08 Temmuz 2020, Çarşamba 10:18:43

S400'ler Türkiye'de ABD savaş uçaklarına karşı test edildi

Türk ordusunun Ankara yakınlarındaki Mürted Hava Üssünde S-400 hava savunma sistemini Amerikan F-16 ve F-4 savaş uçaklarına karşı test ettiğini öne sürüldü.
  • Amerikan üretimi deseler daha doğru bir algı oluşturulurdu. Amerikan savaş uçakları deyince sanki USAF uçaklarına karşı test yapılmış gibi algılanıyor. Oysa teste katılan bizim uçaklar, haberlere bile konu olmuştu...
  • s400 lerin türkiye de abd menşeli savaş uçaklarına karşı test edilmesi çok dogru alınıp uygulanmış bir karar.abd gibi sözde dostu ve müteffiki olan türkiyenin başka düşmana ihtiyacı yoktur.abd nin tehdit ve dayatmalarına boyun egmeden bir an önce s400 ler gerekli yerlere konuşlandırılıp aktif hale getirilmelidir,şartlar bunu gerektiriyor.
  • Komutanlarin karilari nasil?
  • F16 , F4 ler düşman olarak mi kayitli şımdi ?
  • tmm güzel ama sonra abd/fed den swapla para istememek laızm:)
  • Daha gelismis kendi sistemimizin bir an once devreye alinmasi ve akdeniz dahil heryeri kontrol altina almamiz kus ucurtmamamiz cok hemde cok onemlidir
  • Ankara yo korumak için mi
  • Bu baskiya diplomastik olarak direnebilmeyi gerektirir, sert cevap istemiyoruz, sert cevaplari askerler verir, siviller diplomasi sanatiyla ve zeka ile cevap verirler, ona buna dayilanmak kit zekalarin dusuk egitim grubundakilerin tavridir, bunu bizmi ogretecegiz?
  • Öyle bir test yapamazlar zira abd yine bir tivit atar o zaman dolar 10 tl yi geçer ekonomik olarak iyice çökeriz mazallah.

Türk ordusunun Ankara yakınlarındaki Mürted Hava Üssünde S-400 hava savunma sistemini Amerikan F-16 ve F-4 savaş uçaklarına karşı test ettiğini öne sürüldü.

Fighter Jets World portalının aktardığına göre, S-400 hava savunma sisteminin 4 Temmuz’da başlayan testleri 26 Kasım’a kadar sürecek.

Fighter Jets World, Türkiye’nin testlere başlaması durumunda ABD'nin olası yaptırımlarına maruz kalabileceği uyarılarını dikkate almadığına vurgu yaparak, savaş uçaklarının alçak ve yüksek irtifada uçuşlar gerçekleştireceğini belirtti.

Geçen sonbaharda da Türk ordusu, S-400 hava savunma sistemlerini Ankara semalarında farklı irtifalarda uçan Amerikan savaş uçaklarına karşı test etmişti.

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde krize neden olan Rus yapımı füze savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye teslim anlaşması Eylül 2017'de imzalanmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da başlatmıştı.

ABD'nin çeşitli yaptırım tehditlerine rağmen Ankara, bu konuda taviz vermeyi kesin bir dille reddetmiş ve ek S-400 sistemlerini satın almaya yönelik müzakerelere devam etmişti. ABD, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı sonrası Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

S400'ler Türkiye'de ABD savaş uçaklarına karşı test edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

TUAF ~ 4 yıl önce
Amerikan üretimi deseler daha doğru bir algı oluşturulurdu. Amerikan savaş uçakları deyince sanki USAF uçaklarına karşı test yapılmış gibi algılanıyor. Oysa teste katılan bizim uçaklar, haberlere bile konu olmuştu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tunç karadaglı ~ 4 yıl önce
s400 lerin türkiye de abd menşeli savaş uçaklarına karşı test edilmesi çok dogru alınıp uygulanmış bir karar.abd gibi sözde dostu ve müteffiki olan türkiyenin başka düşmana ihtiyacı yoktur.abd nin tehdit ve dayatmalarına boyun egmeden bir an önce s400 ler gerekli yerlere konuşlandırılıp aktif hale getirilmelidir,şartlar bunu gerektiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdi ~ 4 yıl önce
Komutanlarin karilari nasil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dusman ~ 4 yıl önce
F16 , F4 ler düşman olarak mi kayitli şımdi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 4 yıl önce
tmm güzel ama sonra abd/fed den swapla para istememek laızm:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S400 yerine ~ 4 yıl önce
Daha gelismis kendi sistemimizin bir an once devreye alinmasi ve akdeniz dahil heryeri kontrol altina almamiz kus ucurtmamamiz cok hemde cok onemlidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koruma ~ 4 yıl önce
Ankara yo korumak için mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesaret ~ 4 yıl önce
Bu baskiya diplomastik olarak direnebilmeyi gerektirir, sert cevap istemiyoruz, sert cevaplari askerler verir, siviller diplomasi sanatiyla ve zeka ile cevap verirler, ona buna dayilanmak kit zekalarin dusuk egitim grubundakilerin tavridir, bunu bizmi ogretecegiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Test ~ 4 yıl önce
Öyle bir test yapamazlar zira abd yine bir tivit atar o zaman dolar 10 tl yi geçer ekonomik olarak iyice çökeriz mazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000