02 Nisan 2016, Cumartesi 11:14:51

Saat artırmak isteyen pilotlara iyi haber

Deneyimli pilot Oben Oğultarhan, uçuş saatini artırmak isteyen pilot adayları için proje başlattı.
  • Havacılık Camiası için ilk ve cesurca atılan bu adım için Oben Hoca'yı ve Sema havacılık ekibini kutluyorum. Bu güne kadar bol keseden atanlar bunu bile yapamadılar. Bu yüzden kim ne derse desin doğru bildiğiniz yoldan şaşmayın. Kazasız Belasız uçuşlar vede bol kazançlar sizlerin olsun.
  • Toplaşsak şurada 10 kişi ya varız ya yokuz. hadi olsun 100 kişi havacılığa bu açıdan bakan,hala kavga hala çekememezlik kavga ediyoruz. Bu değil midir bu işi buralara getiren ? Buyrun Genel havacılık şirketleri Oben bey gibi girişin en azından ayda 30 tane dilekçe yazın sürekli birlik çağrıları yapın. Daha sonra SHGM DHMİ POAŞ zart zurt diyin. Önce birlik olun beraber olun. Sonra pahalı yaaaa diye çemkirin.
  • Niye Euro? Neden Avrupa'nın çok üzerinde?
  • Haber başlığına takılmayın. Haberin birinci cümlesinde pilot adayları için olduğunu belirtmiş. Lütfen dikkat.
  • Bu sitede konulari bilmeyen ama bilmedigini bilmeyen ,yorum yapmaktan da geri kalmayan kisiler çogaldi... olay şoyle ppl i olan pilotlar atpl frozen almak icin yaklasik 100saat tek motorlu uçaklarda saatlerini doldurmak icin PIC tabir edilen yalniz ucuslarini yaparlar..daha sonra IR (alet egitimi) ve ME (cok motor )
  • Çok uyanıkmış uçuracak adam bulamadım bari buradan yürüsem mi diyor.zekice ama bence kimse yemez bunu
  • anlamadığım saat arttırınca pilot mu olunuyo ??? toptan ödesek çabuk olurmu ? hemen girermi adamın içine?? mazur görün bilmiyomda ...
  • Ne kadarda uygun fiyatlar bunlar boyle :)
  • Git maceristan a hallet 3 te biri fiyatına
  • MTOW konusu var? Ne is? Pırpır ile saat yapmak line konusunda yardımcı olacak mı ki

Blue Skies firmasının sahibi pilot Oben Oğultarhan, genç pilot adayları için fırsat niteliğinde bir uygulamaya başladı.

Havacılıkta yalnız uçuş (PIC) olarak bilinen ve uçuş saatini artırmak için yapılan 'time built' uçuşlarına yönelik bir fiyat tarifesi belirleyen Oğultarhan, uçuşların Cessna 150M tipi uçakla yapılacağını söyledi.

Buna göre,

0-25 saat arası kiralamalarda beher saat 190 Euro,
25-50 saat arası kiralamalarda beher saat 180 Euro,
50-75 saat arası kiralamalarda beher saat 170 Euro,
75 ve üzeri saat kiralamalarda beher saat 160 Euro olarak bir tarife belirleyen Oğultarhan, uçuş yapmak isteyen pilot adaylarıyla önce iki saatlik yeterliliğini görebilmek için bir uçuş yapacak.

0-25 saat arası kiralamalarda uçuşlar Ankara ve civarında gerçekleştirilecek. 25 ve üzeri saatlerde ise uçağı kiralayan pilot adayları dilerse yurtdışına bile çıkabilecek. Pilot adayları, öğretmen pilotla uçmak isterse de bunun için de ayrıca saat başına 30 euro ödemek zorunda kalacak.

©AirportHaber

Saat artırmak isteyen pilotlara iyi haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Havacı ~ 8 yıl önce
Havacılık Camiası için ilk ve cesurca atılan bu adım için Oben Hoca'yı ve Sema havacılık ekibini kutluyorum. Bu güne kadar bol keseden atanlar bunu bile yapamadılar. Bu yüzden kim ne derse desin doğru bildiğiniz yoldan şaşmayın. Kazasız Belasız uçuşlar vede bol kazançlar sizlerin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vecihi ~ 8 yıl önce
Toplaşsak şurada 10 kişi ya varız ya yokuz. hadi olsun 100 kişi havacılığa bu açıdan bakan,hala kavga hala çekememezlik kavga ediyoruz. Bu değil midir bu işi buralara getiren ? Buyrun Genel havacılık şirketleri Oben bey gibi girişin en azından ayda 30 tane dilekçe yazın sürekli birlik çağrıları yapın. Daha sonra SHGM DHMİ POAŞ zart zurt diyin. Önce birlik olun beraber olun. Sonra pahalı yaaaa diye çemkirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazıkçılar ~ 8 yıl önce
Niye Euro? Neden Avrupa'nın çok üzerinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cunku ~ 8 yıl önce
Turkiye'de maliyetler cooook daha yuksek. Bir kere en basta yakit avrupa ve abd nin 2 kati. Meydan, konma, konaklama, meydan ici ulasim, apron kartlari, motorlu tasitlar vergisi, sigorta..... sayayim mi daha ? Bunlarin hepsi Avrup'nin ABD nin 2-3 kati bazilari 10 kati daha YUKSEK dolayisi ile Turkiye'de de bu musteriye yansiyor.
Başlık ~ 8 yıl önce
Haber başlığına takılmayın. Haberin birinci cümlesinde pilot adayları için olduğunu belirtmiş. Lütfen dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Haberin başlığı da içeriği de doğrudur. Zira o uçuşu yapabilmek için önce bir lisans almış olmak gerekir ki o lisans da sizi -pilot- yapar.
kalite.. ~ 8 yıl önce
Bu sitede konulari bilmeyen ama bilmedigini bilmeyen ,yorum yapmaktan da geri kalmayan kisiler çogaldi... olay şoyle ppl i olan pilotlar atpl frozen almak icin yaklasik 100saat tek motorlu uçaklarda saatlerini doldurmak icin PIC tabir edilen yalniz ucuslarini yaparlar..daha sonra IR (alet egitimi) ve ME (cok motor )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalite...2 ~ 8 yıl önce
......egitimlerini bir uçus okulunda (FTO) tamamlarlar.Arkadaşimizda bu PIC ucuslari için ozellikle Ankara daki bu boşlugu iyi degerlendirmis. Kazasiz uçuslar olsun...
330 ~ 8 yıl önce
Çok uyanıkmış uçuracak adam bulamadım bari buradan yürüsem mi diyor.zekice ama bence kimse yemez bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 8 yıl önce
Ancak nickin 330 olur orada kalirsin. PPL uzerine pirpirlar 100 saat ucus tamamlamazsan toplam kucuk ucak ucusun 150 saat olmazsa CPL egitimine baslayanazsin. Buttttun dunyada boyledir cok bilen cuhela. Bos bos konusup laf salatasi yapma. Zaten 330 dedidigin ucak kendi ucuyor heryere once bu kucuk ucaklarda gercek pilotlugu ogrenmek gerekiyor.
rüya ~ 8 yıl önce
Edep terbiye çocukken alınır ne yazıkki zerresi yok.artı kıskançlık diz boyu
raşit ~ 8 yıl önce
anlamadığım saat arttırınca pilot mu olunuyo ??? toptan ödesek çabuk olurmu ? hemen girermi adamın içine?? mazur görün bilmiyomda ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 8 yıl önce
Ne kadarda uygun fiyatlar bunlar boyle :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne gerek var ~ 8 yıl önce
Git maceristan a hallet 3 te biri fiyatına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 8 yıl önce
MTOW konusu var? Ne is? Pırpır ile saat yapmak line konusunda yardımcı olacak mı ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000