09 Kasım 2018, Cuma 12:09:49

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bir ilk daha

Sabiha Gökçen Havalimanı, bu sefer de ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi olarak bilinen, şirketlerin ve müşterilerinin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası sertifikayı alan ilk havalimanı oldu.
  • Tebrikler
  • Babamız
  • Ya anlamakta zorluk çekiyorum neresini tutsan dökülen havaalanı HERŞEY keşmekeş...kuyruk..pis...bilemedim
  • Kaç para ki bu belge ?
  • bastirinca her turlu belgeyi alirsin

Türkiye'nin ilk engelsiz havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı, bu sefer de ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi olarak bilinen,  şirketlerin ve müşterilerinin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası sertifikayı alan ilk havalimanı oldu.

Dünyanın en kapsamlı standardı olarak gösterilen ISO27001 uyumluluğu ile birlikte müşterilerin finansal verileri, fikri mülkiyetleri, hassas müşterilerin bilgilerinin korunmasının yanı sıra havalimanında fiziki ve dijital varlıkların  güvenliğini sağlanması , risklerin ortaya çıkarılması ve analiz edilmesi yoluyla bilgi sistemlerinin korunması hedefleniyor.

"BELGEYİ ALMAK KOLAY OLMADI"

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG'nin Stratejik Planlama ve Risk Müdürü Kerem Maybek, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Dünyanın en kapsamlı standardı olarak gösterilen ISO27001'in, havalimanı işletmesi gibi kamu, özel sektör ve birçok tedarikçisi bulunan Sabiha Gökçen havalimanında kurulumu ve devamlılığının sağlanması zor bir işti.  Uyumlu ve iştahlı bir takımla başarılmayacak bir iş olmadığından, ISO27001 hazırlık sürecimiz çok verimli geçti. Bunu sadece proje ekibine mal etmek tabi ki haksızlık olur. ISO27001 şirketin tüm çalışanlarını ilgilendiren bir standart olduğundan, Gerek üst yönetim desteği, gerek çalışma arkadaşlarımızın desteği olmadan bunu başarmamız imkânsızdı. Bu destekle yola çıkarak Havalimanı işletmesi adı altında ISO27001'i ilk alan şirket ISG oldu. Havalimanında şu an itibarı ile hizmet verdiğimiz yolcuların güvenliğinden sorumlu olduğumuz gibi ve tüm bilgi varlıklarının da güvenliğinden sorumluyuz. Yap işlet devret modeli olan şirketimizin bu bilgi varlıkları aynı zamanda milletimizin öz sermayesi olduğundan, bunları korumak için ilerleyen süreçlerde de uygulamalarımızı iyileştirmekten vazgeçmeyeceğiz"

ISO27001 nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin ve müşterilerinin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir standardizasyondur. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi yani ISO27001 , İş yerinde fiziki ve digital ortama güven katmak , risklerin ortaya çıkarılması ve analizi yoluyla bilgi sistemlerini korumak gibi faydaların yanı sıra  paydaşların güvenini kazanmayı sağlaması gibi avantajlara sahip bir sistemdir.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bir ilk daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Hedefimiz basari ~ 5 yıl önce
Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ersel Göral ~ 5 yıl önce
Babamız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zzz ~ 5 yıl önce
Ya anlamakta zorluk çekiyorum neresini tutsan dökülen havaalanı HERŞEY keşmekeş...kuyruk..pis...bilemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belge ~ 5 yıl önce
Kaç para ki bu belge ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parayi ~ 5 yıl önce
bastirinca her turlu belgeyi alirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahaha :) ~ 5 yıl önce
ISO27001’in parayla alınacağını düşünem cahile bak sen:))
cahillik gerçekten ~ 5 yıl önce
ne yazıkki bu o tarz belgelerden değil..proje ekibinin günlerce çalışması, tüm prosedürlerin oluşturulması, tüm terminal personeline verilen bilgi sistemleri farkındalık eğitimleri, sayısız fishing testleri, başarısız olunması durumunda tekrar eğitimleri, bunlara emek harcandı, para değil ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000