20 Şubat 2019, Çarşamba 08:24:00

İstanbul'da hava trafiği felç oldu!

İstanbul'da bu sabah etkili olan yoğun sis nedeniyle çok sayıda uçak gecikmeli olarak iniş yaparken bazı uçaklar yakın meydanlara yönlendirildi.
  • ARKADAŞ 60 KM İLERİDE 03 MART TA FULL KAPASİTE ÇALIŞACAK OLAN İSTANBUL YENİ HAVALİMANI VAR İKEN NE SEBEPLE BAŞKA MEYDANLARA YÖNLENDİRME YAPTINIZ ? NE YOKSA BU HAVADA YENİ HAVA LİMANINA UÇAK İNDİREMİYOR MUSUNUZ ? ? ? MADEM ÖYLE YANLIŞ YERE NE DİYE HAVA LİMANI YAPTIRDINIZ ? ? ? BU MİLLETİN PARALARINI MİLLETE KÜFÜR EDEN MÜTEAHHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ ? ? ?
  • Neden ISLye yonlendirmediler?
  • ee cat3 ?

İstanbul'da bu sabah etkili olan yoğun sis nedeniyle çok sayıda uçak gecikmeli olarak iniş yaparken bazı uçaklar yakın meydanlara yönlendirildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; bu sabah saat 06:00-08:00 sularında Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında adeta sis kabusu yaşandı. Çok sayıda yolcu uçağı havada dakikalarca tur atmak zorunda kalırken, Erzincan-İstanbul(SAW) ile Trabzon-İstanbul seferini gerçekleştiren AnadoluJet uçakları ile Türk Hava Yolları'nın İzmir-Sabiha Gökçen seferini düzenleyen uçağı Bursa Yenişehir Havalimanı'na yönlendirildi. Pegasus Havayolları'nın Dubai, Maskat ve Gaziantep'ten Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden uçakları da Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.

Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı'na inmesi planlanan TK693 sefer sayılı Kahire-İstanbul, TK775 sefer sayılı Maskat-İstanbul ve TK703 sefer sayılı Hurgada-İstanbul uçakları da Tekirdağ Çorlu Havalimanı'na yönlendirildi.

Uçağın, sisin etkisini azaltmasıyla yeniden Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına yönlendirileceği öğrenildi.

BİLAL EKŞİ'DEN SİS AÇIKLAMASI

Öte yandan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, konu hakkında bilgilendirme yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ekşi, "Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanındaki yoğun sis sebebi ile zorunlu olarak Havalimanı iniş kalkış kapasitesi düşmüştür. Bu sebeple seferlerimizde gecikmeler olmaktadır. Saat 10 lokal itibariyle görüş mesafesinin normale döneceği beklenmektedir. Tüm ekiplerimiz oluşan bu aksaklığın etkilerini azaltmak ve sizleri güvenle ulaştırmak için gayret etmektedirler. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

©AirportHaber.com







İstanbul'da hava trafiği felç oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

YENİ HAVALİMANI ~ 5 yıl önce
ARKADAŞ 60 KM İLERİDE 03 MART TA FULL KAPASİTE ÇALIŞACAK OLAN İSTANBUL YENİ HAVALİMANI VAR İKEN NE SEBEPLE BAŞKA MEYDANLARA YÖNLENDİRME YAPTINIZ ? NE YOKSA BU HAVADA YENİ HAVA LİMANINA UÇAK İNDİREMİYOR MUSUNUZ ? ? ? MADEM ÖYLE YANLIŞ YERE NE DİYE HAVA LİMANI YAPTIRDINIZ ? ? ? BU MİLLETİN PARALARINI MİLLETE KÜFÜR EDEN MÜTEAHHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ ? ? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISL ~ 5 yıl önce
Neden ISLye yonlendirmediler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 5 yıl önce
Sabiha ve Atatürk o konumdaysa 3. Havalimanını sen düşün.
CAT3 ~ 5 yıl önce
ee cat3 ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cat3 ~ 5 yıl önce
Sabihada Cat 2 ve 3 iniş yok
cat ~ 5 yıl önce
cat 2 var. cat 3 yok.
Tulgar ~ 5 yıl önce
Bu DHMI’nin bir ayibidir. Istanbul anadolu yakasindaki tek havaalani birak CAT-III olmasini CAT-II bile yok. Ustelik Türkiye’deki ilk 2 havaalani icinde. (2018 rakamlari, tum ucak ve yolcu sayisina gore.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000