08 Aralık 2019, Pazar 14:21:52

Sabiha Gökçen yılın en iyi rakamına ulaştı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda kasım ayına ait yolcu ve uçak bilgileri açıklandı.
  • Acilen bakıma alınması gerekiyor çok vasat durumda.
  • Çok memnunuz. Her hafta uçuşum oluyor. Yeni liman her anlamda çile. Sabiha pratik herşey hızlı. Ayrıca pgs fiyatlar konfor harika
  • Özellikle milyonlarca yolcuyu sadece bir kapıdan çıkararak doğruca taksicilerin ve hanutçuların kucağına atan yönetim anlayışından ötürü bile havalimanı yönetimini tebrik etmek lazım!!! Çıkış kapısına gelip sadece gözlemlerseniz bile ucuz bir otogardan farkı olmadığını görürsünüz. Uluslararası bir havalimanı görüntüsünden çok daha ötede bir yer. Her yerde karambol, keşmekeş, yoğun trafik hakim. Tüm yolcuları tek bir kapıdan çıkarmanın yaratmış olduğu güvenlik açığını daha yazmadım bile. Kalite gerçekten yerlerde. Sürekli kendini bu haber sitesine övdürten yönetimi tebrik ederiz...
  • ATC haric
  • siz hava alanlarini sadece istanbulda ikamet edenler icin dusunmeyin anadolunun bir cok sehri yurt disi ucuslari icin saw.i tercih ediyor ve ic hat baglantilarinida ozellikle saw. i israrla istiyorlar sadece bilgi amacli paylasmak istedim.
  • Sabiha gokcen malezyalilarin , yeni havalimani garabeti tamamen bunlara yaradi , yeni havalimani nin yolcuya eziyeti nedeniyle avrupa yakasinda oturanlar bile sabiha yi tercih ediyor artik ..

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda kasım ayına ait yolcu ve uçak bilgileri açıklandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 11 ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 32 milyon 627 bin yolcuya hizmet verildi.

Dış hatlarda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 12 milyon 866 bin, iç hat yolcusu ise 19 milyon 760 bin olarak gerçekleşti. Öte yandan yılın ilk 11 ayında toplam 210 bin 341 uçak iniş ve kalkış gerçekleştirdi. Bunlarda 121 bin 786'sı iç hatlar, 88 bin 555 dış hatlar uçuşu olarak gerçekleşti.

KASIM AYINDA 2 MİLYON 859 BİN YOLCU

Açıklamaya göre, kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 2 milyon 859 bin yolcuya hizmet verildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2019 yılının ocak ayından itibaren artış gösteren dış hat yolcusu kasım ayında da devam etti. Kasım ayında dış hat yolcusu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 1 milyon 118 bin olarak gerçekleşti. İç hat yolcusu ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artış ile 1 milyon 740 bin olarak gerçekleşti.

ZAMANINDA KALKIŞ ORANI YÜZDE 93

Sabiha Gökçen Havalimanı ISG Airport Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kasım 2019'da zamanında kalkış oranının yüzde 93 olduğunu ifade etti. Soysal, "Bu yılın ilk 11 ayında toplam 32.6 milyon yolcuya hizmet verdik. Öte yandan Kasım ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda zamanında kalkış oranı ise %93 olarak gerçekleşti. Bu oran bu yılın ilk 11 ayındaki en yüksek değer oldu"

Sabiha Gökçen yılın en iyi rakamına ulaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bakım ~ 4 yıl önce
Acilen bakıma alınması gerekiyor çok vasat durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha candır ~ 4 yıl önce
Çok memnunuz. Her hafta uçuşum oluyor. Yeni liman her anlamda çile. Sabiha pratik herşey hızlı. Ayrıca pgs fiyatlar konfor harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER ~ 4 yıl önce
Özellikle milyonlarca yolcuyu sadece bir kapıdan çıkararak doğruca taksicilerin ve hanutçuların kucağına atan yönetim anlayışından ötürü bile havalimanı yönetimini tebrik etmek lazım!!! Çıkış kapısına gelip sadece gözlemlerseniz bile ucuz bir otogardan farkı olmadığını görürsünüz. Uluslararası bir havalimanı görüntüsünden çok daha ötede bir yer. Her yerde karambol, keşmekeş, yoğun trafik hakim. Tüm yolcuları tek bir kapıdan çıkarmanın yaratmış olduğu güvenlik açığını daha yazmadım bile. Kalite gerçekten yerlerde. Sürekli kendini bu haber sitesine övdürten yönetimi tebrik ederiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kule ~ 4 yıl önce
ATC haric

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acenta ~ 4 yıl önce
siz hava alanlarini sadece istanbulda ikamet edenler icin dusunmeyin anadolunun bir cok sehri yurt disi ucuslari icin saw.i tercih ediyor ve ic hat baglantilarinida ozellikle saw. i israrla istiyorlar sadece bilgi amacli paylasmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 4 yıl önce
Sabiha gokcen malezyalilarin , yeni havalimani garabeti tamamen bunlara yaradi , yeni havalimani nin yolcuya eziyeti nedeniyle avrupa yakasinda oturanlar bile sabiha yi tercih ediyor artik ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı ~ 4 yıl önce
Avrupa yakasından hangi akılla SAW’a gelir insan?
Her Akıllı Gelir ~ 4 yıl önce
Öncelikle bilet fiyatları uygun. Şimdi 'avrupadaki hangi akıllı insan uçak için saw' a gelir diye sorduğun için havacılıkla uzaktan yakından alakan olmadığını anlıyorum. Bilet fiyatları neden farklı? Mesela thy neden saw ile ist'te aynı fiyatları veremiyor? 1- Taxi Fuel: Uçaklar taxi fuel dediğimiz park pozisyonundan pist başına gidene kadar yaktığı yakıttan ötürüdür. Bu yakıt uçak tipine göre değişiklik göstermekle beraber bir boeing 737-800 baz alırsak saw'da 200-250 kg civarındayken ist'te 800-850 kg civarı. Yakıtın litresinin 1 dolar olduğunu hesap edersek, ki bunu kilograma çevirirkende yakıt düşeceğinden dolayı fiyat yükselecek. Bknz: 1 litre = 0.79 kilogram 2- Alan Fiyatları: her şirket bulunduğu havaalanında durduğu süre boyunca bir anlaşma çerçevesinde belirli bir kiralama bedeli öder. Bu fiyat saw'da x iken ist'te 3x'tir. Gibi gibi bir çok sebep sayabilirim. Ama önce akıllı olman gerek. Anlaman gerek.. Anladın mı hangi akıllı arkadaşım :)
Sen ~ 4 yıl önce
Gelme hakkı
Her Akıllı Gelir’e Cevap ~ 4 yıl önce
Aynen kesin öyledir, kesin SAW’da alan maliyeti x’ken İGA’da 3x’tir, madem bilmiyorsun aç da incele DHMİ KÖİ Ücret tarifesi 2020’yi
Tabiki ~ 4 yıl önce
Ben

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000