10 Temmuz 2018, Salı 10:41:22

Sabiha Gökçen 6 ayda 16 milyonu aştı

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yılın ilk 6 ayında yolcu sayısını geçen yıla göre % 12 oranında artırarak, toplam 16.2 milyon kişiye ev sahipliği yaptı.
  • AHL kapandıktan sonra Avrupa yakasında yaşayanlar bile SAW'ı tercih edecekler. Kimse 3 havalimanı için 3 saat yol gitmez. Dolayısıyla 3. havalimanı istediği yolcuya ulaşamayacak. Ha desenize nasıl olsa bizler uçmayanların parasını ödeceyeceğiz. Tıpkı köprülerde olduğu gibi.
  • Siz asıl AHL kapaninca görün SAW'ı.
  • Yetkililere buradan rica ediyoruz. Türkiye'nin en büyük 2. havalimanının sadece bir tane köy yolu gibi pisti var. Ankara'ya bakıyorum 2 tane Antalyada ise 3 tane(biri çok aktif değil sanırım) yeni havalimanında hepsi tamamlandığında 6 tane olacak. çok mu zor şuraya 2. pisti yapmak sayın yetkililer? 3. havalimanı ortada yokken buraya 2. pist lazım diye kaptanından yolcusuna söyleniyordu. 3. havalimanı açılacak hala pist çalışmasında ilerleyen bişey yok( tünel yapıldı o da bekliyor). yaz geldi meydan slotları da başladı. Yeni ek terminalle beraber burası tek pisti haketmiyor.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yılın ilk 6 ayında yolcu sayısını geçen yıla göre % 12 oranında artırarak, toplam 16.2 milyon kişiye ev sahipliği yaptı.

Bugüne kadar elde ettiği yolcu artış oranlarıyla sadece Türkiye’de değil yurtdışında da birçok başarı elde eden ve yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise 13’üncü  havalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, ilk 6 ayda çift haneli büyüme rakamına ulaştı. Geçen yılın Ocak-Haziran döneminde 14.4 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen’den bu yılın aynı döneminde 16.2 milyon yolcu geçiş yaptı. Buna göre ilk 6 ayda yolcu artışı % 12 oldu. Bu yılın ilk 6 ayında dış hat yolcu sayısı geçen yıla göre % 13 artışla 5.2 milyon olurken, iç hat yolcu sayısı da % 12 oranında artarak yaklaşık 11 milyona ulaştı. Aynı dönemde havalimanından iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise % 7 oranında artarak, 106.631 oldu.

Öte yandan sadece Haziran ayında ise Sabiha Gökçen’i toplam 2.8 milyon yolcu kullandı. Haziran ayında yolcu artışı geçen yıla göre % 9 oldu. Bu artış yine sadece Haziran ayında dış hat yolcularında % 12, iç hat yolcularında ise % 8 oldu.

İlk 6 aylık yolcu rakamları hakkında açıklamalar yapan Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, 2018 yılbaşından beri yolcu sayılarında elde ettikleri çift haneli büyümenin Haziran ayında da devam etmesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi. Göral sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz 2018 yılı sonunda da bu büyüme rakamını korumak. Bizim için önem arz eden 3 büyük yatırım projesinden ilki olan iç hatlar genişleme projemizi Temmuz ayında hizmete sokmuş olacağız. Böylece terminal kapasitemiz 33 milyon yolcu/yıldan 41 milyona çıkacak. Artan kapasitemizle birlikte, daha kusursuz hizmet verebilmek ve bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak adına gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”
 

Sabiha Gökçen 6 ayda 16 milyonu aştı

Yorumlar

AHL ~ 6 yıl önce
AHL kapandıktan sonra Avrupa yakasında yaşayanlar bile SAW'ı tercih edecekler. Kimse 3 havalimanı için 3 saat yol gitmez. Dolayısıyla 3. havalimanı istediği yolcuya ulaşamayacak. Ha desenize nasıl olsa bizler uçmayanların parasını ödeceyeceğiz. Tıpkı köprülerde olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu daha başlangıç ~ 6 yıl önce
Siz asıl AHL kapaninca görün SAW'ı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pist ~ 6 yıl önce
Yetkililere buradan rica ediyoruz. Türkiye'nin en büyük 2. havalimanının sadece bir tane köy yolu gibi pisti var. Ankara'ya bakıyorum 2 tane Antalyada ise 3 tane(biri çok aktif değil sanırım) yeni havalimanında hepsi tamamlandığında 6 tane olacak. çok mu zor şuraya 2. pisti yapmak sayın yetkililer? 3. havalimanı ortada yokken buraya 2. pist lazım diye kaptanından yolcusuna söyleniyordu. 3. havalimanı açılacak hala pist çalışmasında ilerleyen bişey yok( tünel yapıldı o da bekliyor). yaz geldi meydan slotları da başladı. Yeni ek terminalle beraber burası tek pisti haketmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000