17 Ağustos 2022, Çarşamba 15:06:05

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dünyaya açılan kapıları arttı

Dış hatlar yolcusu yüzde 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlardaki kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırıldı.
  • Bu havalimanının ismi ne zaman değişecek? sivilleri bombalayan bir kadının isminin kullanılması çok rahatsız edici.
  • O kapıları boşuna açtınız yabancı yolcular başka kapıdan çıkınca biz iş yapamaz olduk
  • Tebrikler.Yolcu için pretik kolay bir terminal gerçekten. İga gibi 2 km.yürümüyoruz gatelere.Kolaylık düşünmek ve sağlamak iyi insanlara has bir özelliktir.
  • Ah be sayın ceo liyakat olmayınca bu işletde olmuyor. Bu nasıl bir dünya
  • Ek dış hat uçuş planlanıyor ama pasaport kontrol noktasının yetersizliğini kimse önemsemiyor. Yoğun saatlerdeki sıralar güvenlikten başlıyor. Önce yapıp sonra planlıyoruz...
  • 308/ 315 arası dış hatlara geçince bundan sonrada iç hatlar kısmı baya sıkıntı olacak sadece açık kapilarda bir salon kalıyor aynı anda sadece 10 tane bording yapılabiliyor iptalller gecikmeler gerisini siz dusunun
  • Pist yok ama kapi acmak marifet! 2. pistin ve metronun cozulmesi gerekli. Gerisi hikaye...
  • Bitmeyen metro
  • Yolculara karşı sağladığımız bu konforu personelimize karşı gösteremiyoruz deseydin keşke. Sen içtiğin çay için savunma verecek ve personel ile görüşmemek için asistanına bul bir bahane diyecek kadar düşük bir ceo’sun canım.

Dış hatlar yolcusu yüzde 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlardaki kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırıldı.

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), iç ve dış hat seferlerindeki artıştan dolayı iç ve dış hat kapılarında yeni düzenlemeye gitti. Bus Gate Genişleme Projesi kapsamında renovasyon çalışması tamamlanan İSG terminalinde, iç hatlarda yer alan 308 ile 315 arasında bulunan tüm kapılar dış hatlar için hizmet vermeye başladı. Yapılan değişiklikle dış hatlara bağlanan kapıların yeni numaraları 501 ile 508 A-B olarak belirlendi. İç hat yolcularının kullandığı 401 ile 410 arasındaki kapılar da A-B olarak kullanılmaya devam edecek. Yeni uygulama, havaalanındaki yolcu akışına hız kazandıracak.

Beklemeler son buluyor

Operasyonel süreçleri hızlandıracak Bus Gate Genişleme Projesi, kapılara yanaşan uçakların yaklaşık 30 dakika sonra yeniden yolcu alımına da fırsat verecek. ‘Şehrin havalimanı’ İSG’de bekleme sürelerini ortadan kaldıracak projeyle yeni hat planlamaları yapılabilecek. Bu planlamaların etkisi ve yeni uçuş destinasyonlarının eklenmesiyle havalimanının Türkiye ekonomisi için oluşturduğu katma değerin artacağı, ilave dış hat yolcusuyla yine ekonomik büyümede katalizör görevi gören turizme de katkı yapacağı öngörülüyor.

Yeni düzenlemeyle operasyon süreçleri kolaylaşırken, yolcu trafiğindeki artıştan kaynaklı oluşabilecek beklemelerin önüne geçilecek.

Albayrak: “Yolcu konforunu artırıcı önlemler alıyoruz”

Yeni düzenlemeyle artan dış hatlar yolcusuna konfor sağlamayı ve iyi bir havalimanı deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini belirten İSG CEO’su Berk Albayrak, “Havalimanımızda 2019’a kıyasla dış hatlar yolcu sayısında yüzde 5, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 125 yaşanan artışla meydan trafiğinde iç hat ve dış hat yolcu oranlarımız ilk defa yüzde 50 olarak eşitlendi. Bu sebeple terminal içinde yolcularımızın konforunu artırıcı bir dizi önlemler almaya ağırlık verdik. Uçuş ve yolcu deneyimlerini kolaylaştırmak için inovatif çözümler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Yurt dışı yolcularında yaşadığımız artışın devamı gelecektir, yeni destinasyonlara uçuşlar artabilir. Bu nedenle yolcu memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın dünyaya açılan kapıları arttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ismi değişmeli ~ 2 yıl önce
Bu havalimanının ismi ne zaman değişecek? sivilleri bombalayan bir kadının isminin kullanılması çok rahatsız edici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taksici ~ 2 yıl önce
O kapıları boşuna açtınız yabancı yolcular başka kapıdan çıkınca biz iş yapamaz olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Congrats ~ 2 yıl önce
Tebrikler.Yolcu için pretik kolay bir terminal gerçekten. İga gibi 2 km.yürümüyoruz gatelere.Kolaylık düşünmek ve sağlamak iyi insanlara has bir özelliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo ~ 2 yıl önce
Ah be sayın ceo liyakat olmayınca bu işletde olmuyor. Bu nasıl bir dünya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kontrol Noktası ~ 2 yıl önce
Ek dış hat uçuş planlanıyor ama pasaport kontrol noktasının yetersizliğini kimse önemsemiyor. Yoğun saatlerdeki sıralar güvenlikten başlıyor. Önce yapıp sonra planlıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw personeli ~ 2 yıl önce
308/ 315 arası dış hatlara geçince bundan sonrada iç hatlar kısmı baya sıkıntı olacak sadece açık kapilarda bir salon kalıyor aynı anda sadece 10 tane bording yapılabiliyor iptalller gecikmeler gerisini siz dusunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. pist ~ 2 yıl önce
Pist yok ama kapi acmak marifet! 2. pistin ve metronun cozulmesi gerekli. Gerisi hikaye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmeyen metro ~ 2 yıl önce
Bitmeyen metro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ? ~ 2 yıl önce
Yolculara karşı sağladığımız bu konforu personelimize karşı gösteremiyoruz deseydin keşke. Sen içtiğin çay için savunma verecek ve personel ile görüşmemek için asistanına bul bir bahane diyecek kadar düşük bir ceo’sun canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pazara kadar degil istinafa kadar diyenler:) ~ 2 yıl önce
kahvaltiya gelmeyenler başrollerdeydiler:)))))ne oldu whatsappden gitmeyin demedilermi yada kapida bekleyip geri gidin demedilermi yoksa lokum mu vermediler bu sefer:)pazara kadar değil istinafa kadar mi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000