17 Ağustos 2015, Pazartesi 09:31:39

Sabiha Gökçen'de Gazi'ye büyük ayıp

Kızını yolcu etmek için dün Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden gazi Hakan Mutlu, x-ray cihazından geçerken protez bacağının çıkarılması istenince hem şaşırdı hem üzüldü.
  • Yukarıda sayılan yetkilerden anlaşıldığı gibi kanun özel güvenlik görevlisine elle üst arama izni vermemiştir. Aynı şekilde 5188 sayılı yasanın 7 nci maddesi (f) bendine göre hava alanlarında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi, Özel Güvenlik Teşkilatı Hava Meydanı Koruma Yönergesi’ne göre, elle arama yapamaz. Yapacağı üst aramasını dedektör, duyarlı kapı gibi araçlar yardımıyla; bagaj, çanta v.s. yi ise X-ray cihazından geçirerek yapabilir. Elle üst arama veya bagaj ya da çantaların elle kontrolü ise, ancak genel kolluk kuvvetleri tarafından yapılabilir.[9] Tarama esnasında taramadan geçen kimsenin üstünde yabancı bir cisim varsa ve bu cismin tehlike teşkil edip etmediği bilinmiyorsa özel güvenlik görevlisinin ne yapacağı konusunda yukarıda anılan Yönerge dışında bir düzenleme bulunmamaktadır.
  • Boş konuşmayın. Altın kuraldır: Güvenlik prosedürleri ancak her zaman ve herkese uygulandığı zaman çalışır. Oradaki görevli ve uygulanan kurallar herkes kadar olduğu gibi o gazi, eşi ve çocuğunun da güvenliği için. Bizim millet ne meraklı herşeyi kişisel almaya? Güvenlik orada gaziye karşı kişisel bir çıkı yapmıyor, herkese uygulanan prosedürü ona da uyguluyor. Görevli bir kişinin işini yapması karşısında niye rencide olunuyor ben anlamadım? Abartmış da abartmış "karım kızım çocucum" falan diye. İki yüzlü olmayın; başka zaman "amerikan başkanı bile toplumda kurallara uyuyor, gerekirse trafikte bekliyor; bizde adamına göre muamele yapılıyor. herkes eşit olmalı kurallar herkes için geçerli olmalı" diye atıp tutarsınız sonra burada işini yapan güvenlik görevlisine "eğitimsiz, cahil vs vs" diye saydırırsınız. "Amerikada bile gaziler ayrıcalıklı" diye söze giren arkadaş; elma ile armutu karşılaştırma boşuna. Amerika'da aranmadan uçağa alınıyor mu gaziler?
  • Özel durumlu yolcular çıkarmak zorunda değildir.
  • Gazimiz VATAN SAGOLSUN diyor.. Ama böyle cahillerle nasıl vatan SAĞ olacak? Güvenlikci apaciboy ve apaçiladylere acil eğitim verilmeli!
  • Bizim berberin ciragi huso da ozel guvenlik sga da ..ne beklersinki bu adamlardan
  • Hem eski gazi hemde halen bir polis. Bu işin başka şekilde bir ayrıcalığı olmalı. Ayıp etmişler. Bence özür dilenmesi gerekir.
  • Özel güvenlik; sen adamlara gerekli eğitimi vermez isen olacağı bu.Zaten bu eğitimsiz adamlar havaalanlarında.Ali kıran baş kesen.
  • Malesef egitimsiz personel ve ik direktorunun tembeliginden ayip ayİp
  • Amerika'da gaziler her zaman ayricaliklidir. Araba alirken ciddi indirimler yapilir. Ucak,tren vs biletleri alirken de...Amerika gibi vergi ulkesinde, bircok vergiden muafdirlar.Hastanelerde,devlet dairelerinde ve ozel sirketlerde dahi bir isleri oldugunda veya ise alimlarda hep oncelikleri vardir. Toplumdan da buyuk saygi gorurler.Maas ve sosyal haklar oldukca iyidir. Begenmedigimiz,seytan vs dedigimiz Amerika'da durum bu...Bizde de haberde okudugumuz gibi ! Devletin basi sehide ''kelle'' derse,genelkurmay baskani ''teror orgutu lideri'' diye iceri atilirsa,asker,polis teroristlere karsi sirf oy ve iktidar ugruna etkisiz hale getirilirse butun bunlar normaldir ! Bir ulkenin,milletin kendisine hizmet eden,etmis ve bu ugurda hayatlari mahfolmus,sakat kalmis,sehit olmus insanlara ve ailelerine bu kadar saygisiz olmasina,bu kadar sahipsiz birakmasina,bu kadar haksizliklara Allah razi gelmez, gelmiyor da ve bunu da bu ulkeye bircok kez belli etti hala daha ediyor ama hala akillanmiyoruz !
  • her onune gelenı guvenlık yaparsana boyle olur

Mutlu, güvenlik görevlilerine gazi kimliğini gösterse de protez bacağını kutuya koyarak güvenlik noktasından geçebildi.

Kuzey Irak’a yönelik 1997’de gerçekleştirilen Çekiç Harekatı’nda tim komutanı olarak görev yapan Hakan Mutlu(43), mayın patlaması sonucu sağ bacağını diz altından kaybetti. Tedavisinin ardından protez bacak takılan Mutlu, polis olarak görevine devam ediyor.

Hakan Mutlu, dün eşiyle birlikte kızını yolcu etmek için Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitti. Arama noktasından geçmek isteyen Mutlu’dan şort giymesine rağmen görevliler, protez bacağını çıkarmasını istedi. Mutlu, gazi kimliğini gösterip duruma itiraz etse de, protezi çıkarmadan geçişine izin verilmedi. Gazi Mutlu, çaresiz protez bacağını çıkarıp bir kutuya koydu ve x-ray’den geçebildi.

Mutlu, “Yıllardır yurtiçine ve yurtdışına seyahat ediyorum, ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Azılı suçlu gibi aranmak hiç hoş değildi. Kızımın ve eşimin yanında beni rencide ettiler” dedi. (Milliyet)

Sabiha Gökçen'de Gazi'ye büyük ayıp

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

KANUN ~ 9 yıl önce
Yukarıda sayılan yetkilerden anlaşıldığı gibi kanun özel güvenlik görevlisine elle üst arama izni vermemiştir. Aynı şekilde 5188 sayılı yasanın 7 nci maddesi (f) bendine göre hava alanlarında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi, Özel Güvenlik Teşkilatı Hava Meydanı Koruma Yönergesi’ne göre, elle arama yapamaz. Yapacağı üst aramasını dedektör, duyarlı kapı gibi araçlar yardımıyla; bagaj, çanta v.s. yi ise X-ray cihazından geçirerek yapabilir. Elle üst arama veya bagaj ya da çantaların elle kontrolü ise, ancak genel kolluk kuvvetleri tarafından yapılabilir.[9] Tarama esnasında taramadan geçen kimsenin üstünde yabancı bir cisim varsa ve bu cismin tehlike teşkil edip etmediği bilinmiyorsa özel güvenlik görevlisinin ne yapacağı konusunda yukarıda anılan Yönerge dışında bir düzenleme bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartmayın ~ 9 yıl önce
Boş konuşmayın. Altın kuraldır: Güvenlik prosedürleri ancak her zaman ve herkese uygulandığı zaman çalışır. Oradaki görevli ve uygulanan kurallar herkes kadar olduğu gibi o gazi, eşi ve çocuğunun da güvenliği için. Bizim millet ne meraklı herşeyi kişisel almaya? Güvenlik orada gaziye karşı kişisel bir çıkı yapmıyor, herkese uygulanan prosedürü ona da uyguluyor. Görevli bir kişinin işini yapması karşısında niye rencide olunuyor ben anlamadım? Abartmış da abartmış "karım kızım çocucum" falan diye. İki yüzlü olmayın; başka zaman "amerikan başkanı bile toplumda kurallara uyuyor, gerekirse trafikte bekliyor; bizde adamına göre muamele yapılıyor. herkes eşit olmalı kurallar herkes için geçerli olmalı" diye atıp tutarsınız sonra burada işini yapan güvenlik görevlisine "eğitimsiz, cahil vs vs" diye saydırırsınız. "Amerikada bile gaziler ayrıcalıklı" diye söze giren arkadaş; elma ile armutu karşılaştırma boşuna. Amerika'da aranmadan uçağa alınıyor mu gaziler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VSVA ~ 9 yıl önce
HELAL BE AGZINA YUREGINE SAGLIK SENIN . O KADAR BEYIN ENGELLISI INSANA GUZEL BIR ACIKLAMA YAPMISIN AMA NE ANLAR BUNLAR
sen abartma ! ~ 9 yıl önce
abuk sabuk yorum yapmayin ! kimse amerikada gaziler ucaga aranmadan aliniyor demiyor,onlara orada gosterilen saygiyi,ilgiyi,alakayi yaziyor, iyi oku ! ayrica gazi ''azili suclu gibi aranmaktan'' muzdarip! bir vatandasin bacaginda demir,civi,platin vs varsa ne yapacaklar, adamin bacagini kesip xray'e mi koyacaklar ? sen ve vsva rumuzlu saksakcin gazi veya ozurlu olsaydiniz,takma bacakla yasamak zorunda kalsaydiniz,ayni sekilde rencide edilseydiniz ayni seyleri yazacak miydiniz ?
inter milan ~ 9 yıl önce
önce 5187 sayılı kanunu oku sonra git o havalimanına bak bakalım herkes aranıyormu ondan sonra bir daha yaz yorumunu
VSVA ~ 9 yıl önce
SEN ABARTMA! ANLAŞILMAYAN BIR KONU VAR SANIRIM . GUVENLIK O YOLCUYU ARAMAYIP ICERDE O YOLCU YUZUNDEN HER HANGI BIR OLAY GERCEKLESSE SONUNDA NE CEVAP VERECEKTINIZ ACABA ?? UNUTMAYIN ISTANBUL ADLIYESINDE BEN AVUKATIM DIYE ARANMADAN ICERI GIRDI VE INSANLAR OLDU. GAZIMIZDEN ALLAH RAZI OLSUN FAKAT YUZEYSEL DUSUNUN BIRAZ LUTFEN
havacı ~ 9 yıl önce
Özel durumlu yolcular çıkarmak zorunda değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NECO ~ 9 yıl önce
Gazimiz VATAN SAGOLSUN diyor.. Ama böyle cahillerle nasıl vatan SAĞ olacak? Güvenlikci apaciboy ve apaçiladylere acil eğitim verilmeli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim berberin ciragi huso da ozel guvenlik sga da ..ne beklersinki bu adamlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxx ~ 9 yıl önce
Hem eski gazi hemde halen bir polis. Bu işin başka şekilde bir ayrıcalığı olmalı. Ayıp etmişler. Bence özür dilenmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Özel güvenlik; sen adamlara gerekli eğitimi vermez isen olacağı bu.Zaten bu eğitimsiz adamlar havaalanlarında.Ali kıran baş kesen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsg de ilkler bitmez ~ 9 yıl önce
Malesef egitimsiz personel ve ik direktorunun tembeliginden ayip ayİp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek bos ! ~ 9 yıl önce
Amerika'da gaziler her zaman ayricaliklidir. Araba alirken ciddi indirimler yapilir. Ucak,tren vs biletleri alirken de...Amerika gibi vergi ulkesinde, bircok vergiden muafdirlar.Hastanelerde,devlet dairelerinde ve ozel sirketlerde dahi bir isleri oldugunda veya ise alimlarda hep oncelikleri vardir. Toplumdan da buyuk saygi gorurler.Maas ve sosyal haklar oldukca iyidir. Begenmedigimiz,seytan vs dedigimiz Amerika'da durum bu...Bizde de haberde okudugumuz gibi ! Devletin basi sehide ''kelle'' derse,genelkurmay baskani ''teror orgutu lideri'' diye iceri atilirsa,asker,polis teroristlere karsi sirf oy ve iktidar ugruna etkisiz hale getirilirse butun bunlar normaldir ! Bir ulkenin,milletin kendisine hizmet eden,etmis ve bu ugurda hayatlari mahfolmus,sakat kalmis,sehit olmus insanlara ve ailelerine bu kadar saygisiz olmasina,bu kadar sahipsiz birakmasina,bu kadar haksizliklara Allah razi gelmez, gelmiyor da ve bunu da bu ulkeye bircok kez belli etti hala daha ediyor ama hala akillanmiyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksız ~ 9 yıl önce
her onune gelenı guvenlık yaparsana boyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000