30 Ağustos 2008, Cumartesi 13:49:50

Saadettin Saran uçuşa geçiyor!

Saran Holding sivil havacılığa el attı. ABD'den üç helikopter aldılar. Saran'ın yatırımları bununla sınırlı değil..
  • HELAL OLSUN SANA SADETTİN ABİ.HÜLYA AVŞAR DA PEK YAKIŞMIŞ YANINA...
  • Ihtiyac var.Hic olmazsa,haklari olmadigi halde seyyar MAVI TEPELAMBALARINI kullanan acikgözlere yasal olarak birsey söylemege hakkimiz dogar.AHMEDINEJAD icin Istanbul trafigini alt üst edenlerde bunlardan istifade ederler.Bir daha benim VATANDASLARIM böyle bir züluma maruz kalmaz.Sayin Saran'i tebrik ederken calismalarindada basarilar dilerim.FB de unutmasin.

Farklı sektörlerde yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Saran Holding, son olarak, Türkiye’de giderek büyüyen hava taşımacılığına giriş yapıyor. Saran Holding bu amaçla ABD’nin en büyük helikopter üreticisi Bell Helicopter Textron firmasından maliyeti yaklaşık 10 milyon dolar olan 3 adet helikopter satın alıyor.

Hava taşımacılığı firması kuracaklar

Saran Holding, sivil havacılığın gelişimine ve büyüme potansiyeline bağlı olarak bu alana yatırım kararı aldı. Saran, 2006 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini de yaptığı Bell Helicopter Textron’dan 3 helikopter almak için anlaşma imzaladı. Hava taşımacılığı firması kurma çalışmalarına hız veren Saran Holding, yakın gelecekte de pilot eğitim ve helikopter bakım merkezlerini işletmeye alacak.

Sipariş verilen helikopterler, kurulacak helikopter hangarı ve bakım tesisi ile pilot eğitim merkezinin başlangıç maliyetinin yaklaşık 10 milyon dolar olacağı hesaplanıyor.

Türkiye’de havayolu taşımacılığı çok hızlı büyüyor

Türkiye'nin son 6 yılda sivil havacılık alanında önemli bir büyüme gösterdiğini kaydeden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, “Pek çok gelişmiş ülkede havacılıktaki büyüme oranı yüzde 6 seviyelerinde. Türkiye’de ise bu oran (iç hatlarda) yüzde 100’lere ulaştı. 2002 yılında iç hatlarda toplam seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyon iken, 2007 yılında 32.5 milyona ulaştı. Toplam iç-dış hat yolcu trafiği 33 milyondan 72 milyona çıktı” dedi. Saran ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye'nin seyahat kat sayısı 1.6, bu oran ABD'de 10’dur. Buna göre önümüzde kat edilecek çok mesafe var. Fakat sektörün bu kadar hızlı büyümesi beraberinde sorunları da getiriyor. Bunların başında ise yetişmiş personel eksikliği yer alıyor. Yatırımımızın önemli bir parçası olan eğitim merkezinde pilot yetiştirmeye ağırlık vereceğiz. Bu proje Türkiye ve bölgeye yönelik ciddi bir yatırım olacak.”

Saran Holding’in siparişini verdiği helikopterler Bell Helicopter Textron tarafından üretiliyor. Yapılan anlaşma uyarınca 1 adet Bell 206L-4 ve 2 adet Bell 407 model helikopter 2010 ve 2011 yılında teslim edilecek.

saran

Saadettin Saran uçuşa geçiyor!

Yorumlar

ADB DEN ~ 16 yıl önce
HELAL OLSUN SANA SADETTİN ABİ.HÜLYA AVŞAR DA PEK YAKIŞMIŞ YANINA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Ihtiyac var.Hic olmazsa,haklari olmadigi halde seyyar MAVI TEPELAMBALARINI kullanan acikgözlere yasal olarak birsey söylemege hakkimiz dogar.AHMEDINEJAD icin Istanbul trafigini alt üst edenlerde bunlardan istifade ederler.Bir daha benim VATANDASLARIM böyle bir züluma maruz kalmaz.Sayin Saran'i tebrik ederken calismalarindada basarilar dilerim.FB de unutmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000