10 Mayıs 2021, Pazartesi 09:48:51

Sabiha Gökçen Havalimanı'da 2. pist ne durumda?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2015 yılında yapımına başlanan ikinci pistte son durum ne? İşte yapımı yılan hikayesine dönen pistle ilgili detaylar...
  • SGH olan tüm herşey insanların zorunlu olarak 3.havalimanını tercih etmeleri için yapılan bilinçli durumlardır. 3.pisti yapan firmalar 5 kardeş mütahitlerden, 3.yolcu garantisi verilmiş iken, paralı köprü, otoyollar yapılmış iken sabihanın tam kapasite çalışması istenir mi? Aklıma gelmişken METRO ulaşımı ne oldu?
  • 7 yılda bırak pist yapmayı şehir yaparsın bee!
  • Secim sonrasi yeni hukumet bitirir
  • 2050 de biter. Az kaldı. 50.yil hediyesi olarak düşünüyoruz size,acele yok.
  • O piste birileri için 25 yıllığına yolcu garantisi verilse idi 3 sene önce biterdi.
  • Yukarıdaki haberde yeralan "tünellerin deprem yönetmeliğine uygunluğu konusunda sorun olduğu ve bu nedenle pistin hizmete alınma süresinde gecikme yaşanabileceğini öğrenildi." bölümü yüzde 90 olasılıkla açılışı uzatmak için uydurulmuş bir yalan. Eğer doğruysa sorumlularının görevi ihmalden filan değil , kamuyu bilerek ve kasıtlı olarak zarara uğratmaları nedeniyle onlarca yıl hapis cezasına çarptırılmaları gerekir.
  • Geçen yıl bu zamanlar;nisan,mayıs;pandeminin ilk ayları uçuşlar sıfırlanmışken mevcut pistin bozuk bölümleri sökülüp yeniden betonlandı.
  • Koskoca istanbul havalimanini yaptilar bir pisti yapamamalari akil isi degil,saygilar
  • IGA'nin sahipleri istedikleri zaman bitirecekler. muhtemelen 2025'te biter.
  • Yapacaklarini acacaklarinimi saniyorsunuz? Devrin ozetidir isine geleni yapar gelmeyeni yapmaz, halkin menfaatini kamu yarari neymis? Bunlari gozeten varmi hele?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2015 yılında yapımına başlanan ikinci pistte son durum ne? İşte yapımı yılan hikayesine dönen pistle ilgili detaylar...

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda mevcut piste paralel inşa edilen 3 bin 500 metre uzunluğundaki ikinci pistin yapımında sona yaklaşıldı. Ancak tünellerin deprem yönetmeliğine uygunluğu konusunda sorun olduğu ve bu nedenle pistin hizmete alınma süresinde gecikme yaşanabileceğini öğrenildi.

İlk olarak 2019 yılının sonunda hizmete alınması planlanan ikinci pist istenilen süre zarfında tamamlanamamış ve sonrasında da Covid-19 pandeminin de araya girmesiyle çalışmalar kısıtlı şartlarda sürdürülmüştü.

AirportHaber'e ulaşan son görüntüde pist yapım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu ve Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapılarından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki trafiğin rahatlaması bekleniyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin hizmete girmesi ile mevcut pist bakıma alınması planlanıyor. Mevcut pistin bakımının tamamlanmasının ardından paralel olarak iki pistin aynı anda hizmete girmesi ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saatlik iniş ve kalkış kapasitesi 40'tan 80'e ulaşacak.

İkinci pist için yaklaşık 7 yıl önce ihale yapılmıştı. Geçen süre zarfında İstanbul Havalimanı baştan aşağı inşa edilip hizmete alınırken, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tek bir pistin inşa sürecinin bu derece uzatılması havacılık camiasında 'üvey evlat muamelesi' olarak nitelendirilmişti. 

©AirportHaber.com

Sabiha Gökçen Havalimanı'da 2. pist ne durumda?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Asabiha ~ 3 yıl önce
SGH olan tüm herşey insanların zorunlu olarak 3.havalimanını tercih etmeleri için yapılan bilinçli durumlardır. 3.pisti yapan firmalar 5 kardeş mütahitlerden, 3.yolcu garantisi verilmiş iken, paralı köprü, otoyollar yapılmış iken sabihanın tam kapasite çalışması istenir mi? Aklıma gelmişken METRO ulaşımı ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SE7EN ~ 3 yıl önce
7 yılda bırak pist yapmayı şehir yaparsın bee!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Secimsonrasi ~ 3 yıl önce
Secim sonrasi yeni hukumet bitirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50.yil plani ~ 3 yıl önce
2050 de biter. Az kaldı. 50.yil hediyesi olarak düşünüyoruz size,acele yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 3 yıl önce
O piste birileri için 25 yıllığına yolcu garantisi verilse idi 3 sene önce biterdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deprem yönetmeliği ~ 3 yıl önce
Yukarıdaki haberde yeralan "tünellerin deprem yönetmeliğine uygunluğu konusunda sorun olduğu ve bu nedenle pistin hizmete alınma süresinde gecikme yaşanabileceğini öğrenildi." bölümü yüzde 90 olasılıkla açılışı uzatmak için uydurulmuş bir yalan. Eğer doğruysa sorumlularının görevi ihmalden filan değil , kamuyu bilerek ve kasıtlı olarak zarara uğratmaları nedeniyle onlarca yıl hapis cezasına çarptırılmaları gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnfo ~ 3 yıl önce
Geçen yıl bu zamanlar;nisan,mayıs;pandeminin ilk ayları uçuşlar sıfırlanmışken mevcut pistin bozuk bölümleri sökülüp yeniden betonlandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha Gokcen ~ 3 yıl önce
Koskoca istanbul havalimanini yaptilar bir pisti yapamamalari akil isi degil,saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 3 yıl önce
Şu an ihtiyaç yokki;ne acelesi var,bir yıl sonra bitse ne kaybederiz? Tek pist 34 milyon yolcu geçirmiş,bu yıl 20 milyonu bile bulmaz.
Kediye ~ 3 yıl önce
Kediye cigeri vermissin ..
IGA ~ 3 yıl önce
IGA'nin sahipleri istedikleri zaman bitirecekler. muhtemelen 2025'te biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 3 yıl önce
Yapacaklarini acacaklarinimi saniyorsunuz? Devrin ozetidir isine geleni yapar gelmeyeni yapmaz, halkin menfaatini kamu yarari neymis? Bunlari gozeten varmi hele?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000