mezunu sanar sonrada deli maaşlar ister buda anca geri kalmış ülkelerde Türkiye İran ve Hindistan da olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sosyete Amir Umut ~ 2 yıl önce
Aynen amerika da garson copcu okulda hademe dediginiz 3.5-4k dan asagi almaz 7-8 aylik ucreti kenara koysa tamamdir oldu sana pilot long story short matah bir sey degil yani cografya kaderdir torpil daha da buyuk kaderdir
Simülatör ~ 2 yıl önce
Bu simülatörler devletin kasasına trilyonlarca lira kazandırıyor. Bunları yapan ise bu konu da hiç bir eğitimi devletten almamış, tamamen kendi imkanları ile kendini geliştirmiş bir vatan evladı. Serkan Sinan S. adında bir kahraman. Ne yazık ki adı hiç bir yerde geçmiyor. Sanki simülatörler uzaydan geldi oraya. İki kelimede adama ettirseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam olarak ~ 2 yıl önce
Kendileri yapmıştır o yüzden..
Simulator ~ 2 yıl önce
Simulator ile nasıl üstün yetenekli pilot yetişir Allah aşkına.. sahada yurt olmasın da..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolunuz açık olsun... ~ 2 yıl önce
Emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ve ~ 2 yıl önce
Hostesler bu pilotlardan daha fazla maas alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex BlackHawk ~ 2 yıl önce
Bu da devletin ayibi…
xxx ~ 2 yıl önce
Özel sektör maaş politikası ile devlet maaş politikasını birbirine karıştırmak cidden cahillik.
Xx ~ 2 yıl önce
Havada meyvesuyu dağıtmak herbabayigidin harcı değil,tabiki yüksek maaş alacaklar
Mokoko Umut ~ 2 yıl önce
ben amirim sen daha portakalda vitaminken su27 f22 apache havoc farklarini okurdum arastirirdim dayimiz yoktu elendik simdi basiyon parayi aliyon lisansi araba ehliyet almak daha zor
Mokokocuya ~ 2 yıl önce
Ne yani sen pilot olamadin diye pilotlarla hostesler ayni maasi mi alsin?
Ozel sektor diyene ~ 2 yıl önce
Ne yani thy’yi CB ve Bilal Erdogan yonetmiyor mu diyorsun? :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000