07 Nisan 2022, Perşembe 09:08:07

Rusya'ya "yerli" uçağa dönüş çalışmaları

Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAC), Boeing ve Airbus’ın yaptırım kararının ardından 20 adet yerli Tu-214 uçağın üretimine başlandığını duyurdu.
  • Ya insanlar ne kadar kaba oldu direkt lafa cahil diye başlamış. Sanki askerde arkadaşı İle goy goy yapıyor.
  • zaten rusların lüks airbus ve boeing ile ne işi olur, binsinler kamyon gibi uçakalra:)

Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAC), Boeing ve Airbus’ın yaptırım kararının ardından 20 adet yerli Tu-214 uçağın üretimine başlandığını duyurdu.

Şirketin genel müdürü Yuriy Slyusar, Tu-214’lerin, yaptırımlar nedeniyle Rus hava yolu şirketlerinin yalnızca kısmen kullanabildiği Boeing ve Airbus uçaklarının yerini alacağını söyledi.

Üretim sürecinin birkaç yılı kapsayacağını belirten Slyusar, şirketin ayrıca uzun menzilli İl-96 uçaklarının üretimini de artırmayı planladığını aktardı.

Ukrayna operasyonunun ardından uygulamaya konulan Batı yaptırımları kapsamında Boeing ve Airbus da Rusya'ya yönelik parça tedarikini durdurmuştu.

UAC, 2006 yılında Sukhoi, MiG, Tupolev, İlyuşin, Yakovlev, Beriev ve Irkut şirketlerinin tek bir çatı altında birleştirilmesiyle kurulmuş olup çoğunluk hissesi Rusya Hükümeti'ne aittir. Merkezi Moskova'da bulunan şirket aynı zamanda Moskova Borsası'nda da işlem görüyor.

Rusya'ya "yerli" uçağa dönüş çalışmaları

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kabalık ~ 2 yıl önce
Ya insanlar ne kadar kaba oldu direkt lafa cahil diye başlamış. Sanki askerde arkadaşı İle goy goy yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 2 yıl önce
zaten rusların lüks airbus ve boeing ile ne işi olur, binsinler kamyon gibi uçakalra:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 2 yıl önce
Rusya hiç olmazsa kendi uçağını üretiyor biraz yazarken düşün
Vortex ~ 2 yıl önce
Iste senin ne kadar cahil biri oldugun bu yorumundan belli. Dunyada sadece airbus ve boeingin luks oldugunu zannediyorsun ya sana daha ne diyelim.
CCD ~ 2 yıl önce
Öncellikle Rusya'nın kendi uçaklarını üretmesi uzun vadede havacılıkda yeni dengeler yaratacak, nedir bu dersen Rus uçakları dayanıklılığı ve mobilitesi ile biliniyor. Rus havacılığı Sovyetler bitene kadar her zaman bir numaraydı ve aynı zamanda dünyanın sesten hızlı giden ilk yolcu uçağını onlar inşaa etmişti bunu unutmamak lazım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000