16 Mayıs 2015, Cumartesi 12:28:04

SABİHA GÖKÇEN'İN 2'NCİ PİSTİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALANIYOR

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapılması için yapılan ihaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacağını belirtti.
  • Birileri duymasın pistin adını değiştirir malum modaya ad değiştirmek.......
  • Otorite HEAŞ olduğu sürece, işletme ISG olduğu sürece, buradan bir cacık olmaz
  • Nerenin HUB olacağına yolcu karar verir diyen arkadaş herhalde hava yolu şirket yöneticilerinin de yolcu olduğu noktasından hareketle bunu söylemiş olmalı. HUB demek aktarma yapılacak yer demektir. Yolcu bir uçaktan iner diğer uçağa bineceği ana kadar terminal içerisinde kalır. Yani HUB olan havaalanının bulunduğu şehri iniş kalkış sırasında yukarıdan görür o da hava şartları uygunsa ve cam kenarında oturuyorsa. İstanbulu yukarıdan gördüyseniz sadece ormanları yiyip bitiren siteleri binaları yolları görürsünüz. Yolcuları cezbedecek bir manzara değil hani. Bir başka deyişle THY bu bağlantıları kütahyadan verse orası da pek ala HUB olur ve hiç bir yolcu da bağlantı kütahyadan yapıldığı için uçmazlık etmez. Haberde bir hata var bu arada. Yapılan alt yapı ihalesi. İkinci pist ihalesi alt yapı ihalesi kapsamında yapılan çalışmalar sonuçlanınca yapılacak. Yani şu an ikinci pist yapılmıyor, ikinci pistin yapılabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapılıyor, karayolu geçişleri vb.
  • Terminalerde buyuk yogunlasma var.Eski dishatlar ve ic hatlar Terminalerinin durumu cok iyi.Basit bir islemle hemen operasyonel olabilir.Sabiha gokcenin eski ic ve dishatlar terminaleri derhal acilmali yoksa istambul bu tirafigi kaldiramaz !!!!
  • Antalyanin tirafigi Ankaraninkini 10 a katlar ! Hub olucaksa 1.Istanbul 2.Antalya 3.Ankara ....
  • Cok cok gec kaldınız coktan bıtmelıydı ,bu yaz felc sabıha
  • Sabiha Gökçen Havalimanı acilen Dhmi'ye devredilmeli böylelikle yapılacak uygulamalar daha hızlı ve etkin bir şekilde tatbik edilir .
  • Bundan 15 yil once Ankara dan cogu Avrupa sehirlerine direkt gidiliyordu. Ankara bir hubtu. Demek ki Anadolu da son 15 yilda her sey ilerledi ama hava tasimaciligi geriledi. Nasil oluyorsa Istanbul dan en cok trafik Ankara ya. Frankfurt, Munchen, Amsterdam dan ve bir cok sehirden Ankara direkt ucus var THY nin yok. Ne kendi ucuyor. Ne de yerli firmalari ucuruyor. Yalnizca yabanci firmalar Ankara ucuyor. Demek ki yeterli trafik var. Zaten 15 byil onceden bile bu yeterlilik vardi. THY ni, Turk devletini anlayan var mi? Turkiye yi turk devleti degil sanki istanbul kapitalistleri yonetiyor.
  • Madem saw'a bir pist daha yapiliyor.ataturk neden genisletilmiyor da yikilip 3.havalimanı yapiliyor peki genisletilmek yerine
  • Serdar bey hava trafiğini ders olarak okutucak derecede ehil

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, yaptığı açıklamada, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yönetilen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hava trafiğinin DHMİ tarafından kontrol edildiğini anımsatarak, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yapılan protokolle söz konusu havalimanına ikinci pist yapılması için geçen yıl ihale yaptıklarını anlattı.

İhaleyi, geçerli olan teklifler içinde en düşük teklifi veren YSE Yapı firmasının kazandığını belirten Yıldırım, ihale sonucuna bir firma tarafından yapılan itirazın Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildiğini kaydetti.

Kazanan firmayla yakında sözleşme yapılacağını anlatan Yıldırım, "Yönetim Kurulumuz bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapıp karar aldı. Önümüzdeki günlerde  İhaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacak ve süreç hızlı bir şekilde devam edecek" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapımının gecikmemesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, söz konusu pistin paralel olarak yapılacağını kaydetti.

Yıldırım, "Bunu geciktirmek istemiyorum. Çünkü İstanbul şu anda uçak trafiği konusunda sıkıntılı. Uçaklar iniş ve kalkış için beklemek zorunda kalıyorlar. İki havalimanımız içinde bu geçerli. Bu nedenle ikinci pistin hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.

İstanbul'da hava trafiğinin yoğunluğu nedeniyle uçakların iniş ve kalkış sırasında beklememeleri için yeni tedbirlerin de düşünüldüğünü ancak hava trafiği noktasında limitleri daha fazla zorlamanın pek mümkün olmadığını anlatan Yıldırım, "Yerdeki fiziki imkanlar pist, taksi yolu, apron, park yerleri bir limite gelmiş durumdayız Atatürk Havalimanında. Geçen gün bin 338 uçak hareketiyle rekor kırıldı. Burada iniş ve kalkış toplamıdır" ifadesini kullandı.

SABİHA GÖKÇEN'İN 2'NCİ PİSTİ İÇİN SÖZLEŞME İMZALANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birileri duymasın pistin adını değiştirir malum modaya ad değiştirmek.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Otorite HEAŞ olduğu sürece, işletme ISG olduğu sürece, buradan bir cacık olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 9 yıl önce
Nerenin HUB olacağına yolcu karar verir diyen arkadaş herhalde hava yolu şirket yöneticilerinin de yolcu olduğu noktasından hareketle bunu söylemiş olmalı. HUB demek aktarma yapılacak yer demektir. Yolcu bir uçaktan iner diğer uçağa bineceği ana kadar terminal içerisinde kalır. Yani HUB olan havaalanının bulunduğu şehri iniş kalkış sırasında yukarıdan görür o da hava şartları uygunsa ve cam kenarında oturuyorsa. İstanbulu yukarıdan gördüyseniz sadece ormanları yiyip bitiren siteleri binaları yolları görürsünüz. Yolcuları cezbedecek bir manzara değil hani. Bir başka deyişle THY bu bağlantıları kütahyadan verse orası da pek ala HUB olur ve hiç bir yolcu da bağlantı kütahyadan yapıldığı için uçmazlık etmez. Haberde bir hata var bu arada. Yapılan alt yapı ihalesi. İkinci pist ihalesi alt yapı ihalesi kapsamında yapılan çalışmalar sonuçlanınca yapılacak. Yani şu an ikinci pist yapılmıyor, ikinci pistin yapılabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapılıyor, karayolu geçişleri vb.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Terminalerde buyuk yogunlasma var.Eski dishatlar ve ic hatlar Terminalerinin durumu cok iyi.Basit bir islemle hemen operasyonel olabilir.Sabiha gokcenin eski ic ve dishatlar terminaleri derhal acilmali yoksa istambul bu tirafigi kaldiramaz !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalyanin tirafigi Ankaraninkini 10 a katlar ! Hub olucaksa 1.Istanbul 2.Antalya 3.Ankara ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DDD ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar nerenin HUB olacağına yolcular karar verir.Yolcu nereye gitmek isterse orası HUB olur. Para İstanbulda tarih İstanbulda doğal güzellik İstanbulda.Bütün finans merkezleri bankalar yabancı şirketler İstanbulda.Bütün bu sebeplerden dolayı Ankara ve Antalya HUB olamaz.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cok cok gec kaldınız coktan bıtmelıydı ,bu yaz felc sabıha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçen Havalimanı acilen Dhmi'ye devredilmeli böylelikle yapılacak uygulamalar daha hızlı ve etkin bir şekilde tatbik edilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu gerilemis ~ 9 yıl önce
Bundan 15 yil once Ankara dan cogu Avrupa sehirlerine direkt gidiliyordu. Ankara bir hubtu. Demek ki Anadolu da son 15 yilda her sey ilerledi ama hava tasimaciligi geriledi. Nasil oluyorsa Istanbul dan en cok trafik Ankara ya. Frankfurt, Munchen, Amsterdam dan ve bir cok sehirden Ankara direkt ucus var THY nin yok. Ne kendi ucuyor. Ne de yerli firmalari ucuruyor. Yalnizca yabanci firmalar Ankara ucuyor. Demek ki yeterli trafik var. Zaten 15 byil onceden bile bu yeterlilik vardi. THY ni, Turk devletini anlayan var mi? Turkiye yi turk devleti degil sanki istanbul kapitalistleri yonetiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Madem saw'a bir pist daha yapiliyor.ataturk neden genisletilmiyor da yikilip 3.havalimanı yapiliyor peki genisletilmek yerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Serdar bey hava trafiğini ders olarak okutucak derecede ehil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorma ~ 9 yıl önce
Sorma ya inanılmaz :) vor ne ise yarar diye sor kendisine bakalım ne diyecek ? Veya Türkiye'deki radarlar nerelerdedir diye sor bakalım hava trafiğine cok hakim olan Serdar beye bakalım ne diyecek :) komik olmayalım lütfen adamın Dünya'dan haberi yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000