13 Temmuz 2017, Perşembe 08:45:55

Ryanair satılan biletleri iptal edecek!

Avrupa havayolu devi Rynair'in Brexit karşıtlığıyla bilinen Michael O'Leary, AB Parlamentosu'nda konuştu ve Brexit'ten sonra taraflar arasında yapılacak uçuşların iptal edilmek durumunda kalacağını söyledi.
  • Çok hizlisiniz haberler konusunda
  • CEO'nun açıklamaları hisseler ve şirket statusu hakkında olduğu haberlerini görüyorum ancak 2019 uçuşlarını iptal edeceği bir açıklamaya denk gelmedim. ... olarak atladığınız demeç ile birlikte tam olarak neler aktarıldığını okumak için kaynak paylaşır mısınız? Yoksa açıklamalar ile tamamen tutarsız bir haber olarak düşüneceğiz.

Avrupa'nın en büyük low-cost havayolu şirketi Ryanair'ın CEO'su Michael O'Leary Avrupa Parlamentosu'nun Ulaşım ve Turizm Komitesi, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının bu ülke ve diğer AB üyeleri arasında yapılacak uçuşlar üzerinde doğuracağı etkiler üzerine konuştu. İngiltere'nin AB'den ayrılmasından önce gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde Brexit'i takip eden aylarda tüm uçuşların iptal olacağını söyleyen O'Leary, tatil planlarının iptal edileceğini, İngiltere'nin referandum sonuçlarını yok sayarak AB'de kalmaya devam etmesi olduğunu söyledi.

"Açık Semalar Anlaşması" (Open Skies) İngiltere'ye kayıtlı havayolu şirketlerinin de AB'nin diğer üye ülkelerinde serbestçe işletilmesine imkan veriyor. Havacılık sektörü, diğer sektörlerin aksine Dünya Ticaret Örgütü'nün kurallarına tabi değil.

'2019 biletlerini iptal etmek zorunda kalacağız' 

O'Leary Brexit'in uygulanmaya başlamasıyla meydana gelecek hukuki boşluğu şu sözlerle anlattı: "Başımıza gelecek olanla nasıl baş edeceğimizi düşünmek zorundayız. Mart 2019 itibarıyla AB ve Avrupa arasında uçuş olmayacak ve bu durum haftalarca sürecek. (…) Geçici anlaşma ya da yasal dayanağın yokluğunda insanların 2019 yılı için aldığı biletleri iptal edeceğiz"

'İngilizlerin tatile Karachi'ye gitmek isteyeceklerinden süpheliyim'

O'Leary ucuz tatil yapabilmek için ekonomisi İngiltere'ye nazaran geride olan AB ülkelerine giden İngilizlerin Brexit'ten 'zararlı çıkacağını' şu cümlelerle ifade etti: "Şüphesiz pek çok Pakistanlı İngiltere'ye seyehat etmek isteyecektir ama İspanya, Portekiz ve Yunanistan hayali kuran İngilizlerin yaz tatilini Karaçi'de geçirmek isteyeceğinden emin değilim.”

İngiltere'nin AB'den ayrılması için verilen mühlet Mart 2019'da doluyor. Eğer bu tarihe kadar İngiltere'nin birlikten ayrıldıktan sonra AB nezdindeki statüsünün ne olacağı sorunu taraflar arasında karara bağlanamamış olursa İngiltere ayrıldıktan sonra AB nezdinde herhangi bir üçüncü ülke statüsüne düşecek. Bu durum 'hard-Brexit olarak tanımlanıyor. Mart 2019'un çok geç olacağını savunan O'Leary'ye göre ise AB-İngiltere ilişkileri 2018 Eylül tarihine kadar netleştirilmek zorunda.

Ryanair satılan biletleri iptal edecek!

Yorumlar

w ~ 7 yıl önce
Çok hizlisiniz haberler konusunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD ~ 7 yıl önce
CEO'nun açıklamaları hisseler ve şirket statusu hakkında olduğu haberlerini görüyorum ancak 2019 uçuşlarını iptal edeceği bir açıklamaya denk gelmedim. ... olarak atladığınız demeç ile birlikte tam olarak neler aktarıldığını okumak için kaynak paylaşır mısınız? Yoksa açıklamalar ile tamamen tutarsız bir haber olarak düşüneceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000